Дизел доказа, че не всички герои са хора!

Седемгодишната овчарка загина, спасявайки френските си колеги
Обновена: 19 ное 2015 12:20 | 19 ное 2015 11:37,
62

Снимка: Facebook

Един герой изгуби живота си по време на вчерашната спецакция в Париж. Този герой има муцуна, четири лапи и опашка и се казва Дизел. А за всички от полицията на френската столица загубата е равносилна на сбогуване с достоен колега.

Седемгодишната Дизел, която е порода белгийска овчарка, първа влиза в апартамента на терористите, за да провери за заложени експлозиви, на които може да попаднат колегите й.

В този момент жена, част от терористичната група, открила огън с автомат AK-47, след което се самовзривила, като задействала колан с експлозиви.

"Дизел загина като истински герой, защитавайки колегите си и изпълнявайки служебния си дълг!", публикува на страницата си в Twitter френската полиция.

Смъртта на Дизел предизвика траурна вълна в социалните мрежи. Хиляди публикуваха хаштага #JeSuisChien или #Аз съм куче.

"Поредната невинна жертва!", "Почивай в мир!" и "Не всички герои са хора!", бяха изписани под снимката на Дизел в интернет пространството.

Повече от 100 въоръжени офицери щурмуваха вчера апартамент в предградието Сен Дени, вярвайки че вътре се намира мозъкът на терористичните атака в Париж - Абделхамид Абаауд. До момента властите не могат да потвърдят дали той реално е бил вътре и дали е жив или мъртъв.

"Чух полицате да говорят за жена с дълга руса коса. Мисля, че тя беше камикадзето. Казаха й да остане с ръце във въздуха. Веднага след това се чу мощна експлозия", разказва Лофти, един от съседите й пред "Дейли мейл".

С всеотдайната си работа Дизел спасява над 100 полицаи, които са могли да бъдат на първа линия по пътя на смъртоносната експлозия. Франция, както и цялият свят в социалните мрежи, почетоха Дизел като герой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
даа преди 8 години
До mdaмного кефиш ,брат....по умно нещо скоро не бях чел
46
1
 
1
 
! Отговори
F-OFF преди 8 години
Големи разбирачи има, такива на които като им гръмне пиратка зад гърба се ***, ама по сайтовете са първи "експерти по антитероризъм"....
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за хубавото и умно куче!
44
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 49Служебните кучета и в България имат по-голяма разкладка от обикновен полицай. Водача им се грижи и обучава тях от раждането 7/24. Да много кучета дори и от едно котило не стават за такива работи но тези които стават ги гледат като третия най-ценен ресурс на полицията след хората и оръжието.
43
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ПУШЕЧНО МЕСОЗа твое съжаление не е пушечно месо. Имаш 2 сценария като втория се е сбъднал.1. Миниране на врата/стена при влизане на спец частите първата вълна от поне 10 човека може да загине независимо колко добре е бронирана. Хидростатичен удар от бомба дори и да не пробие жилетка ще изпочупи половината кости.2. Миниране на вътрешността на апартамента. Човек с джихадиски пояс. Това е и станало. Кучето е атакувало жената и тя се е взривила или намира вътре взрив - робот се отправя да раз
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тази разлика, че хората избират тази професия, а Дизел е бил хвърлен на смърт, без да го е искал и съзнавал.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Lio Gumnio de le Diaro sa site polisutki i polirastipoliritki i polirasti ot vsi4ki mevereta saesavaite sa s momonkite si!
40
1
 
14
 
! Отговори
ПУШЕЧНО МЕСО преди 8 години
От статията разбирам, че са пуснали овчарката за пушечно месо, т.е. жертвали са я.
39
10
 
10
 
! Отговори
Ангер преди 8 години
Що не се намери един човек с такава смелост, да му...... Полицайте са знаели, че пращат кученцето на сигурна смърт, но нали що да жертват човешки живот, като имат куче. Страхливци и долни хора само останаха на тая ****** планета!
38
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пустите му франсета - пуснали напред "белгийска овчарка". Що не пускат "френски булдог"! Расисти. Тогава ние ще работим с кокер - шпаньоли.
37
4
 
13
 
! Отговори
Калъпов преди 8 години
Сега от холивуд да направят филм за кучето . Ще има голям касов усшех.
36
2
 
20
 
! Отговори
KKK преди 8 години
До ФеликсAko беше тук, да се е пенсионирала с 20 заплати вече :)
35
4
 
30
 
! Отговори
Феликс преди 8 години
Според отношението кучешки - човешки години 7 годишна белгийска овчарка е като 54 годишен човек.Пълноценно изживян животец, правейки важна работа за обществото .. и геройска смърт..Много 54 годишни биха могли даже да и позавидят.
34
1
 
41
 
! Отговори
mda преди 8 години
Наминава ми една "леко перверзна идея" те мюслитата много мразат прасетата ще не им пускат прасета преди да се гръмнат после като им се омеша ДНКто да стане неразличимо кое е мюсли кое прасе после няма един имам да се намери на бели свят да каже че тоя дето се е омешал с прасетат ще ходи в рая.. без девици без нищо погребан с прасетата... а кученцата ще са си живи и здрави...
33
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В такива случаи могат да се пуснат няколко гладни диви прасета специално уловени за целта. Известно е, че дивото прасе колкото и да го стреляш пак има възможност да докопа човека. Направо щяха да изтърбушат целия апартамент и да изтрепят джихадистите до крак.
32
1
 
6
 
! Отговори
До Офицер преди 8 години
Дай да не задълбаваме. Остави офицерите настрана. Те са били там "вярвайки, че вътре се намира мозъкът". Отделно, че са на "първа линия по пътя на смъртоносната експлозия" от която падна покрива. Дай да видим сега, кои обичаме животните и кои не. Кои сме хора, кои кучета.
31
7
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Вчера чух един основателен коментар - на мача избухват експлозии, президентът е мигом евакуиран, а публиката - не. Как и защо стават тия работи? Професионализъм на полицията? Алчност на отборите? Да не връщат пари за билети? Парите или животът е по-ценен в нашия, белия свят?
30
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На улицата пред вкъщи се свъртя едно куче, храня го и е много дружелюбно. Винаги когато се прибирам пиян по нощите ме посреща от далече, голямо шоу е!
29
1
 
22
 
! Отговори
бибо преди 8 години
До cocoПрав си .Къчето е по-ценно от един мюсюлманин,
28
4
 
11
 
! Отговори
Край преди 8 години
Това ме убеждава че Франсетата не са ми братя. И черничките арабухи не са ми братя. Ние българчетата да си се държим за здравия разум пък кой бил куче, кой бил джихадист, кой бил карикатурист да си се оправят. Аз тъквиз неща не не ща и да чуя.