Град във Флорида забрани достъпа на Тръмп

Кметът използва формулировка като тази на милиардера
8 дек 2015 09:50, Елка Василева
21
Град във Флорида забрани достъпа на Тръмп
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Кметът на Сейнт Питърсбърг в югоизточния американски щат Флорида забрани на Доналд Тръмп да стъпва в града му, след като водещият претендент за номинацията на републиканците за президентските избори в САЩ през ноември догодина призова да бъде наложена пълна забрана за влизане на мюсюлмани в страната, предаде ТАСС.

Още по темата

Рик Крайзман уточни, че мярката ще остане в сила, докато "не осъзнаем докрай заплахата, произтичаща от Тръмп и такива като него".

Кметът от Демократическата партия неслучайно използва формулировка, иронизираща тази, използвана от ексцентричния милиардер, за да аргументира призива си за налагане на забрана на мюсюлманите да влизат в Съединените щати.

Тръмп поиска вчера последователи на исляма да не бъдат допускани в САЩ, "докато представителите на нашата държава разберат какво става".

В изявлението на неговия щаб се казва още, че предложението идва в отговор на нивото на омраза сред "широки сегменти от мюсюлманското население" спрямо американците.

Призивът на Тръмп бе най-острата реакция в САЩ на масовото убийство в Сан Бернардино, Калифорния. На 2 декември съпрузи мюсюлмани застреляха 14 и раниха 21 души по време на коледно партия в социален център, преди да бъдат ликвидирани от полицията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Хехе, дано да повлече крак и вдруги градове. Тъ.панари като Тръмп, са кристалния пример за политик популист. Макар че те там всичките са им такива... другите просто не са толкова гръмогласни.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ ПАЦИФИСТ Е!!!! НО ЕДНО МУ ПРИЗНАВАМ :DDDDDD ТОВА ДА ЗАЯВИШ И ЗАБРАНИШ НА ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ Е ОПАСЕН ХОД ;DDDDDDDDDDDDDDDDГОРКИЯ !!!!!!!!!!НО ТРЪМ АБСОЛЮТНО СЕ ДОКАЗА, ЧЕ Е ИСТИНСКИ НАЦИОНАЛИСТ ТОВА Е БЕЗСПОРНО!!!АКО МОЖЕШЕ И ЧЕРНОТО ЩЕШЕ ДА ИЗХВЪРЛИ УБЕДЕН СЪМ ;DDDDDDDDDDD
14
4
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Имаше един филм за един американски политик ,който пееще с една китара срещу исляма.Та той пееше ,че един ден ще станем роби на ислямистите докато ни продават петрола си .Те вече са тук ,за да ни вземат и единственото с което сме повече- технологиите. Масоните четат корана ,а те направиха световните промени към либерализъм .което се оказа исляммско иго .
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХънтингтънНе искам да те разочаровам, но от много време насам етикетчето "Продадено" виси върху ни. Целокупно. Това, че още не сме подписали "информираното съгласие", както е по еди-какви си евродиректива, и тънем в неведение не променя ни на йота фактите.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Крайзман". Има нещо мюсулманско в фамилното име на кмета.
11
3
 
13
 
! Отговори
Хънтингтън преди 8 години
Значи Америка е пред разлом ,никога толкова на често различните клики в САЩ не излъчват толкова различни и по същество противоречиви сигнали .Но това е то мулти култи .Единни в разнообразието .Докато просто един ден не осъзнаем ,че сме закупени чисто и либерално чрез банките от разни емирати .Е тогава вече щем не щем ще се посъбудим .
10
4
 
8
 
! Отговори
факт преди 8 години
Прави ли ви впечатление ,че САЩ ЕС,лидерите на Европейските страни всеки ден си променят тезичките.Един ден Кематън затваря джамии ,на следващия пък защитава мюсюлманите.Това е неолиберална гузност.
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Исляма е религия създадена от евреите , с цел да се унищожи християнството , факт .
8
11
 
2
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
Комунист, кво искаш повече
7
3
 
11
 
! Отговори
Нострадамус преди 8 години
Световната банка няма нужда от САЩ ,ЕС ,че и Русия им в тоя вид .Имат нужда от ислям .С ислям и ислямизъм ще прикрият глобалния терор на който ще подложат човечеството през 21 век . 2017 иде. След нея човечеството няма да е същото .
6
4
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Ако си прав,то съм спокоен за бъдещето на света
5
3
 
16
 
! Отговори
ахай преди 8 години
вярвай си, ще спечели този, когото Ротшилд посочи
4
9
 
31
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Ако Тръмп спечели света ще се оправи!
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно кметът е някакъв скрит ислямист.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Техните политици почнаха и те циркове като нашите.Забавляват избирателите здраво!
1
9
 
9
 
! Отговори
Тенденция преди 8 години
САЩ страна на разлом писа Хънтингтън през 1999 .До 2050 СА се се разпадне -явно и на емирати и християнски територии ,а свободни градове може да си помнят за тоя кмет.