Бунтовници: Убихме пилот с парашут (18+)

Според тях той се е опитвал да достигне територии на Асад
24 ное 2015 15:23,
270
Бунтовници: Убихме пилот с парашут (18+)
Снимка: БТА

Член на екипажа на руския изтребител, свален над северен сирийски район, е бил убит във въздуха от стрелба на бунтовници, докато се опитвал да насочи парашута си към територия под контрола на правителството. Това обяви във Facebook говорител на сирийска бунтовническа група, цитиран от ДПА и АП.

Още по темата

"Докато те падаха, те постоянно се опитваха да насочат парашутите си, за да достигнат до територия, контролирана от диктатора Башар Асад", написа говорителят на Десета крайбрежна бригада Джабир Ахмад.

По думите му бойци от картечната рота на бригадата са успели "да го поразят, преди да се измъкне", и трупът му е паднал на "свободна земя". Бунтовническата група е разпространила видеоклип, на който се виждат въоръжени мъже, застанали около трупа на русокос мъж с окървавено лице.

Не е известна съдбата на втория пилот на руския самолет, съобщава БТА.

Във връзка със случая турското външно министерство е извикало руския шарже д'афер, съобщи турски официален представител, цитиран от Ройтерс.

НАТО пък свиква извънредно заседание в 18 ч. българско време по искане на Турция след свалянето на руския самолет, съобщи Франс прес.

От Кремъл настояха, че не правилно да се говори сега за каквито и да било последствия за руско-турските отношения в резултат на инцидента с руския самолет Су-24, предаде ТАСС.

"Би било неправилно сега да се дават някакви оценки, предположения и да се правят някакви изводи, докато не получим цялата пълна картина", каза пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Така той отговори на въпрос за перспективите на отношенията между Москва и Анкара.

"Трябва просто да се запасим с търпение, това е много сериозно произшествие, но без да разполагаме с пълна информация, е просто невъзможно да се говори нещо и би било невярно", подчерта говорителят.

Руското министрество на отбраната продължава да твърди, че през цялото време на полета самолетът се е намирал над територията на Сирия. Турция обаче настоява, че е свалила самолета, който многократно бил предупреждаван, че нарушава въздушното й пространство.

Инцидентът е първи случай на сваляне на руски или съветски самолет от страна членка на НАТО от 1950-те години насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
2
 
! Отговори
Развитието преди 8 години
Ангели горят,Пилоти мълчат...
101
4
 
28
 
! Отговори
Много интересно преди 8 години
Самолетът е свален от турски изтребител над турското въздушно пространство пък пилотите се приземили в Сирия. Май нещо тука не е както требе, да не вземат сега да падат турски самолети в Сирия? Пък и то голямо геройство-свалили щурмови самолет с изтребител.
100
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До redordeadкаква война бе? 2-*** човека ще те нападнат, така ли? Даже в статията пише, че са искали да ИЗБЯГАТ към територия, управлявана от Асад. Кого са искали да нападат?
99
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До _точно така! за невладеещите английски, предлагам импровизиран превод, а именно, че според Женевската конвенция от 1949 г. атаката срещу хора, бягащи от увреден самолет с парашути е ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Точка. Айде сега им викайте бунтовници. Много са ви симпатични явно, пак ще повторя: не ви е срам!
98
7
 
3
 
! Отговори
do 142 преди 8 години
Източник?Дори БиБиСи казва "бунтовници".
97
16
 
2
 
! Отговори
redordead преди 8 години
реално е престъпление, но дефакто никога не се спазва това да не се стреля по парашутисти. Ако някой прави десант в БГ и скачат с парашути из анеш, че като се приземят ще отидат в дома ти и ще убият детето ти,ще го чакаш ли да кацне или ще го пуцаш още във въздуха? На война всичко е позволено - това са реалностите. Възпозлваш се от всяко предимство.
96
2
 
35
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Май никой не обърна внимание, че терористи застреляха пилота във въздуха, а не бунтовници, както манипулативно е написано в статията.
95
8
 
3
 
! Отговори
Къде е Боби , бе.... преди 8 години
...."специалиста -*** по руско оръжие"!???!!Да дойде да каже ---КОЛКО СТАБИЛНИ СА СУ-24, НА 3-СТАКАНЧИКА ВОДКА...И "бронираните хеликоптери"...ха,хахаааааааааа....Нека изнесе ПАК некоя пекцийка ,бе......ха,ха,хаааааааааааа
94
1
 
53
 
! Отговори
Балдо преди 8 години
Същества, които стрелят и убиват катапултиращи парашутисти не могат да бъдат наричани бунтовници. Това са си престъпници по всички параграфи. Редакцията, консултирайте се с юрист и той да ви обясни по коя конвенция тези хубавци ще бъдат приключени заедно с държавите и обществата, които ги подкрепят. Прошка за военни престъпления - НИКОГА.
93
0
 
15
 
! Отговори
_ преди 8 години
"Attacking persons parachuting from an aircraft in distress is a war crime under Protocol I in addition to the 1949 Geneva Conventions.""Свободна опозиция"?
92
2
 
26
 
! Отговори
русофил преди 8 години
Тия дето се радвате на " добрите" новини! Утре да не видите още по- добри! Като поникнаха големи гъби над всички санджаци из цяла анадола!
91
0
 
21
 
! Отговори
инрересна интрига преди 8 години
Оня ден уж се договориха за Турски поток,а днес ще се сбият.Някой ако знае какво става нека сподели?!
90
0
 
20
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Зашо ми се струва ,че кюрдските бунтовници ше се активират в най близко време.
89
2
 
13
 
! Отговори
Божо преди 8 години
ердоган използва войната , за да изнудва Европа и да се задържа на власт чрез "кюрдска" заплаха !!! путин използва войната, за да изнудва Европа чрез "бежанци" и да се задържи на власт !!! Каква е разликата между двамата диктатори ??? Америка има интереси в петролния и оръжеен бизнес в Близкия Изток чрез и ги налага чрез местни сатрапи, Кремъл има интереси в петролния и оръжеен бизнес в Близкия Изток и ги налага чрез местни сатрапи !!! ГНУСНА РАБОТА !!!
88
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какви бунтовници??? Авторката наистина ли не ззнае или ни заблуждава? Jahbat al nusra не са бунтовници, а крило на ИДИЛ!!!И като типични разбойници, тези са стреляли по пилотите, които, забележете, са искали да избягат! Стреляли по невъоражени хора!!! Още малко борци за свобода ще ги наречете, не ви е срам!
87
1
 
22
 
! Отговори
трудовак преди 8 години
Абе все ми се стува, че някой клепат срещу руснаците, ама като дойдат брадатите ще лижат подметките им само за да обещаят освобождение, а не за и деиствие. Все си мисля защо ли вместо да пищат някой хора глупости не си прочетат историята. Османската империя едно време стигнала до Виена, но е нямала друго освен коне. Сега и Осло ще подминат. Колелото на историята се върти, но всеки гледа с к'во ще се нагруха тази вечер вместо да се замисли реално над ситуацията.
86
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно са постъпили турците, но си мисля че снизходително погледнато руснаците просто не могат да определят къде се намират.Яд ме на *** но ми е жал за обикновените руски военни които са използвани за путкини работи.Но пък и си мисля,....нали те нищо не правят да НЕ е така.
85
20
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Срам... - голем срам, унижение... - големо унижение... - здравствуйте таварисшч Путин - как дела...
84
0
 
39
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
"Бунтовници:"Тогава и във Франция не са терористи, а са бунтовници...
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ...а страната на каскетите ли да защитаваме?