Полша отказва да приеме 7000 бежанци

Новото правителство "няма да прави компромиси" със сигурността
23 ное 2015 22:17, Анисия Иванова
29
Полша отказва да приеме 7000 бежанци
Новият полски премиер Беата Шидло. Снимка: БТА

Новият полски премиер Беата Шидло заяви днес, че страната й не е готова да приеме 7000 бежанци, предаде Асошиейтед прес.

Предишното правителство на Ева Копач се беше съгласило да приеме този брой бежанци. Шидло заяви обаче днес, че вярва, че страните членки на ЕС ще подновят дискусията за миграционната политика. Тя припомни неотдавнашното решение на Дания да затегне правилата си за прием на мигранти.

Шидло изтъкна, че ситуацията се е променила след атентатите в Париж. "Настоящите решения не са добри и ние сме готови да седнем и да ги обсъдим", добави тя.

По-рано днес новият министър на вътрешните работи на Полша Мариуш Блашчак окачестви като "погрешно" решението на предишното правителство на страната да приеме 7000 мигранти, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В изявление по полското национално радио днес Блашчак заяви, че новото правителство "няма да прави компромиси" със сигурността на полските граждани. Той обаче не каза, че кабинетът във Варшава ще откаже да участва в плана на ЕС за преразпределяне на 160 хиляди мигранти, пристигнали в Италия и Гърция.

Блашчак коментира решението от петък на вътрешните министри от ЕС за въвеждането на контрол върху гражданите на ЕС и границите на съюза. По думите му граничните служби ще оценяват кой мигрант представлява заплаха и кой не. Полша ще се постарае да възстанови постовете за граничен контрол, които бяха премахнати през последните няколко години, каза полският министър на вътрешните работи.

Миналата седмица новото консервативно правителство на Беата Шидло положи клетва и получи доверие в долната камара на полския парламент, припомнят агенциите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
16
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Браво на поляците. А ние кога ще спрем да слушаме "началниците" и ще си защитим собствения интерес??? Искам да знам и колко от заловените, за които постоянно пишат в пресата, са се факто депортирани.
14
1
 
15
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Тази до 1-2 седмици ще стане диктатор ако не приеме джигитите. Само гледайте...
13
14
 
1
 
! Отговори
лорд евгени минчев преди 8 години
нека бъдем по толерантни
12
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И правилно!Никоя държава да не приема повече от тези фалшиви "бежанци". Дори и тези, които успяха да влязат в Европа, трябва силно да се редуцират - да вървят в Америка или да се връщат откъдето са дошли, особено младите мъже под 30-35 г. Откъде накъде по техните земи руснаци, французи, англичани и други ще воюват с ИД, а тези синковци ще се настаняват в Европа на социални помощи?!
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Болгарию их отправляйте чтоб турецкий язык стали вспоминать!
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако забелязахте, точното в случая е "НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО".Така, че и на нас ни трябва НОВО правителство, ако искаме нещо да се промени към по-добро.А тиквун, плевнел. и всички пообни и Пръмова/Кунева най-вече, да им се намери място в съседни на воленчо килии.Така ТРЯБВА да стане - на теория, на практика нищо няма да се промени у нас. Тиквун и ко, ще се махнат сами, чак когато не остане нищо за крадене.
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Боко каже не, Меркел такъв ще му играе зад вратът.Право не поляците, за това ще просперират, не са дупедавци като нас.
8
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кога ще ни втълпяват че тези са 'бежанци'...не са.Мигранти са.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво. Само така. Да си заминават обратно и да си се оправят там.
6
1
 
45
 
! Отговори
Само преди 8 години
Само наши БОКО и РОСКО са в НАВЕДЕНА ПОЗИЦИЯ и ПРИЕМАТ ВСИЧКО НАРЕД
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко Роска всички ще интегрира с образование.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено всички нормални хора биха постъпили по-този начин.Другите щом искат да ги гърмят талибани или разни брадати маймуни да изнасилват децата им... Всеки със мечтите си :)
2
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала, пичове!!! Държава сте, народ сте
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поляци поне имат мозъка!!!