Руснаци, не пътувайте, стойте си в родината по празниците!

В Европа дебнели инфекции, в САЩ имало бубонна чума
226
Руснаци, не пътувайте, стойте си в родината по празниците!
Снимка: Reuters

Руските граждани бяха посъветвани да прекарат новогодишните празници в родината си и да не натоварват своя организъм с рязка смяна на климата, предаде Интерфакс. Съветът отправи днес главният санитарен лекар в страната Анна Попова.

Според нея с отказа от пътуване зад граница се избягва рискът от инфекциозни заболявания - както остри, така и хронични.

"По-добре е да не претоварвате организма си с резки температурни амплитуди и климатични промени. В рамките на 7-10 дни организмът, особено детският, трудно се пренастройва към условията на друга климатична зона, а след това пак за кратко време - обратно към условията на хубава руска зима", отбеляза тя.

Попова отбеляза че в Русия санитарно-епидемиологичната обстановка е стабилна, няма рискове от заразяване с особено опасни инфекции.

Равнището на имунизация на населението напълно го защитава от масово разпространение на такива инфекции.

Тя съветва онези, които все пак решат да си позволят новогодишна ваканция в чужбина, да проявяват разумна предпазливост.

"Трябва да се помни, че при пътуване има висок риск от заразяване със стомашно-чревни инфекции. Трябва да се пие само качествена бутилирана вода, да не се употребява непозната и термично необработена храна, нито пък храна, купена на улицата.

Руснаците вече бяха предупредени от съображения за сигурност да избягват такива любими ваканционни дестинации, като Египет, Турция и Тайланд, посочва Ройтерс.

Сега Попова ги съветва да бъдат предпазливи и относно пътувания в Европа и САЩ.

В Европа, каза тя, наличието на големи маси бежанци от Сирия повишава риска от инфекции.

В САЩ пък, според нея, тази година били регистрирани 10 - 15 случая на бубонна чума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
11
 
22
 
! Отговори
леля Банга преди 8 години
Русняците,тук не идвайте!Българите ви ненавиждаме!Това ни прави част от нормалния свят.Аре...
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРNe se boy te i tam shte obqvat ruska respublika
26
9
 
20
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Да, а в рашата защото всичко е наред! Никой не умира, всички са безсмъртни, няма болести, няма убийства, няма катастрофи, няма перхидролни джудженца с диктаторска мания за величие! Всичко си е на 6!!!
25
0
 
7
 
! Отговори
Шаренкова преди 8 години
Ааааахахахахаехехехехехе! УУУУУУУ!!!
24
6
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Рускоговорящите собственици са си в апартаментите на Сънито без проблем.Тук нЕкои натъртват, че били в голяма криза.Ако криза е да ходят по 3 пъти в Бургас на месец и да се връщат с големи пълни торби, то българския беден пенсионер с глас трябва да заплаче!
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те в САЩ и много взеха да гърмят напоследък, а и Европа нещо не е онази стара мирна и спокойна туристическа дестинация.....Общо взето една хубава дача и със семейството, пелмени , кулябяки и наздравици може да се окаже по -добър избор
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В САЩ пък, според нея,"Не е само според нея, това е официална статистика, за тази година в САЩ има 15 заразени с бубонна ч.ума, 4-*** са починали.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип е права рускинята. Аз като чуя че някой се юрва за Дом Реп или разни други екзотични дестинации за 7-10 дни и направо се чудя да плача ли да се смея ли? То докато отидеш и се климатизираш, а и летиш един ден...мани мани
20
10
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Стойте си вкъщи на печката и повечко водка да пиете, за дезинфекция.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В САЩ пък, според нея, тази година били регистрирани 10 - 15 случая на бубонна чума."Това е факт, тази година в САЩ официално регистрираните случаи на бубонна чума са 15.
18
13
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
РУСНАЦИ ...СТОЙТЕ СЕ У ДОМА!!ТУКА В БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО С МИГРАНТИ ОТ СИРИЯ!МНОГО ЛОШО ВИ СЕ ПИШЕ НА ДИРНИКА...ха,ха,хаааааааааааа
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахах колко *** народ да вярва на такива глупости :)руснаци кво да ги правиш
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
USA SA SWRAX SATANINSKA DARJAVA ZASCHOTO SA UPRAVLIAVANI OT NAI DEMONICHNATA SEKTA V SWETA 3-TE 666 CERVENIAT SCHESTOAGALNIK A TIA SE KAZVA ZION AMA NE ZION OT BIBLIATA A ZION NA RODSCHILDSKITE YUDI VSICHKO SATANINSKO ZA AMERIKANSKIAT ZION E TIAXNO.
15
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво им се смеете вие като сте се засилили да ходите някъде...Най-вероятно в някоя кръчма в балканската клоака..
14
6
 
12
 
! Отговори
Спас преди 8 години
В САЩ всички военни и политици са чумави!! Те не са малко. Пазете се! Пък и много се стреля по улиците. :))) Ех и нас така да ни предупреждаваха навремето.................. сега сме перманентно болни от "ДЕМОКРАЦИЯ"!
13
6
 
8
 
! Отговори
моряка преди 8 години
ТАЗИ ГОДИНА ----РУСНАЦИ НА МОРЕТО , НЯМА ДА ИМА!!СТРАХ ГИ Е ОТ СИРИЙСКИТЕ МГРАНТИ У НАС.....ДА НЕ ГИ "ГРЪМНАТ"...!ВЕРОЯТНОСТТА ---НАИСТИНА Е ГОЛЯМА , ПРИ ТАЯ ВОЙНА В СИРИЯ ..ХА,ХА,ХАААААААААА....СТРАХ--ЛОЗЕ ПАЗИ!!
12
11
 
22
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Абсолютни ***. Двете посещения в Русия и една съвместна командировка с руснаци завинаги ме излекуваха от тежката форма на русофилия, от която бях болен.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До: 22 Или страдате от параноя или имате финансови проблеми ... Решавайте си ги сам/а .
10
4
 
8
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
TAZI OGROMNA RUSSIQ....TE KATO STIGNAT DO GRANICATA...WSE EDNO SA OBIKOLILIPOLOWINATA SWQT...............................
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ч.у.м.а ли е нецензурна дума че сте я цензурирали бе, днесаджии.