Рускини на плажа? Не и в Турция

Масово руските туроператори отменят резервациите
25 ное 2015 16:53,
36
Рускини на плажа? Не и в Турция
Снимка: архив Reuters

Руските туроператори анулират продадените до края на годината пакети в Турция, предаде Интерфакс, позовавайки се на Руския съюз на туристическата индустрия.

Прессекретарят Ирина Тюрина заяви, че операторите ще предложат почивки в други дестинации. Те няма да могат да връщат пари, тъй като средствата вече са преведени на турските курорти и фирмите предлагат различни алтернативни дестинации, но туристите избират най-често израелския курорт Ейлат, както и Йордания и ОАЕ, предава "Фокус".

В такова положение е и руската туристическа компания "Пегас туристик", която анулира всички пътувания до Турция до 29 декември включително. Пред телевизия "Россия 24" директорката на туроператора Анна Подгорная обяви, че компанията преустановява продажбата на пакети за Турция, съобщава БТА. 

"Спряхме продажбата на туристически пакети за Турция. Анулираме всички почивки, които са продадени до 29 декември включително", посочи тя.

По-рано Ростуризъм съобщи, че руснаците имат право да поискат пълно връщане на платените суми за почивка в Турция във връзка с препоръката на външното министерство и Ростуризъм да не се посещава тази страна, тъй като има опасност за сигурността на туристите.

Загубите на руския туристическия сектор от спирането на продажбите на почивки в Турция могат да надхвърлят загубите от "закриването" на Египет като дестинация, ако ситуацията не бъде решена през идните месеци. Това се посочва в Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР).

Тъй като ноември не е сезон за Турция все още е рано да се говори за сериозни загуби за бизнеса. Ако конфликтът се задълбочи и спирането на продажбите продължат 2-3 месеца, то щетите за туристическия сектор ще надхвърлят загубите от забраната за полети до Египет, предупреждава АТОР. Асоциацията припомни, че руските туроператори оцениха загубите от спирането на туристическите пакети за Египет на 1,7 милиарда рубли.

По оценка на АТОР в Турция в момента се намират над 10 000 руски туристи.

Вчера и друг руски туроператор - Натали турс - спря продажбите на пакети за Турция заради "нажежената" ситуация. Според Руския съюз на туристическата индустрия до средата на януари за Турция са продадени 4-5 хиляди туристически пакета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
3
 
! Отговори
xp преди 8 години
Тея умрели руснаци вече само смях предизвикват в мен :д След всеки провал някъде..туристите ни няма да идват хахаххаха *** военната доктрина :д След Еропа, Скандинавието, България, турция и още куп други..скоро май ще им забранят да излизат съвсем :д Без това като дойдат нямат рубли за нищо освен за Алл инклузива :))
18
9
 
5
 
! Отговори
Ani преди 8 години
ДО 21Явно много ти се иска да отидеш на All inclusive в Турция. Жалко, че не можеш да си го позволиш. Единственото, което можеш да правиш е да завиждаш! Елементарно и типично Българско - за съжаление!
17
11
 
0
 
! Отговори
а руските операторки преди 8 години
Масово руските туроператори отменят резервациитев Турция на трибуквени мръвки, те отмениха ли резервациите?
16
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според статистиките в този сайт, Путин е успял да се изолира от 10% от българите, но също така е успял силно да се приближи до 90% оот тях. Същото е и в цяла Европа, като в някои държави дори % е по - висок в полза на русофилите. Освен това в момента всички са му благодарни, че не започна ядрена война и оценяват каквъв шанс всъщност имат, че той властва в Кремъл. От ситуацията, меко казано, Русия спечели много, а ердоган и НАТО загубиха.
15
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Масово руските туроператори отменят резервациите"Което означава само едно. Русия подготвя големи терористични актове в Турция от порядъка на тези в Париж.
14
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Ето това се казва бойкот на национално ниво. Не като тук- овце сме. Ако си изиграем картите добре, може и да спечелим. Но надали- с такива *** управници и неграмотни хотелиери няма шанс да спечелим от ситуацията.
13
11
 
11
 
! Отговори
bros преди 8 години
На плажа ше останат само професионалис'ките ;)
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както по всичко личи, пак чеплъзнат руснаци из нашето крайбрежие.
11
7
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
българите да не ходят в турция опастно е
10
59
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин успя да изолира Русия от всички. Да видим докога ще го търпят поданиците му и докога ще им действа така добре пропагандата.
9
9
 
39
 
! Отговори
Оптимист преди 8 години
Ще дойдат и у нас повече. Я вижте тези плажове, само камъни. Като нашия пясък има на малко места по света. Пък и проблем с езика и културата, религията нямат.
8
53
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хех, руснаците няма да ходят на море в България щото сме от ЕС и налагаме санкции, няма да ходят в Египет щото им свалиха пътнически самолет там, няма да ходят на море в Турция щото им свалиха боен самолет, е къде остана? Май ще си моржуват на Северния Ледовит Океан!Както се казва: На печелившите - честито!
7
14
 
23
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Всичките рускини да идват в България. Ще им осигурим безплатно спане и безплатно жасане по цяла нощ. Денем ще спят и ще си почиват.
6
1
 
35
 
! Отговори
edin преди 8 години
Елате,рускини в Бьлгария!
5
10
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би анулират, защото не е ясно дали Турция ще присъства на картата?
4
38
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ходим евтино в анталия на почивка. Това е добре!
3
39
 
27
 
! Отговори
Осман преди 8 години
В турското средиземноморие руснаците си имат град. Анталия. Преди време гледах документален филм по ТРТ. Със руски средства е построено начално училище където се преподава на руски. Има много рускини омъжени за турци. Смесени бракове.Турчинът бачка, прави деца и редовно "обгрижва" съпругата си. Докато руснаците пият водка в парка в Москва като замезват с ябълка и повръщат.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bratska гърция ,испания..... нима е по-зле там?
1
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ходят в Крим, а може и в Северная Коррея при другаря Свин Ким Грух.