Свлачище в Мианмар уби 90 души

При стихията има и безследно изчезнали
Обновена: 22 ное 2015 12:30 | 22 ное 2015 12:28, Петя Славова
4
Свлачище в Мианмар уби 90 души
Снимка: БТА

Най-малко 90 души загинаха, а около 100 са обявени за безследно изчезнали след свличане на земни маси в мианмарския щат Качин, съобщи ТАСС.

Мащабното свличане на земни маси се е случило на 21 ноември, недалеч от мина за доби на нефрит, пише БТА. Погребани са десетки жилища на местни жители. Първоначално се съобщаваше за тридесетина загинали, но с напредване на спасителните работи броят на жертвите продължава да нараства.

Повечето жертви са ровели в остатъците от руда, когато се е случила трагедията. Бранг Сенг, местен бизнесмен цитиран от Асошиейтед прес съобщава за над 70 извадени от останките тела.

В района се добива най-висококачествения нефрит в света. Повечето от печалбите, възлизащи на милиарди долари годишно, обаче попадат при хора и компании, свързани с бившата военна хунта, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: жертвиМианмаСвлачище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
18
 
! Отговори
! преди 8 години
Когато се пише за подобни неща извън Европа моля да се уточнява и континента особено ако е някоя безизвестна държава!Освен това за Азиатски и Африкански държави с жертви под 100 души минимум е безсмислено да се пише няма да им обърнем внимание никакво!