Ердоган обеща оставка, докажат ли, че търгува с терористи

"При това питам уважаемия Путин, той ще остане ли?"
1 дек 2015 07:00,
112
Ердоган обеща оставка, докажат ли, че търгува с терористи
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще подаде оставка, ако се потвърдят твърденията, че неговата страна е купувала петрол от "Ислямска държава", съобщи ТАСС.

"Казвам съвършено открито: ако подобни факти се потвърдят, няма да остана на поста си. При това питам уважаемия Путин, той ще остане ли?", заяви Ердоган пред медиите в Париж.

Още по темата
Така президентът на Турция отвърна на обвиненията на руския държавен глава, че Турция е замесена в контрабанда на петрол от контролираните от "Ислямска държава" райони в Сирия, която осигурява финансиране на терористите. Путин хвърли ръкавицата на Ердоган снощи в Париж.

"Всички знаят страните, от които купуваме петрол. Финансовото министерство на САЩ съобщи, че един от тези, които купуват петрол от "Ислямска държава", е гражданин на Сирия и Русия. Нека първо да отговорят на това", заяви Ердоган и добави, че неговата страна се бори с контрабандата на петрол.

Той обясни, че Анкара не очаква прекъсване на отношенията с Москва. "Ние не сме племенни държави. Ще действаме търпеливо. Ще видим какво ще предприемат те и тогава ще действаме и ние", добави турският президент.

Ердоган припомни, че тялото на загиналия руски пилот Олег Пешков е било доставено в Турция благодарение на усилията на турски власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
17
 
! Отговори
УУУУУпппппсссссссссс преди 8 години
ЕРДОГАН вчера е почнал да си измива ръцете--арестували са трима турски генерали,като са обвинени в сътрудничество с ИД....Първите бушони поставени и прикриващи търговията с петрол на Ердоган вече изгоряха....Да видим следващите кои ще са--замесниците му--най вероятно........
30
7
 
15
 
! Отговори
Бивш студент преди 8 години
Ей, големи сме ***. Готови сме да защитаваме дори Турция само защото са срещу руснаците. Забравихте ли историята, бе? Турция скача срещу Русия, а представете си, че скочат и срещу нас? Тогава кой ще ни пази като си пътеките? После да не ревете когато башибозука изнасилва жени и дъщери пред очите ви и реже главите на мъжете. Знаете ли колко пъти Иван Шишман е молил брат си Страцимир за помощ срещу тях, а последния е мислил, че ще му се размине? Така, че айде да не плюем по Русия !
29
4
 
11
 
! Отговори
Помощ за кюрдите преди 8 години
Паникьосаният Таип окончателно обърка рейса. Путин не е прокурор, че да си играе да доказва. Путин вчера закъсня за общата снимка, защото го задържаха от Генщаба на РФ с доклад за покрепата, която ВКС РФ оказва на кюрдите в Северна Сирия и конкретно за унищожаването на един от двата КПП, през които Турция извършва вноса на петрол от Идил. Унищоженото КПП на сирийско-турската граница се нарича Баб ал-Салам. Вероятно днес ВКС РФ ще бомбардират и второто КПП и окончателно ще прекратят вноса вТурция
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и тепърва ще събират още ламарини
27
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
проскубаната руска мечка си събира ламарините по синай и сирия.
26
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците си просеха плесницата. от октомври турците ги предупреждават да спрат с провокациите по границата.
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците още преди седмици твърдяха, че ИД кара нефта за преработка в иракски рафинерии, който после ползват за гориво на тойотите си, любезно предоставени от САЩ. А от месторожденията на нефт в Кюрдистан директно карат в Турция. Защото им е най-близо.
24
5
 
17
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛЯТ НА ЕРДОГАН преди 8 години
ще поддаде ли оставка с него, ако се докаже , че ЕРДОГАН търгува с ГЛАВОРЕЗИТЕ в СИРИЯ
23
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма начин руснаците да не са снимали керваните с петрол, които влизат в Турция. Путин няма да каже нещо в което не е сигурен пред целият свят.Само че Ердоган, тогава ще смънка, че не купуват нефт, а получават хуманитарна помощ от терористите.
22
7
 
14
 
! Отговори
ПУТИН преди 8 години
никога не говори празни приказки. Щом го еказал значи РУСИЯ има доказатества за това. Да видим дали ЕРДОГАН е мъж. Или е като нашия "мъжкар" от Банкя дето по 3 пъти на ден си сменя позицията, взависимост от кое посолство му звъннат.
21
6
 
13
 
! Отговори
ПЛЕМЕННА ДЪРЖАВА преди 8 години
е ТУРЦИЯ и ЕРДОГАН е вожда. Докато военните накрая не им писне от глупостите му и не го сваля с преврат както много пъти е ставало
20
5
 
10
 
! Отговори
жеко преди 8 години
тоя анадолски *** си мисли че тъй като са дупе и *** но не са му казали че са го прежалили
19
19
 
11
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Ердоган нарита злобното кремълско джудже.
18
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
джуджи по майчина фамилия е шаломов и е лъжливо юдейче
17
2
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Сигурно Северна Корея го купува тоя евтиния петрол, нали? А, терористите се самозараждат там, на място в Сирия..
16
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ердо срита дребния.
15
3
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Снимките даже са качени на сайта на Пентагона.А това е пряко доказателство.
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган - гангстер!
13
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Путин му приседна този дюнер...Това да на са му Украйна, Грузия и Армения?И двамата не ми допадат, но нека руснака разбере, че не е толкова висок, колкото му казват неговите съветници.
12
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган пак шамароса Путин, но онзи си го просеше.Чакаме следващата серия на турския сериал.Май Руснака ще клекне на Ердоган. На там вървят нещата.