КНДР прати доживот в трудов лагер канадски пастор

Свещеникът разпространявал фалшива пропаганда срещу Пхенян
16 дек 2015 08:17,
29
КНДР прати доживот в трудов лагер канадски пастор
Снимка: БТА

Севернокорейският върховен съд осъди канадския пастор от корейски произход Хюн Су Лим на доживотен тежък труд за подривна противодържавна дейност, предаде китайската агенция Синхуа.

60-годишният Су Лим, който е роден в Сеул, Южна Корея, и е главен пастор в черква в Торонто, бе задържан през март. Според севернокорейски медии той е признал, че е извършил престъпления срещу държавата, допълва БТА.

Конкретното обвинение е опит да събори севернокорейското правителство и да подкопае социалната система на страната чрез религиозна дейност, извършвана в продължение на 18 години.

Върховният съд обяви, че Лим е виновен в това, че се е присъединил към САЩ и Южна Корея в "рекета" срещу КНДР в сферата на човешките права, както и във фабрикуването и разпространяването на фалшива пропаганда срещу Пхенян, която подкопава образа на държавата.

Канадският пастор е обвинен още, че е финансирал и подпомагал "предатели" да избягат от КНДР през Монголия, допълва агенцията. Лим е признал за всички престъпления и е показал дълбоко разкаяние, отбелязват от Върховния съд в Пхененян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Конкретното обвинение е опит да събори севернокорейското правителство..."Ега ти правителството, дето може да го събори един пастор с молитви! Ама пак хуманни. На времето болшевиките и техните верни български последователи трепеха свещениците без много церемонии.
10
2
 
6
 
! Отговори
ами преди 8 години
Намерил църква да се кръсти..и то точно там
9
4
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
На това му се казва "нагъл като ***....ст". Не стига, че всяка вечер го "мъмят" бежанците в неадекватно състояние от прекалена ежедневна употреба на наркотични вещества , ами се опитва да се прави на мъж. Ивинете, да не сте трансик ?.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, добре че в миналото на България българите не са били такива *** като коментиращите сега, че щяха да се кефят когато еничарите са палили манастири и са избивали свещеници.
7
12
 
15
 
! Отговори
dido преди 8 години
какво е правил този там, като е имал канадско гражданство и е бил от Южна Корея?!? Ааа да може би е от някоя неправителствена организация, която прави дейности в полза само на обществото, а всъщност е параван на ЦРУ. Каквото е търсил- намерил си го е, така е като работи за пумияри.
6
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
това да не е пазарджик имами и бурки така се действа
5
5
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Имате ли с какво да го направите.....?.....
4
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По смисъла на корейските закони у нас ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ -"ДОЖИВОТНО" за предателтво и антибългарска дейност, в полза на вражеска нам страна, а ако включим и другите им провинения-най малко три доживотни присъди заслужават!
3
10
 
17
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
След сутрешната " доза" , соросо-***....стите са на бойна линия пред компютърът.
2
6
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Za politici moje bi,no tozi geroi e spasil mnogo hora ot Sev.Koreya,dal e vsichko ot sebe si da budat svobodni stotici hristiyani,koito gi izbivat kato mravki i nikoi ne go otrazyava tova.Tozi chovek za men e geroi,koito e poluchil zatvor ot mrachnata syanka na Kim Chen Un,no e muchenik za Hristos i za pravoto na choveka da izbira svobodata si.
1
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освободете човека бе еееееееееей скапани комунистически ***!