Москва: Рецесията в страната приключи

Перспективите за бърз скок обаче са твърде несигурни
23 ное 2015 22:55, Анисия Иванова
41
Москва: Рецесията в страната приключи
Снимка: Reuters

Рецесията, от която Русия страда от една година заради рязкото поевтиняване на петрола и западните санкции, свързани с украинската криза приключи, заяви днес министърът на икономиката Алексей Улюкаев, цитиран от АФП.

"Рецесията на руската икономика приключи", каза Улюкаев. Той уточни все пак, че общо за 2015 година брутният вътрешен продукт (БВП) се очаква да се свие с "3,9 на сто, вероятно и с по-малко - "3,7 на сто" след растежа от 0,6 на сто за 2014 година.

Според руската статистическа агенция Ростат БВП е намалял с 4,1 на сто през третото тримесечие спрямо същия период година по-рано в сравнение с минус 4,6 на сто през второто и минус 2,2 на сто през първото.

Някои икономисти изразиха мнение, че спадът от 4,1 на сто през третото тримесечие спрямо същия период година по-рано отговаря на стабилизиране, та дори на леко нарастване спрямо второто тримесечие, отбелязва АФП.

Улюкаев заяви неотдавна, че руската икономика вече е стигнала дъното на рецесия през юни - юли.

И макар икономическата активност в Русия да се е стабилизирала, както изглежда, перспективите за бърз скок, както това стана сред кризите през 1998-а или 2009-а са твърде несигурни. Икономическите санкции на западните сили не са отменени, а цените на петрола, основен източник за приходите в бюджета на Русия, не са повишават значително, отбелязва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: рецесияРусияикономика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
7
 
! Отговори
SS преди 8 години
До до 33Господа не изпадайте в истерии, това е само началото.За всеки случай си извадете руско-българските разговорници, защото може да ви потрябват въпреки явната ви неприязън.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е най-големият виц на руската рекламна агенция ДНЕС.БГ!!!!
27
5
 
4
 
! Отговори
Тиквенистан преди 8 години
До 31, 30, 29, 27,26 и всичките му останали номерахахахахаха очевидно добре ти плащат за да пишеш по 1000 глупости в минута по адрес на Русия, явно добре ти плащат да се гордееш, че си част от една слаба и безпомощна европа, сигурно добре ти плащат, щом мизерията в България не ти пречи, щом мизерията на българина не те вълнува, а се интересуваш от мизерията на другите държави
26
6
 
10
 
! Отговори
братушката преди 8 години
Не знам колко рубли взимат масово, но масово хладилниците им са пълни с продукти, ходят на екскурзии по цял свят, имат репутация на най-щедрите туристи, плащат нищожни данъци, имат си енергия и газ колкото си искат, и най-важното - истинска храна без ГМО по държавен стандарт
25
6
 
7
 
! Отговори
30 преди 8 години
тиквенистанецо,на мен парите ми стигат.осигурявам добре семейството си защото имам добра професия и работя упорито. в бг ми харесва и съм доволен че сме част от европейското семейство.
24
5
 
5
 
! Отговори
28 преди 8 години
влизаш в джобс ру и четеш.от ляво търсиш по региони,от дясно по професии. масово заплатите са 8-20 000 рубли. 100-300 евро. квартира в най лошите предградия на москва е 250 евро. в провинцията живота е безнадежден, изхода е алкохол или да се гръмнеш
23
2
 
10
 
! Отговори
Тиквенистан преди 8 години
Тука един и същ смешен русофоб е писал поне 20 коментара колко зле е било в Русия, така бил прочел, така би мечтал и т.н. Истината е, че по голяма мизерия от България няма никъде, каквито и да са заплатите в Русия те им стигат за всичко, няма какво да ги жалим руснаците, тук обаче колкото и пари да взема човек не му стига за нищо......за това и човек може да падне толкова ниско за едните стотинки да пише коментарчета за други държави и да си затваря очите какво се случва в собствената си държава
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имат 3-4 града в които се живее макар и трудно. всичко останало е ужасяваща мизерия. средна продължителност на живот -61 години.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чета че имали търгове за обществени поръчки за осигуряване на места за пране на дрехи по бреговете на реките.правели дървени конструкции,пробивали дупки в леда и се редели да си перат дрехите.това даже не е 19-ти век.
20
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия ще си остане бедняшко блато в края на Европа и Азия...Никога не са живели добре тия пияници, та и сега ги очаква гладно бъдеще.
19
3
 
11
 
! Отговори
Бл.Благов преди 8 години
Путин е чел много добре Маркс и знае че при капитализма поставяне на военната машина на бързи обороти води до разтеж в икономиката! В миналото световните войни са правили това ,сега разпалваните от Америка локални войни.
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много слабо участие на перхидролените *** и тея от петербург...
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че се повтаря историята с фалита и разпада на ссср.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19 ??? Какво искаж да кажеш? :)
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едва в началото е. предстои им икономическа катастрофа с фалит и социална революция с разпад на държавата. филма е ссср-втора част
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 17Нищо не се случва. Ама ти си имаш... Кажи.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демек ще продължават да обедняват, но това ще става с постоянен темп. Ей така промиват мозъците на мужиците :)
12
3
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
Съгласен съм
11
6
 
1
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Вярваме че рецесията е приключила, все пак -4.1% ръст за руснаците е постижение. Обаче цената на нефта ще продължава да пада. Така поне каза Сорос, а вие безрезервно му вярвате...
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над Кремъл никога да се развее знамето.