Путин: Катастрофата със самолета ни е удар в гърба!*

Руският президент вини Анкара, че подкрепя тероризма
Обновена: 24 ное 2015 17:16 | 24 ное 2015 15:35,
439
Путин: Катастрофата със самолета ни е удар в гърба!*
Снимка: архив Reuters

Катастрофата на руския Су-24 в Сирия е удар в гърба, нанесен от подкрепящите тероризма, заяви руският президент Владимир Путин по време на срещата си с краля на Йордания Абдула II, провеждаща се в Сочи, предаде Интерфакс.

"Това събитие излиза извън рамките на обичайната борба с тероризма. Разбира се, нашите военни водят героична борба с терора, не жалейки себе си, не жалейки своя живот. Но днешната загуба е свързана с удар, който ни нанесоха в гърба помагащите на тероризма", заяви Путин.

Още по темата

"Нашият самолет е свален над територията на Сирия с ракета "въздух-въздух" от турски самолет F-16. Паднал е на територията на Сирия на 4 километра от границата с Турция. Намирал се е във въздуха на височина 6 хиляди метра, на отдалеченост един километър от турската територия. При всички случаи нашите пилоти и нашият самолет никак не са застрашавали Турция", категоричен е Путин.

"Това трагично събитие ще има сериозни последствия за руско-турските отношения. Винаги сме се отнасяли с Турция не просто като с близък съсед, а като с приятелска страна. Не знам на кого бе нужно това, което се случи днес, във всеки случай – не на нас", посочи руският държавен глава.

"Вместо да установи незабавно необходимия контакт с нас, турската страна се обърна към своите партньори в НАТО, за да обсъдят ситуацията, сякаш ние сме свалили техен самолет, а не те наш", посочи още Путин.

Турция е нанесла удар по руския самолет, въпреки, че Русия е сключила със САЩ споразумение за предупреждаване при такива инциденти, посочи Путин.

"Сега и удари в гърба получаваме, удари по нашите самолети, които се борят с тероризма. И при това ние сме подписали споразумение с американските партньори, относно предупреждаване за инциденти във въздуха. Турция, както е известно, е в редицата на тези, които са обявили, че воюват с тероризма в състава на американската коалиция", заяви Путин.

*"На територията на Турция има много петрол от находищата, намиращи се под контрола на "Ислямска държава", допълни още Путин. "Ние отдавна сме забелязали факта, че на територията на Турция има голямо количество петрол и петролни продукти от завладените територии. От тук и голямата парична подкрепа за групировките“, заяви Путин.

Той подчерта, че сваленият Су-24 е изпълняал директна задача по борба с "Ислямска държава", нанасяйки превантивни удари по терористите.

"Те са провеждали операция по борба с ИД в Северна Латакия, това е планинска част, където са съсредоточени екстремисти, предимно с произход от Русия. В този смисъл те са изпълнявали своя директна задача за превантивни удари по терористите, които във всяка секунда, по всяко време могат да се върнат в Руси", подчерта руския президент.

"Аз разбирам, че всяка държава има свои регионални интереси, ние винаги се отнасяме с уважение към тях. Но ние никога няма да търпим да се извършват такива престъпления, както днес. И разбира се, ние разчитаме на това, че международната общност все пак ще намери в себе си сили, за да се сплоти в борбата с общото зло. В тази връзка, разчитаме на активното участие в региона в тази борба“, добави руският президент.

*Информацията е актуална към 15:54 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
3
 
7
 
! Отговори
биров преди 8 години
Турция нямаше как да се измъкне от войната.Още преди години когато започната чистката в близкия изток,турците са знаели че някой ден и техния ред ще дойде.Атона бобма или 5 годишна гражданскам война,и в двата случия ще е тежко.
225
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това доказва , че Ердо е долен предател не искаме турците в ЕС
224
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега, заради един свален самолет трета световна война няма да стане, но се пише една черна точка и се помни. Ако черните точки станат много, може и война да избухне и тогава камък върху камък няма да остане...
223
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До YakovКои медии са показвали конвои кам Турция, руските ли?Не понасям Турция, ама това лесно може да се манипулира.Навремето и американците показваха "химическите оръжия" на Садам, преди да нападнат Ирак.
222
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези терористи, първи приятели на идил за *** ли ни имат? Как така са предупреждавали 10 минути руския самолет, та той за 10 мин. ще измине около 300 километра.
221
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се на обикновените български граждани млади хора,които никога не са ходили в Русия,не са чели руска литература,по никакъв начин не са свързани с Русия,откъде натрупаха тази омраза.Как станаха такива яростни русофоби?Защо?Никой не те кара да обичаш Русия.Просто си живей животът както го разбираш.Защо трябва да се радваш и да аплодираш действията на един ислямист,какъвто е Ердоган?Няма приятели,има интереси,казваше Чърчил.Така че оставете големите да се оправят,а вие си стойте в киреча мишоци
220
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ся си *** мамата на света.
219
1
 
24
 
! Отговори
Yakov преди 8 години
Вчера медиите публикуваха снимки на конвои със петрол атакувани от Руски самолети и..., отговорът не закъсня! Я си помислете накъде пътуваха конвоите със петрола? Според мен към Турция, а според Вас? И после кой води истинска война С ИД и кой шмекерува а?
218
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ф.С.ВСпоред теб само България и Русия ли ползват Кирилица?
217
2
 
10
 
! Отговори
77 преди 8 години
Това е зловеща провокация целяща да провали антитерористичната коалиция срещу ИДИЛ,станала с откритото съгласие на САЩ!Нали военните на Русия,САЩ и Франция са в перманентна връзка точно за избягване на подобни случаи.Няма да успеят ,но ще навредят!А ЕС трябва да помисли дали изобщо да обсъжда приемането й в съюза,след като играе такава двойствена роля.Военните действия ще продължат до разгрома на ИДИЛ,а Турция ще си плати скъпо за тази провокация.Това е късогледа политика!
216
4
 
13
 
! Отговори
VVVVVVVVVVVVVVVVVVV преди 8 години
И сега като се започне една война, че Турските братя с помощта на САЩ ще ни освободят от много вековно руско робство! И за награда ще ни сложат по един фес и ще заличат всички имена от сорта на Георги , Иван, Петър, и ще сложат Мустафа, Ибраим, Мехмед....България ще бъде прекръстена на *** (турско деспотство) и като си засвиркаме волни и щастливи и като заприпкаме из зелените поля, цена няма да имаме!Долу руския агресор, да живее Турция, НАТО, ЕС и САЩ! Алах Акбар! Това ли искате?!
215
3
 
2
 
! Отговори
смях преди 8 години
Това говори човекът, казал мимоходом чак след три дена от теракта с самолета съболезнование си на своя народ
214
10
 
4
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Проблема се получи заради тактиката на ушанките. Примерно: получава се информация че в еди кой си район има ислямисти. Ушанките изпращат няколко самолета които буквално изравняват целия квартал без оглед на мирното население. Е то така и баба знае.
213
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЛАЧЕМ НА ЧУЖДИ ГРОБОВЕ !!! НИТО ТУРЦИЯ НИТО РУСИЯ МИЛЕЕ ЗА НАС !!!ВСИЧКИ ГЛЕДАТ ДА НИ ОГРАБЯТ !
212
3
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Турция вместо да се ежи, трябваше да се договори с Русия за такива случаи , за да не се налага да се прави на мъж. Но дори и без такава дпговорка, ако бе умна , Турция можеше само да предупреди или замълчи. Ясно е, че в района има самолети не срещу Турция.
211
8
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
--ДРАГИ ФОРУМЦИ !!- Вие сега на латиница ли чатите или на кирилица - на арабски ли чатите или на латиница? -НЕ ! ВИЕ чатите на кирилица !- КОЙ освен нас българите -чати на кирилица - на кой Всичко е на кирилица ? на единственият ВИ братски народ който в момента води война с едни изчадия които режат глави на живи хора -които палят живи хора -които убиват хора танцуващи в центъра на ПАРИЖ - И ВИЕ мислите че сте близки с евролицимерните народи -с Турците или с алчните американоевреи ? в грешка сте!
210
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На другарите путинофили ще им припомня факта че в така наречената идил е не просто пълно с офицери от спец службите на садам ами и най големите там са все хора от партията на садам . Като прибавим кам тях и хората на кадиров и картинката става повече от ясна . Да другари има неща които немогат нито да се скрият нито да се премълчат . Ссср = идил
209
0
 
1
 
! Отговори
хъде е? преди 8 години
Къде е *** да напише обективна статия за руснаците?
208
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички знаят кой създаде ИД,знаем и кой печели от евтиният петрол и кой продава оръжие на терористите,това е ясно.Знаем,че Турция иска смъртта на Асад и също подкрепя ИД,освен това е основен купувач на евтин петрол от ИД.Същевременно използва конфликта,за да се справи с вечният си враг кюрдите.САЩ от своя страна не искат Турция и Русия да са в добри икономически и политически отношения и също имат пръст в този инцидент.Въпросът е сега как ще отреагира НАТО и светът.Това е много важно.
207
4
 
1
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Онзи ден султана ги предупреди да спрат бомбандировките над мирните села в Латакия.