Руска подводница с крилати ракети е край Сирия

Москва прати хеликоптери и в базата си в Армения
Обновена: 8 дек 2015 12:46 | 8 дек 2015 12:30, Елка Василева
202
Руска подводница с крилати ракети е край Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия е разположила подводница с крилати ракети в източната част на Средиземно море близо до сирийското крайбрежие, предадоха Ройтерс и ДПА, като се позоваха на агенция Интерфакс.

Това е първото съобщение, че руските военноморски сили участват в кампанията на страната в Сирия. През септември Русия започна операция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) и други бунтовници в подкрепа на режима на президента Башар Асад, отбелязва ДПА.

Крилатите ракети "Калибър", с които е въоръжена подводницата, са подобни на онези, с които руски военни кораби в Каспийско море нанесоха удари по цели в Сирия на ИД.

Дизеловата подводница "Ростов на Дон" е била построена наскоро. Тя е приключила тестове през октомври, преди да се присъедини към Черноморския флот на Руската федерация.

През същия месец Русия обяви, че е започнала да изстрелва крилати ракети по мишени в Сирия от Каспийско море, на разстояние от около 1500 километра.

Официална информация обаче за местонахождението на подводницата няма.

Междувременно във военната си база "Еребуни" в Армения - недалеч от столицата Ереван, Русия разположи ударни и транспортни хеликоптери, съобщи пресслужбата на Южния военен окръг, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

Съставът на базата ще бъде подсилен със седем ударни хеликоптера Ми-24П и транспортни Ми-8МТ, като до края на годината ще бъде доставена още една партида вертолети, чийто брой не се уточнява.

ВВС базата "Еребуни" бе създадена през 1995 г. През 1998-а там бяха прехвърлени многоцелеви изтребители МиГ-29. От 2001 г. Русия има още една ВВС база в Гюмри - втория по големина град в Армения в северозападната част на страната, близо до границата с Турция, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
1
 
! Отговори
xp преди 8 години
Голяма новина....те имали и подводница :)
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои хора действат, не само говорят. Други са пас, трети коментират хахах... Кервана си върви, който може го може- като футболен мач е, има играчи и зрители!
99
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е мене какво ме интересува бе другари петоколонници ? Трябва ли да знам къде са всичките подводници на руснаците ? Или пак малко като след дъжд качулка пак почваме колко е добро и непобедимо руското оръжие ли ? Обяснете го на турците че те не знаеха че СУ самолета е несваляем , или ако знаеха можеха и да не го свалят ? Ха ха ха сега руснаците не могат да почиват в турция вече, остава им в крим само да почиват ако пуснат тока първо
98
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не вземе да потъне като куркс този таралясник
97
2
 
9
 
! Отговори
ASD преди 8 години
3. Ако има удър от подводницата по джихадистите , то това е просто учение за по съществени цели.
96
4
 
14
 
! Отговори
ASD преди 8 години
1. Подводницата не е за борба с Ислиамска Държава.2. Подводницата има ракети "Калибър НК" с обхват 2500км, които може да носят и ЯБГ. Подводницата е застраховка, ако почне война НАТО Русия. Тя може да атакува от Средиземно Море, цялата инфраструктура на НАТО за по малко от 20 МИНУТИ.Положението отива на към Трета Световна Война.
95
3
 
8
 
! Отговори
мичман преди 8 години
елементарно тънак намек към ердоган да си махне плувалата далеч от краицера москва калибьр е за респект на турция а атомните подводници стрелят с ракетите булава и са за кравария ако се наложи
94
9
 
5
 
! Отговори
коко преди 8 години
най,най...Най-големите джуджета са руските джуджета!Всичко им най и като спрат свирката и се огледат Запада го има същото на възраст 10-15 години!!примери БОЛ.
93
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
170,май гледаш малко повече американски филми, а ?Що не преминеш малко на северно корейски и виетнамски филми ????И непременно преди Силвестър С.
92
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Путин , дреме му на Путин за новините ти по Нова. Човека си пази хората от брадатите мало'умници.
91
19
 
7
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
До Анонимен 167"Най-добрите подводници са руски" -убуу ама или се самобиват или потъват или им се повреждат реакторите"Най -добрите изтребители са руски" -убуу ама де кой ги барне ги сваля"Най-добрите ракети са руски" -убуу ама до сега нищо не са свалили и половината изпопадаха в Иран на път за Сирия "Най добрия танк е руски" -убуу ама той и на парада закъса а какво остава в бой Абе "върха" са руснаците:)) Само не влизайте да видите авиопарка на Аерофлот!:)) 90% Аербъс и Боинг:)))))))))
90
2
 
8
 
! Отговори
Излишни емоции преди 8 години
Изпробваха ги от кораби, сега предстои от подводница. Най ще ме изкефи ако ги праснат и от космоса.
89
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците може би не могат да правят качествени дизелови двигатели за автомобили,те и автомобили свестни не правят,но най-добрите подводници са руски.И когато световните океани бъкат от подводници,нормално е някоя да не изплува.Освен това са най-тихи и се спускат на най-големи дълбочини.Винаги са всявали страх в американците,защото са почти невидими.Другото нещо дето имат са ракети. Ракети и подводници.А вие си дрънкайте каквото си искате и си правете душевни че......
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 165След този твой коментар, всичко ще бледнее :))))))))
87
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 160Когато генерал-фелдмаршал Кайтел влиза в стаята за подписването на капитулацията на Германия, вижда наредени като изтърсаци до Маршал Жуков някакви представители на съюзниците. Това са именно маршала на английската авиация Тедер, въздушните сили на САЩ - Спатс и командващия на френската армия Тасини. Кайтел се обръща към Жуков със знаменитото "А, ама и тези ли са ме победили?" :)))Кайтел е бил пич - признавам си :))))
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брадите могат да вземат само повече еднопосочни билети до щаб -квартирата на аллах. Историята е с предизвестен край. Това което е отвратителното в случая е старанието на държавите- мижитурки да извлекат дивиденти от ситуацията...
85
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен160 нищо не е свършило още брадите като нищо могат да вземат латакия
84
11
 
4
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Значи туй е най-тихата дизелова подводница в света!!!!Абе като се замисля те руснаците нормален дизел не правили (сами).Още конструират роден съветски дизел за лека кола!!Този на подлодката комън рейл ли е или помпа -дюза??А колко харчи на час...на ден?Доживях руснак да ми се хвали с ДИЗЕЛ!!!
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 156Имало е - 4000 от 17000. И понеже си куха лейка да ти напомня че не СССР обява война на Германия, а обратното :)Що се отнася до самата атака, тя е обявена за "торпедната атака на века" от немски, английски и американски автори. А Хитлер обявава капитан Маринеско за личен враг номер едно :))
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 156Толкова си чел, моето момче. Пиши в нета и че ти бе, *** :)))