Русия и Турция да се вгледат върху общия си враг!

Обама призова за намаляване на напрежението между тях
Обновена: 1 дек 2015 13:23 | 1 дек 2015 13:12, Елка Василева
39
Русия и Турция да се вгледат върху общия си враг!
Реджеп Ердоган и Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама призова за намаляване на напрежението между Турция и Русия след свалянето на руския военен самолет от Турция, предаде Асошиейтед прес.

Обама се срещна в Париж с турския си колега Реджеп Таип Ердоган. Американският президент заяви, че Турция е съюзник в НАТО и има правото да се защити. Той посочи, че САЩ са заинтересовани от засилването на военните отношения с Турция.

Обама подчерта, че групировката "Ислямска държава" е общ враг и призова Турция и Русия да се съсредоточат върху този общ враг.

"Разговаряхме за начина, по който Турция и Русия могат да работят за намаляване на напрежението", каза Обама, цитиран от АФП.

"Както казах на г-н Ердоган, всички ние имаме общ враг, това е "Ислямска държава" и бих искал да съм сигурен, че ще се съсредоточим върху тази заплаха", добави той.

Президентът на САЩ говори и за бежанската криза, която възникна заради гражданската война в Сирия. Той похвали Турция за великодушното приемане на сирийски бежанци.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама подчерта, че групировката "Ислямска държава" е общ враг и призова Турция и Русия да се съсредоточат върху този общ враг.Еми да си нашамари ПУДЕЛА ЕрДоган и да му обясни че ИД са враг, а НЕ бизнес партньор - и ще се разберат със руснаците!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи да погледнат кьм САЩ.
19
0
 
6
 
! Отговори
vb преди 8 години
Популистко изказване за пред публиката, звучи найс.
18
3
 
13
 
! Отговори
Къде е общото? преди 8 години
Смешник1. За Турция и САЩ - основния враг е Асад, а петролен приятел е ИД2. За Русия - Асад е съюзник, а враг е *** тъй като Европа е в прегръдка със ислямистка Турция, Европа е приятел с ИД. ИД ще скъсат приятелката Европа от целувки
17
2
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Как ще стане това? Ердоган да започне да бие своите бизнес партнйори? Обама или не е наясно с дъгосрочните имперски мераци на Ердоган,което е малко вероятно,или и той има дългосрочни политики за създаване на нов световен ред, в съвременен прочит....
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двете държави нямат общ враг.
15
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
докато дивана и стола са на мода така е няма да се оправим и след 100 години нека дивана и стола да командват в малките градове и ракията
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам Турция да свали щатски самолет, след което руснаците да правят изявления за сваляне на напрежението.
13
13
 
3
 
! Отговори
do 21 преди 8 години
Всъщност кюрдите, котио се бият са част от кюрдската работническа партия, която са терористична организация в Турция. Както българската работническа партия преди 70+ години поставяше бомби в църквите ни, така и турската е взривявала бомби из населени места в Турция. Политиката не е черно на бяло. Има много групировки, които се намесиха в Сирия за да се бият за надмощие. Който и да спечели от млаките групи ще бъде новата диктатура в Сирия, ако не се намесят Русия и Западът с обща позиция.
12
0
 
4
 
! Отговори
VB преди 8 години
Общ, общ, колко да е общ?
11
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия не бомбардира ИД а цивилен народ Сириици и Тюркмени които са против Башар Асад, а Русия подкрепя ИД и режима на Башар Асад това е голата истина и е факт!Факти!!! --> Във момента терористите ПКК и ИД подкрепят режима на Башар Асад и са партньори с Башар Асад! А Турция се бори срещу тероризма бомбардира ИД и ПКК също така са против режима на Башар Асад !
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста време им отнема съсредоточаването върху заплахата!
9
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Владимир опропастява мира и подкрепя ИД, ПКК и режима на Башар Асад !
8
17
 
7
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Досега 90% ударите на руската авиация са преди всичко по опозицията на Асад, а не срещу ИД. ВСелдствие бомбардировките над жилищни квартали руснаците са избили над 600 цивилни сирийици, повечето жени и деца. Използват се забранени вакуумни, касетъчни и термитни бомби. "Освободени" от опозицията са едва 240 квадратни километра., което прави един правоъгълник 10 на 24 километра. За сведение Асад владее едва около 20% от Сирия, която е с площ 185 180 квл км. т.е 37 000 кн. км.
7
6
 
12
 
! Отговори
Бабанка преди 8 години
Тия двамата да им фанеш главите и ТРЯС една в друга
6
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия и Турция да се вгледат върху общия си враг! - САЩ
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕ РУСНАЦИТЕ СИ ГО ВЪРШАТ ТАМ ТОВА ЗА КОЕТО СА ГИ ИЗВИКАЛИ....ДРУГИТЕ ДА СИ ПРИКАЗВАТ И ДА УМУВАТЩОТО "МЕЧКАТА" Я СЪБУДИХТЕ ВИЕ Г-ДА ОТ СНИМКАТА И СЕГА МУ МИСЛЕТЕ
4
0
 
14
 
! Отговори
Record преди 8 години
Видео,ако обичате,такова приятелство трябва да се покаже в действие.Видео...
3
15
 
4
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Бе то Джуджи кой го слуша?
2
6
 
33
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
Ама те Турция и Русия нямат общ враг!!!!Турция се явява съюзник с ислямска държава щото *** от нефта им!!!