Още 2-ма арестувани за терор в Брюксел

Един хванат на летището, подозират, че бягал към Сирия
Обновена: 3 дек 2015 22:37 | 3 дек 2015 21:02,
6
Още 2-ма арестувани за терор в Брюксел

Белгийската полиция е арестувала още двама души за причастност към атентатите в Париж, съобщи телевизионният канал VRT тази вечер.

Те били задържани в неделя, но полицията не разгласила новината.

Единият е 20-годишен французин, който бил арестуван на летището в Брюксел при опит да се качи на самолет за Мароко. Самир З. бил приятел на Билал Хадфи, един от тримата камикадзе, който се взриви до „Стад де франс“ на 13 ноември, наричан още „джихадистът с бебешкото лице“.

Властите подозират, че мъжът се е опитвал да стигне до Сирия през Мароко. Той е живеел в брюкселския квартал „Моленбек“, където са отраснали „мозъкът на атентатите“ Абделамид Абауд и братята Абдеслам, единият, от които се взриви в Париж, а вторият още се издирва.

Вторият арестуван в неделя е Пиер Н., 28-годишен белгиец от африкански произход, който също е бил прибран при обиски на къщи в „Моленбек“.

Не се съобщава какво отношение имат двамата към терористичните удари в Париж, при които загинаха 130 и бяха ранени 350 души.

На двамата са предявени обвинения за атентатите във френската столица. С тях задържаните при разследването на терористичния акт стават осем. Сред тях са приятели на търсения осми терорист Салах Абдеслам, които са му помагали да се мести от една тайна квартира в друга.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kakto i za nas myjete: debel jena v porshe si ostava debela jena
5
5
 
1
 
! Отговори
християнин преди 8 години
Тероризмът няма нищо общо с исляма! Ислямът е религия на мира!
4
0
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
За тероризъм са арестувани, не за терор. Кольо, много си зле.
3
0
 
4
 
! Отговори
Възмутена преди 8 години
Хадфи, Ремзи, Билал и Хамза! Кеф ти французин, по-французин, най-французин, хептен французин и баш французин!!!!!!!! Да си таковате таковата! Докога ще пишете тези кучета на исляма за Французи, Белгийци и Испанци??????????? Ако пуснеш едно ако в каца с мед, то не става мед... остава си ако.
2
7
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Обучени с руски средства.
1
2
 
1
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Край нямат ей