Европейският съюз одобри "Турски поток"

Подкрепата на ЕС ще превърне Турция в газов хъб на Европа
21 ное 2015 22:44,
514
Европейският съюз одобри "Турски поток"
Снимка: Булфото

Европейският съюз е одобрил няколко енергийни проекта, свързани с Турция. Между тях на първо място бил “Турски поток", свързващ руския и турския черноморски бряг, към който Брюксел досега се отнасяше резервирано, пишат турски медии, цитирани от "24 часа".

Подкрепата на ЕС идвала основно поради обстоятелството, че “Турски поток” се обвързва с газопровода “Тесла”, който ще бъде продължение на “Турски поток” и ще пренася газ от турската граница за Гърция и Австрия.

На срещата на Г-20 в Анталия президентите Реджеп Ердоган и Владимир Путин се договориха да продължат преговорите за “Турски поток”. Предвижда се отложените споразумения да бъдат подписани при визита на Ердоган в Москва на 15 декември.

В същото време ЕС ще съдейства и за реализирането на Трансанадолския газопровод ТАНАП между Турция и Азербайджан, който ще снабдява и газопровода “Тесла”. А също и на Транскаспийския газопровод, който ще пренася азерски и туркменски газ в Турция.

Подкрепата на ЕС ще даде възможност за превръщането на Турция в газов хъб за Европа, коментира представител на турското енергийно министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
5
 
5
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 347 - е аз не мога да се меря с атакистите по "акъл" - сега на следващите избори Атака като спечели :)))) и като сложим Сидеров за президент :)))) всички потоци ще тръгнат :)))))
198
1
 
19
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Мамка им на евро-гадовете!
197
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BG 355Пич не коментирай неща, които не са ти ясни. Ако ние сме суверенна държава , а не Мара общата има начин Южния поток да го има и да пълни с 400 милиона годишно държавната хазна, а не да няма пари за пенсионери и болни дечица.С национално отговорни политици един прищълец нито ще влезе в България, нито някой ще ни принуди да ги приемаме. Турция си гони интереса , а ние не защо ? Да не сме турски вилает ? Крайно време е от България да бъдат изметени всички неолиберални и гей политици.
196
4
 
6
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Не се къхарете толкова! ЕС може и да е дал зелена светлина на Турски поток, ама пък рашъните да не дадат! Още повече, че турчилата щяха да ги съдят за цената на газта! При разширението на Северен Поток, необходимостта от Турски Поток намалява! Австрия и Италия, че и други страни могат да бъдат снабдявани с газ през Германия. Тепърва предстои рашъните да почнат да се правят на "тежки"! Политиката е сложно нещо! Всичко зависи от това дали Путин умее и иска да играе добре, в интерес на родината си!
195
2
 
4
 
! Отговори
до 353 преди 8 години
Извинете другарю ла.нар, да не сте си сложили "нещо" в сутрешното кафе. Струвате ми се доста неадекватен или още ви дъжи от снощният нарко-гей купон?
194
8
 
6
 
! Отговори
BG преди 8 години
Добре, натискаме ЕС да спре Турски поток - и какво ?! Турция залива България че и Европа с бежанци - тогава ще стане супер интересно !!! Нали не искаме бежанци ?! Ами като не искаме, всяко нещо си има цена ! И Турция и ЕС много добре знаят това. Мисля че и българските политици, за разлика от платените *** срещу ЕС го разбират прекрасно ! Просто всичко си е въпрос на интереси и бизнес - и няма нищо общо с религия, етнос или морал - просто бизнес и нищо повече.
193
6
 
18
 
! Отговори
Ановимен преди 8 години
За бедственото положение на 99 % от българите виновни за всичките десни партии, които управляваха България за 26 години в т.ч. БСП. Единствената партия способна да тегли майната на запада и САЩ е АТАКА.Само тя е способна да провежда лява политика в интерес на обикновения човек , а не в интерес на мутрите както е сега. АТАКА разполага с най- компетентните и природно надарени хора във всички области. Докато смешния президент не може да каже две изречения без да ги прочете, Сидеров говори с часове
192
15
 
12
 
! Отговори
художника преди 8 години
Аз пък предпочитам България чиста и неразкопана, а "потоците" да си минават от където искат, само не и през нас. И без това сме малка страна, а и като губим- не знаем какво печелим.Според мен, печели Екологията, няма да сме мишена та терористи по трасето на газта, Няма да изгубим обработваема земя. Начини да компенсираме загубата има много, песимистите да мълчат!!!
191
6
 
20
 
! Отговори
Даааа преди 8 години
Ореша и Догана спряха потока през България, Бойко им се върза и не го възобнови и сега други ще печелят милиони от пренос. *** български политици. Всички АУТ.
190
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко другари. Боко ще прокара едно газово хъбче от щатите, сорос ще го финансира а гей-протестна мрежа ще го пълнят с гас
189
16
 
12
 
! Отговори
BG преди 8 години
Тъпите комунисти не могат да разберат една проста истина - всеки си гледа интереса и нищо друго. Те милите още вярват че руснаците "освободили" българите заради православното славянско братство - милите наивници :)))ЕС одобрил Турски Поток - ще го одобри ами и още как - иначе Турция с бежанците м.... ще ... на Европа !Това че българските политици са слаби и незнаят кат да си играят играта - ами нито ЕС, нито Турция ни е виновна за това. Който го е страх от мечки не ходи в гората !
188
0
 
22
 
! Отговори
сова преди 8 години
Е, сега разбрахте ли че ЕС не се командва от европейци.
187
1
 
19
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ преди 8 години
на всички АМЕРКИКАНСКИ ЦЕНТРАЛИ и ДЪНДИ-ЗЛАТОТО, а КОСТОФФ и приятелчета му в затвора
186
12
 
7
 
! Отговори
BG преди 8 години
Все пак да се забравяме, че Южен поток беше спрян от правителството на Орешарски и коалиционния му партньор ДПС т.е от комунистите :))))
185
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от българки политици. Кажи му ,, българки политик" и повече не го обиждай!!!
184
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега Бойко какво ще прави с нашия хъб. От къде ще докара газ за него, сигурно от САЩ
183
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българите са много готиниможе да се изпикаеш върху тях и те ще ти се радват
182
0
 
23
 
! Отговори
янев преди 8 години
Бургас александрополус, аец белене южен поток затваряне на колко четири блока на аец козлодуй всичко това под заповеди на ес и сащ за мариците ветрогенераторите които продават тока на двойни цени също в ущърб на българия членство в ес 500 мил. Евро на година. Иначе дават пари за магистрали но нямаме право на тол такси а подръжката от нас и какво печелим??? От трите най дългия и евр. Диктат
181
0
 
18
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ааа, значи за Турция може, а за България не, така ли бе еврогейчета. За всичко ще си платите, те муслимите дето ги пуснахте ще свършат тази работа. Господ си знае, ще има да плащате
180
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако това беше в държава с нормални хораподлогите дето спряха проектите в полза на краварите щяха да висят по стълбовете