Републиканците недоволни от словото на Обама

Според тях той нямал визия за борбата с тероризма
8
Републиканците недоволни от словото на Обама
Снимка: БТА

Претендентите за Белия дом от Републиканската партия остро разкритикуваха снощното телевизионно обръщение на президента Барак Обама, посветено на борбата с терористичната заплаха. Те смятат, че президентът няма визия за борбата с тероризма и че не е бил достатъчно настъпателен, предаде Ройтерс.

"Президентът Обама най-после бе принуден да се откаже от политическата фантазия, която повтаряше от години, че терористичната заплаха отслабва", заяви в декларация бившият губернатор на Флорида Джеб Буш.

Още по темата

"Трябва да се освободим от ограниченията, наложени от президента Обама над нашите военни и интелектуалци и трябва да приемем агресивна стратегия за разгромяване на Ислямска държава в Ирак и Сирия и на ислямския тероризъм, както предложих", добавя Джеб Буш, цитиран от БТА.

Доналд Тръмп пък написа в Туитър: "Това ли е всичко? Имаме нужда от нов президент – БЪРЗО!"

Сенаторът от Флорида Марко Рубио отправи критики към изказването на Обама, че американците не бива паднат в клопката на дискриминация срещу мюсюлманите. "Къде има ясни доказателства, че в Америка имаме проблем с дискриминация срещу мюсюлманите? Според мен президентът не само не се представи добре снощи, но се опасявам, че влоши нещата в мислите на мнозина американци".

След призива на Обама към Конгреса за приемане на закони за по-строг контрол над огнестрелните оръжия, сенаторът Ранд Пол заяви: "Нека да кажа ясно: разоръжаване на повече граждани, които спазват законите, няма да възпре масовите убийци и терористите".

Републиканците все по-остро критикуват политиката на президента Обама към Ислямска държава и го упрекват, че омаловажава заплахата от нея, отбелязва Ройтерс. Те се надяват, че насочването на дискусиите в предизборната кампания към външната политика и националната сигурност ще увеличи подкрепата на избирателите за Републиканската партия.

Историята показва, че когато в центъра на кампанията са били външната политика и националната сигурност, Републиканската партия е печелила изборите, добавя Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
ами нали и той е мюсли как ще има идеи когато най-вероятно потрива ръце и злорадства поради изявите на джихадистите. от както се помня това е първият ус-призидент на който ми иде да му скъсам простата кратуна! предишните двама бяха яки.
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
кой ви иска мнението кой ви вика в бл изток защо се бутате където не ви искатимате си доста вътр проблеми защо не се занимавате с тях посланикът за българия гоизпратете директно за киев
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп ще е победител на изборите. Обама за два мандата е събрал много негативи пък Тръмп още не е управлявал и хората в Сащ ще му гласуват доверии
2
2
 
13
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Ако ИД наистина е американско отроче, то следва да очаквме US театърчето с "разгромяването" да се провлачи поне до изборите. После ИД някак може и сама да изчезне. Във всички случаи, ще надживее Обама като президент. Това дразни републиканците - не им се папка чужда кашичка.
1
1
 
16
 
! Отговори
Без коментар преди 8 години
Барак Хюсеин Обама...