"Мозъка" Абауд планирал ад в бизнес квартала Дефанс

В нощта на терора той отишъл до "Батаклан" и се наслаждавал
25 ное 2015 07:24,
10
"Мозъка" Абауд планирал ад в бизнес квартала Дефанс
Абделхамид Абауд (вляво). Снимка: Reuters

Предполагаемият организатор на атентатите в Париж Абделхамид Абауд, който беше ликвидиран преди седмица в Сен Дени, е планирал да извърши самоубийствен атентат с помощта на съучастник в парижкия бизнес квартал Дефанс, предадоха световните агенции, като цитираха прокурора на Париж Франсоа Моленс.

Още по темата

Нападението е трябвало да бъде извършено в седмицата след атентатите в Париж, в които загинаха 130 души.

Разследващите нападенията от 13 ноември са установили освен това, че Абауд се е върнал на сцената на престъпленията след атентатите.

"След терористичните нападения Абауд се е върнал на местопрестъпленията, по-конкретно в концертната зала "Батаклан", каза Моленс. В същото време от залата били изнасяни телата на жертвите, а на мястото работели служители на специалните полицейски части.

На 13 ноември ислямисти атакуваха ресторанти и кафенета в източната част на Париж, както и концертна зала "Батаклан", а трима терористи се взривиха и край Стад дьо Франс.

На 18 ноември Абауд беше ликвидиран с братовчедка си и неидентифициран засега терорист в апартамент в Сен Дени, северно от Париж.

Абауд и негов съучастник е трябвало да извършат самоубийствения атентат в Дефанс или на 18, или на 19 ноември, каза Моленс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се носиш като тези от снимката и думата "мозък" не се връзват особено. Ще го приемем за дегизировка
7
0
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Прякор "пастир" - "пастирЪТ" е вършител на действието и е пълен член. Защо да няма? А Петър си е подлог, к'во има да му членуваш?. Хайде, хайде в първи клас, много моля.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нито е мозък, а ***, който си е повярвал, че може да се опълчи сам на цяло общество, нито е заблуден от религия, а от омраза, заради експлоатацията на неговите ближни от бившите колониалисти. Защо всички тези терористи произхождат от страните, в които правят белите си.
5
2
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Няма как да членуваш псевдоним, прякор или име. Все едно например да кажеш Петърът чете книга. Според мен е правилно, така както е написано.
4
0
 
3
 
! Отговори
до дНЕС. бе ге преди 8 години
"Мозъкът" е пълен член, защото е извършител на действието. Хайде в първи клас!
3
0
 
10
 
! Отговори
мирната религия преди 8 години
Не пишете така за най-мирната религия, изповядвана и от Ахмед Доган, Местан, Надим Генджев и още други подобни миротворци! Да й е честито на Европа новите пришълци-миротворци! Каквото посееш-това ще пожънеш, каквото поканиш в дома си-такова и ще излезе от него. Убеждавайте ни още повече, че тия изостанали диваци можете да ги интегрирате. И ние ще ви верваме, ама си ги дръжте там из Европата.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия не са ли гаджета?
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятелите на Ердоган.