"Един безкраен празник" – най-купувана в Париж

Французите вярват безрезервно на полицията си, няма паника
Обновена: 19 ное 2015 18:45 | 19 ное 2015 15:12, Анисия Иванова
8
"Един безкраен празник" – най-купувана в Париж
Снимка: БТА

Доверието на французите в полицията се е увеличило, обяви пред национална телевизия Bulgaria ON AIR журналистът Божидар Чеков, който се включи пряко от Франция, за да коментира настроенията в страната след провелата се вчера спецакция в Сен Дени. Чеков опроверга информацията за паника и тревожност сред гражданите.

Той съобщи, че след атентатите на 13 ноември в Париж най-продаваната книга във френската столица е "Един безкраен празник" на Хемингуей - купуват се по 500 екземпляра на ден. "Най-важното е, че това общество иска да живее по начина, по който винаги е живяло", добави той.

Французите досега са приемали проверките на документи и багажници с неохота, "а сега ги желаят", коментира журналистът.

"Службите не можеха да действат по начина, по който действат в момента, защото имаше административни пречки. Благодарение на обявеното извънредно положение, те могат да правят обиски, без да се обръщат към прокурори и магистрати. Поради тази причина срокът за извънредно положение се увеличава на три месеца, а може и повече да се увеличи", смята той.

По думите му френските власти са можели да предвидят атаките, но са били ограничавани от законодателството.

Животът във френската столица продължава с нормалния си ритъм. "Има 20-30% отменени резервации по хотелите, но това за сега е нормално. Няма чувство на паника и страх", добави още Чеков.

За финал на разговора журналистът заяви, че е напълно уверен в действията на френската полиция, по думите му разузнаването работи отлично.

Целия разговор чуйте във видеото на Bulgarian ON AIR:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: парижатентатиBulgarian ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Евала на франсетата, най-лошото което можеше да им се случи е да се огънат пред страха от терор. вместо това се амбицираха да издирят и смачкат отговорните, както ид а предотвратяват нови атаки. Да се задейства толкова голяма машина е адски трудно, но те го направиха за дни и без да се съобразяват с мнението на съседите (в частност Меркелица), така успокоиха и собствените хора и спестиха сума напрежение срещу нормалните мюсулмани които щяха да станат изкупителна жертва вместо джихадистите евала.
3
2
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Романът, разбира се, се казва "Безкраен празник", а не "Един безкраен празник, вероятно авторката не го е чела. Иначе фактът, че е най-продаваният роман след атентатите, е пример за типичното френско позьорство и глупост.
2
0
 
22
 
! Отговори
АнтиКаруцар преди 8 години
Хемингуей така е описал Париж в "Безкраен празник", че можеш да се влюбиш в него и без да си ходил. Велик, велик писател.
1
3
 
48
 
! Отговори
Топчо преди 8 години
А вярват ли на политиците си, които последните 40 години ги пълнят с арби и всякаква друга сганн!