Франция иска строг контрол на границите в ЕС

Настоява за система за регистрация на пътниците
20 ное 2015 12:50, Анисия Иванова
25
Франция иска строг контрол на границите в ЕС
Снимка: архив БТА

Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов призова днес в Брюксел своите партньори от Европейския съюз да затегнат контрола по границите на блока и да пристъпят към отдавна отлаганото въвеждане на система за събиране на информация за пътниците на авиокомпаниите, предаде Асошиейтед прес.

"Не можем да отлагаме повече. Въпросът е спешен", предупреди своите колеги Казньов.

Той отправи призива в началото на днешното извънредно заседание на министрите на правосъдието и вътрешните работи, чиято цел е да координира европейската реакция в сферата на сигурността след атентатите в Париж отпреди седмица, при които загинаха 129 души.

Казньов подчерта, че ЕС трябва да въведе система за регистрация на пътниците, за каквато има предложение от години.

Системата ще позволи на съюза да следи по-добре екстремистите и чуждестранните бойци, които пътуват от и към Сирия и Ирак, заяви френският министър.

Контролът по външните граници трябва да е съпроводен със засилване на контрола по границите в Шенгенското пространство, каза Казньов, цитиран от ТАСС.

"Трябва ефективно да засилим контрола по външните граници на ЕС, като предоставим допълнителен ресурс на агенцията за граничен контрол ФРОНТЕКС, но трябва и да осигурим адекватен контрол по вътрешните граници, защото терористите ги преминават безпрепятствено", допълни той.

След терористичните атаки в Париж дойде време да бъде създадена разузнавателна служба на ЕС, заяви на заседанието европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, също цитиран от ТАСС.

"Когато миграционната криза започна, предложихме да бъде създаден център на ЕС за борба с тероризма, но днес дойде време да бъде създадена пълноценна разузнавателна служба на ЕС", отбеляза той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То най- напред Оланд- ефенди и Меркел-ханъм да си турят контрол на приказките:"добре дошли, насааам пришълци"После"олеее, майко"
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късно е либе за китка. Те са вече сред нас
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция да си сложи строг контрол по собствената си граница, така ще пази останалата Европа от собствените и изкуфвели и радикализирани граждани и селяни. И митото да върне.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, тогава закривайте Европол .
11
0
 
16
 
! Отговори
akut преди 8 години
ало открехнатите фрянсета. терористите от франция са си ваши граждани и на белгия. родени и израстнали във вашите държави. не вменавайте вина на другите държави от ЕС. меркел . оланд не могат да се справят със ситуацията
10
0
 
15
 
! Отговори
Льольо преди 8 години
Нашето Външно министерсво да не спи, а веднага да излезе с реципрочна мярка.България да наложи много по-строг контрол на пътниците от ЕС, защото почти всички терористи произхождат от южните предградия на Париж и предградието Моленбек в Брюксел.Съществена опасност за страната ни представляват и податливите на индоктриниране млади, неинтегрирани и маргинализирани мюсюлмани в Германия, Холандия, Англия и Швеция.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде пак се започна с простотиите. Взех да се чудя как ЕС не се е сринал до сега. Франция да вземе да си контролира собствените колонии и собственият си народ. Поколенията отгледани мюсюлмани са тези, които се гърмят. Който лети от ЕС към Азия и обратно се контролира така или иначе. Но какво от това? Нали Европол знае, че има 10.000 европейци, които са част от ИД. Ама нищо не се прави! Ще ги арестуват ли като се приберат от Сирия обратно, а?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Извинетещо не вървиш в масква или направо на мaйната си?
7
0
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
ако ще и напълно да затворят границите, те отдавна си имат достатъчно *** в страната
6
0
 
10
 
! Отговори
биров преди 8 години
Изказвания от рода,че Европа била военно джудже са смешни.Англия и Франция са ядрено въоружени и Европа със своите финанси и научни и технологични умения може да създаде армия за кратък срок от време,която ще превъзхожда всички други.Тъй като Русия винаги е искала да бъде близо до Европа,а и тя е част от Европа,по лесно ще приеме този факт,а ще спечели много.Проблема си остава най вече за Америка,поради своята отдалеченост ще остане леко встранни о тголемия бизнес.Европа,Китай,Русия.
5
2
 
8
 
! Отговори
биров преди 8 години
Вече не говорим за Нато,а за европейска армия която ще поеме контрола по границите.Това няма да се хареса нито на Америка,нито на Русия.Но тъй като и двете диви империи не могат без Европа,целта е постижима.
4
0
 
25
 
! Отговори
frg преди 8 години
"Система за регистрация на пътниците", т.е. добрите и свестни хора ще ги спукат от регистрации и контрол, а "тарикатите" ще си минават свободно границите през поляните без да ги закача никой. То и сега си е така - едни ги побъркват от проверки по летища и гари, а други свободно си минават през лехи и горички.
3
6
 
19
 
! Отговори
Извинете преди 8 години
Окрадоха квото успяха!!!!сринаха държавите от периферията!!!!Сега ще се затворят отново за периферията на европа!!!!! Скоро всички обратно вкъщи само полските слуги да останат!!!!!ейййй що имаме такива продажни политици!!!! Здравей Москва СЛАВА РУСИЯ!!!!
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОБРЮТРЮ прецакахте ни армията, накарахте ни да свалим тройната ограда по границата и сега плачункате.
1
1
 
18
 
! Отговори
Ben Gan преди 8 години
Чипосването скоро!