Москва към BG политиците: Без неоснователни обвинения!

Русия коментира интервюто на президента Росен Плевнелиев
Обновена: 19 ное 2015 18:32 | 19 ное 2015 17:30, Елка Василева
502
Москва към BG политиците: Без неоснователни обвинения!
Снимка: архив, Reuters

Москва се надява, че властите в България в бъдеще ще се въздържат от необосновани обвинения срещу Русия, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Захарова коментира неотдавнашното интервю на българския президент Росен Плевнелиев за британския вестник "Индипендънт", в което той обвини Русия в "подривни действия" на Балканите, пише РИА Новости.

Още по темата

Във въпросното интервю Росен Плевнелиев заяви, че Русия се готви да води "хибридна война" на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа. Българският президент също така каза, че руската армия все по-често навлиза в "зоната за сигурност" във въздушното пространство над Черно море. От кримската криза насам руски военни самолети нарушават зоната 10 пъти по-често, подчертал е Плевнелиев.

"Президентът направи, меко казано, странен извод за това, че точно Русия стои зад неотдавнашните кибератаки срещу сайтовете на правителствени ведомства и ЦИК на България", каза Захарова.

"Ако погледнете това интервю, веднага се набива на очи абсолютният дефицит на аргументация, навсякъде се повтарят вече използвани или изоставени клишета", заяви говорителката на руското външно министерство.

Захарова посъветва "да бъдат намерени компетентни помощници, които биха могли да предпазят българския държавен глава от по-нататъшни груби грешки, а те по-скоро са такива, и да се използват професионални термини за описване на случващото се".

Според нея "русофобията е тенденция от миналия сезон". "А през новия сезон на мода са прагматизмът и реализмът. Бихме посъветвали тези, които предпочитат да следват модата, без да имат собствен стил, да следят световните тенденции", отбеляза говорителката на руското МВнР.

Тя изрази надежда, че в София ще се въздържат от подобни изявления в бъдеще. "Бихме искали да се надяваме, че в бъдеще политиците на страната, чийто народ е свързан с Русия с вековни връзки на приятелството, ще се въздържат от подобни неоснователни, много гръмки и много странни изявления“, подчерта Захарова.

Захарова опроверга също така, че руски самолети били нарушавали въздушното пространство на България.

"Официално случаи на нарушаване на българските въздушни граници не са регистрирани от българските средства за обективен контрол", заяви Захарова на брифинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РЕЗИЛЪТ ТРЯБВА ДА Е ПЪЛЕН ! ГОЛЯМ НЕАДЕКВАТНИК ТОЯ НЕЩАСТЕН ЧОВЕЧЕЦ !
252
25
 
7
 
! Отговори
китайски сибир преди 8 години
български дупедавци -комунисти сега можете да постигнете вашата мечта да живеете в истински рай -КОМУНУЗЪМ ,той е в СИБИР заграбена териториия от Китай.тръгвайте към Комунистическият за вас рай- ИСТИНСКИЯТ АД.Отивайте и не се връщайте
251
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тов. Захарова бърка русофобия с неодобрение политиката на кремълската клика, както путинофилия с русофилия
250
1
 
21
 
! Отговори
456 преди 8 години
До Анонимен370Москва забранява на българските избрани от народа политици да казват нещата както са си, е така любов на сила няма да станеСладък има една статийка в тоя сайит ,по надоле,че ФАЩ не ще бежанци! И там няма корав кравешки ***! Що не ходиш на амбразурата да защитиш любимите си господари ,ами се напиняш да даваш акъл на Русия???
249
22
 
7
 
! Отговори
опомнил се преди 8 години
Русия е била приятел с България САМО когато е имала интерес .ТЯ винагии е била против България -ПРОЧЕРЕТЕ БЕЛИТЕ ПЕТНА В НАШАТА ИСТОРИЯ ОТ 1878г ДО ДНЕС .ПЪРВО ЧЕТЕТЕ но не от комунистическите източниците ,Четете какво са писали нашите апостоли и възрожденци , ако уважавате тяхното мнение.Стига с комунистическите лъжи за Русия .ТЕЗИ БРАТЯ не са ни братя а .....
248
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва да си пие водката и да не ползва BG за мезе !
247
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София към Кремъл: Без хибридни войни !
246
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руския и българския народ са приятелски колкото вълка и агнето, приятел би ли те оставил 500 години под робство ?
245
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха русофобията била от миналия сезон ахаха хахаха ха ха ха госпожо де сте видяли с какви резултати завършиха проруските партии които се опитват да хакнете на изборите ? Столетницата бесепето атакето боленчо го измъкна те от затвора а полицаите го спасиха от линч на разтневените студенти, госпожата се е объркала, русофилията е от миналия век и от хората и от държавите, кои останаха арабите от Сирия и иран ли ?
244
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам е от нашия президент!Най-слабият ни президент до момента,който не само не е обединител на нацията,но и се излага адски много пред света с неуместни изказвания!
243
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До руските *** някой да посочи къде президента Плевенлиев е излъгал ? Или само ще се плюнчете по форумите за рублички, нещастници
242
5
 
11
 
! Отговори
Поставен на място преди 8 години
"Бихме посъветвали тези, които предпочитат да следват модата, без да имат собствен стил, да следят световните тенденции"! Повече от това какво да се каже! А и как е казано! Не сме им от класата и по-добре да не им се мотаем като палета в краката! Колкото до самолетите, да не ставаме смешни, в момента руснаците показват какво имат и за какво служи!
241
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва забранява на българските избрани от народа политици да казват нещата както са си, е така любов на сила няма да стане
240
5
 
11
 
! Отговори
ПЛЕВНЮ преди 8 години
полага неистови усилия да замаже някак си КОМУНИСТИЧЕСКО-ЧЕРВЕНОТО в автобиографията си
239
10
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Русия пак го наби с аплон и стил на нашето американско мекеренце!
238
5
 
20
 
! Отговори
Кан преди 8 години
Много, ама много ни е изложил българският президент пред света! Посрамихме се с тия глупости! И то пред такъв авторитетен вестник като Индипендънт. Как ли ни се смеят англичаните...
237
9
 
22
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Плевнелиев не е президента от който имаме нужда.
236
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 8 години
прости приятел трябва да ги призная.рефрена: аз съм ок всичко е мед и масло няма да ти донесе радост в живота.казваш да се трудя свободен пазар и света е розов е плод на твоя болен мозък.радвай се че дейноста ти най - вероятно не е в обсега на твойте пребоядисани демократи че ще първия който ще ревни по форумите като те одупят.нека приемем че областен град съм собственик на 10-тина бутки за вестници, цигари и прочие.Идва пеевски с ордата подкупка кмета не е нужно важно само да упражни натиск
235
3
 
1
 
! Отговори
факт преди 8 години
в началото на дискусията реших че си интелигентен човек но сега разбирам че греша просто поредния ***.това че имаш комбинативен ум и нух на търговец освен да трупаш капитал за никъде не си.границите били свободни и по пътишата ни имало много автомобили предимно втора употреба за 1000 еуро за теб е върха на сладоледа.комунизма е мръсен но нямаме проблем да ни управляват комунистите от време стига да ни пускат филма за демокрация.руснаците и те са врагове на народа а холивуд е начин на живот.
234
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До П.ПетровНе, ние сме много по назад от западняците че да се правим на западняци, защо ли ? Ами защото българския президент казва очевадни истини и от москва му се карат, ББ им го каза на рашаните че ни продават най скъпата газ, дизел и т.н. и на него му се скараха даже и му спретнаха митинг на ***+е ченгета, и сега ББ друга пяна запя, много сме далече от западняците че да ни спретват номера и да ни се карат от москва