Русия налага продоволствено ембарго на Украйна

Решението влиза в сила от 1 януари догодина
21 дек 2015 14:52, Елка Василева
123
Русия налага продоволствено ембарго на Украйна
Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters

Руският премиер Дмитрий Медведев потвърди, че Русия ще разшири обхвата на ембаргото срещу Украйна, което ще обхване и хранителните продукти, чийто внос вече бе забранен от страните от ЕС, предаде АФП.

Това решение влиза в сила от 1 януари, когато започва да действа споразумението за свободна търговия между Киев и ЕС.

"Подписах току-що съответния декрет", заяви руският премиер, цитиран от руските агенции, на срещата си с вицепремиерите.

В същото време в Брюксел днес започнаха нови преговори с цел да бъде избегнат подобен изход от спора, отбелязва Франс прес.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: УкрайнаембаргоРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
6
 
! Отговори
Единбългарски войник преди 8 години
До Владо:Според Сун Дзъ - гениалният пълководец побеждава противника, без изобщо да влиза в сражение. Точно това е направил и Кутузов: 580-хилядна френска армия намира смъртта си в Русия, а руските загуби - нищо и никакви. После в битката при Лайпциг през октомври 1813 г. водещата роля е на Русия. В резултат Наполеон не само е победен, не само руската армия влиза в столицата му Париж, ами даже и абдикира и бива заточен на Елба.
69
4
 
3
 
! Отговори
хи хи преди 8 години
Сигурно спират износа на брезови кори поради увеличеното търсене на вътрешния пазар :))
68
0
 
6
 
! Отговори
eddim преди 8 години
"Русия налага продоволствено ембарго на Украйна"Заглавие нямащо нищо общо с реалността. Всъщност става въпрос за преминаване на Украйна към митнически режим, валиден за всички членове (в това число и асоциирани) на ЕС. Това е стандартна процедура и трябваше да влезе в сила още при подписването на договора за асоцииране миналата година. Забавянето бе заради опит за компромис. Няма никакво ембарго. Използването на този термин е показателно за нивото на журналистиката ни.
67
0
 
10
 
! Отговори
:-) преди 8 години
"В същото време в Брюксел днес започнаха нови преговори с цел да бъде избегнат подобен изход от спора....." Кой? С кого? За какво? Не е ясно. Важното е да се преговаря. Голям майтап....
66
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фалирал пазар! Нямат пара аналгина да си платят та като препият главата да не ги боли.
65
18
 
9
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Украйна само до преди 60 години е наричана житницата на Европа.Произвеждат доста повече плодове и зеленчуци от матушката.Има желязо,въглища прилично машиностроене.Според мен Русия повече плаши гаргите...това решение е вътрешна пропаганда и икономически натиск.Украйна може да се изхрани сама и това се знае в Москва.И тя затова го преглъща трудно.....!!!
64
21
 
3
 
! Отговори
владо преди 8 години
До майорскиВ Кримската война Русия яде славен пердах.В Първата световна също. В кое точно сражение руснаците са победили Наполеон?
63
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Руснаците имат повече плодородна земя от цяла Европа барабар с Украйна !"Само дето земеделието им е пълна трагедия. Виж самокакво се случи с "импортозамещението".
62
3
 
13
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
ТОВА ЕМБАРГО НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА РУСКИТЕ ОБЛАСТИ ЛУГАНСК И ДОНЕЦК,ФАШАГИТЕ ЩЕ ХОДЯТ ОТ ТАМ ДА ПАЗАРУВАТ,ИЛИ ЩЕ ИЗБЯГАТ ОТ УКРАЙНА,КОЕТО Е СЪВСЕМ ХУБАВО ,НОРМАЛНИТЕ ХОРА ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ВЪЗДУХ.,ОТ ВЪВЕДЕНАТА ИМ ДЕМОНКРАДАЦИЯ.
61
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волдемор Путин - Украински
60
1
 
16
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Odysseusговориш глипости ..яли пердах ...преди Наполеон Руската Армия се е командвала от най великият им пълководец ...СУВОРОВ ....човека който няма загубена битка !!!!СУВОРОВ командва обединените сили на Русия и Австрия и бие феранцузите и италянците какдето ги срешне !а погледни защо е тази война ...кой какво е направил и искал ?Фр.Революция е следствие на тази война .... донякъде тази война помага на франция ...
59
3
 
28
 
! Отговори
тя преди 8 години
Няма повече аванти за украинците от руснаците !
58
3
 
8
 
! Отговори
Пропусната новина преди 8 години
На същото това заседание беше взето решение за съкращаване на щата на правителството на 10%.
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusУкраина все още не е Европа .... и повярвай ми няма да бъде !!!Ако Украйна влезе в Европа ...Европа няма да издърци 40 милиона бежанци !
56
0
 
19
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До OdysseusАми я пресметни колко войни е водила Русия за последните 300 години срещу Европейски Държави (Наполеон, Крим, Османската империя , Германия 2 пъти ) .... !Мине не мине и някой от европа реши да я завладява .....и си чупи зъбите де ...е то неможе през 50 години война да водиш ...пък и да просперираш ! .....И сега е така... само че войната е финансова ...взе да се изправя Русия ...и оп ...спретнаха и кризата в Украйна и в Сирия....
55
3
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Русия си взе, каквото й трябваше.. Сега украинците ги чака едно светло бъдеще като новата пепеляшка на Европа..
54
1
 
19
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Mr.STARBUCKSимат повече плодородна земя от цяла Европа барабар с Украйна !независимо от паралелите и меридияните има ....виж само Кранодарския край !
53
2
 
21
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Анонимен 74Руснаците не са глупави ..доказали са го хиляди пъти ! А ти всокомернико ....си драскай ...аа едно да знаеш ...глупав народ няма има глупави хора сред един народ !
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 70производствната цена на Петрола в Русия е под 8 долара !!!!виж в интернет !
51
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е какво ще е това продоволствено ембарго че те русия какво па толко произвеждат та да го спрат ,комунизм ,лади ,москвичи и калашници те това изнасяха и сега пак това изнасят ама никой не го иска