Бунтовници: Убихме пилот с парашут (18+)

Според тях той се е опитвал да достигне територии на Асад
24 ное 2015 15:23,
270
Бунтовници: Убихме пилот с парашут (18+)
Снимка: БТА

Член на екипажа на руския изтребител, свален над северен сирийски район, е бил убит във въздуха от стрелба на бунтовници, докато се опитвал да насочи парашута си към територия под контрола на правителството. Това обяви във Facebook говорител на сирийска бунтовническа група, цитиран от ДПА и АП.

Още по темата

"Докато те падаха, те постоянно се опитваха да насочат парашутите си, за да достигнат до територия, контролирана от диктатора Башар Асад", написа говорителят на Десета крайбрежна бригада Джабир Ахмад.

По думите му бойци от картечната рота на бригадата са успели "да го поразят, преди да се измъкне", и трупът му е паднал на "свободна земя". Бунтовническата група е разпространила видеоклип, на който се виждат въоръжени мъже, застанали около трупа на русокос мъж с окървавено лице.

Не е известна съдбата на втория пилот на руския самолет, съобщава БТА.

Във връзка със случая турското външно министерство е извикало руския шарже д'афер, съобщи турски официален представител, цитиран от Ройтерс.

НАТО пък свиква извънредно заседание в 18 ч. българско време по искане на Турция след свалянето на руския самолет, съобщи Франс прес.

От Кремъл настояха, че не правилно да се говори сега за каквито и да било последствия за руско-турските отношения в резултат на инцидента с руския самолет Су-24, предаде ТАСС.

"Би било неправилно сега да се дават някакви оценки, предположения и да се правят някакви изводи, докато не получим цялата пълна картина", каза пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Така той отговори на въпрос за перспективите на отношенията между Москва и Анкара.

"Трябва просто да се запасим с търпение, това е много сериозно произшествие, но без да разполагаме с пълна информация, е просто невъзможно да се говори нещо и би било невярно", подчерта говорителят.

Руското министрество на отбраната продължава да твърди, че през цялото време на полета самолетът се е намирал над територията на Сирия. Турция обаче настоява, че е свалила самолета, който многократно бил предупреждаван, че нарушава въздушното й пространство.

Инцидентът е първи случай на сваляне на руски или съветски самолет от страна членка на НАТО от 1950-те години насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
14
 
2
 
! Отговори
Ас преди 8 години
су 24 су 34 ту 22 ту 160 нямат шанс дори и срещу ме 262
61
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много разбирачи бе."Сега турците ще видят". За това сме на това дередже, защото сме първични и ограничени. Путин, като потърпевш, решава да изчака и да се разследва случаят за да се изясни всичко, нашите клавиатурни патриоти пък вече са на оръжие и нападат...Осъзнайте се малко защото ако Турция не водеше постоянна война с ИД, до сега нито Турция, нито България щеше да има на картата. С прашки да ни атакуват, ще ни изнесат...
60
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Референдум за излизане от терористичната организация НАТО,подкрепяща и въоръжаваща терористи!
59
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стелба по парашутисти се смята за военно престъпление според Женевската конвенция от 1949.НАТО (САЩ) и техните марионетки извършват военни престъплениш.Референдум за излизане от престъпната организация НАТО.
58
3
 
9
 
! Отговори
Registriran преди 8 години
До Анонимен 62 Константинопол е исторически град и Русия няма да унищожи сградите, а за сега управляващите в Турция никой не може да гарантира, че ще оцелеят до Коледа.
57
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Чудя се ?Жали ме е за хората от клипа или не. Това което ги чака няма да е по-добро от това което се е случило с пилота.
56
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама естествено, че я прави отвратителна, ама има една приказка, да би мирно седяло, не би чудо видяло... къде се вре по турция този самолет... най много да го перне нещо. Това си е чиста руска провокация, да видат колко ше им издържат на турците нервите да ги облитат пияните рашки.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците сега няма да направят нищо, защото не са първосигнални. Освен това сега се пече Турски поток. Но след време....
54
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция днес покaзa лицето си нa терористичнa държaвa!!!!!!
53
2
 
7
 
! Отговори
русофил преди 8 години
ЕрДжихадан или наемният убиец на фАЩ!
52
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
До 77:"До Възмутен---------------Путин, натискай копчето и вкарвай в действие крилатите ракети по военни обекти на Турция!---------Нямам повече ракети! На три смени работят гадовете, но не могат да произведат."Е, тогава може и балистични! Имаме достатъчно, не бой се!Прочети още на: dnes.bg/world/2015/11/24/buntovnici-ubihme-pilot-s-parashut-18.284336
51
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самолета не е свален във въздушен бой! Това прави турската постъпка още по-отвратителна!
50
0
 
20
 
! Отговори
ЯЯѝ&#1 преди 8 години
В Турция ще се случат лоши неща сега май?!
49
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е за Русия един самолет???? За нас примерно е половината ВВС..
48
4
 
28
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Путин, натискай копчето и вкарвай в действие крилатите ракети по военни обекти на Турция! Турция очевидно подкрепя ИД, следователно и те са терористи!
47
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турския МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКИ Ф-16 свали Руския космически Су-24 ???????
46
2
 
11
 
! Отговори
русофил преди 8 години
Само атом за тези *** дето свалиха самолета! И за всичките им проятелчета по цялото кълбо!
45
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че имаше споразомение да не се обстрелват пилоти на свален самолет.Това е нехуманно и е излишна жестокост.Не ми говорете повече "за вежливите комшии", които те били уважавали когато си даваш парите по техните курорти.Турция винаги ни е дебнела и яака удобен момент да лапне голяма част от нашататеритория - имаме компактно турско население в Кърджали, Разградско, Родопите, Шуменско, Русенско, Силистренско. Референдум за излизане от НАТО и договор с Русия!
44
0
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 8 години
Още не са им дали листчетата. Освен това специално нашите ги е страх, това дойде като гръм и няма да доведе до нищо добро.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен #51purvo si ti, nyama kude da hodish! Shte te otkriem.....