Путин е най-популярният в страната си лидер в света

Извън Русия обаче събира повече негативни оценки
22 дек 2015 16:44, Елка Василева
133
Путин е най-популярният в страната си лидер в света
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин е най-популярният в страната си лидер сред целия световен политически елит, но извън федерацията събира повече негативни оценки. Това сочат данни от годишното проучване на "Галъп интернешънъл", предаде ТАСС.

Разликата между позитивните и негативните оценки за дейността на Путин в Русия е 72 на сто. За сравнение, в случая с Барак Обама в САЩ този показател е само 12 процента, а при Ангела Меркел в Германия и Дейвид Камерън във Великобритания дори е отрицателна величина - съответно минус шест и минус седем процента.

Китайският президент Си Цзинпин получава в страната си равен брой положителни и отрицателни оценки. Най-лоши отзиви събира в собствената си държава френският президент Франсоа Оланд с разлика между позитивни и негативни мнения за него минус 47 на сто.

В анкетата на "Галъп" са участвали почти 64 хиляди души от 65 държави - по около 1000 от всяка обхваната страна.

Путин събира във всички тях средно 33 благоприятни оценки от 100, Оланд - 34 процента, Камерън - 37 процента, а Меркел - 44 на сто. Руският лидер е натрупал обаче извън страната си повече негативни оценки, отколкото европейските лидери. Най-голям дял позитивни оценки има Обама - 59 на сто. Си Цзинпин е получил 27 процента, Нарендра Моди и бразилският президент Дилма Русеф - по 24 на сто.

Най-популярен е Путин в Армения, където положителните мнения за него са със 79 на сто повече от негативните, а също така във Виетнам (76 на сто), Сърбия (72 на сто), Китай (55 на сто) и Индия (39 на сто). Най-малко са привържениците му във Финландия, където негативните оценки преобладават с 83 процента, в Швеция (минус 77 на сто), Португалия (минус 67 на сто), Холандия (минус 64 на сто), Полша (минус 61 на сто). В САЩ този показател в случая с Путин е минус 44 на сто, в Украйна - минус 38 процента.

Сред световните лидери най-популярни в Русия са Си Цзинпин с 57 на сто повече позитивни оценки от негативните, Моди с 47 процента и Русеф с 43 процента. Най-малка е подкрепата за Обама - минус 83 на сто, най-ниският резултат от всичките обхванати държави. Хората в Русия дават ниски оценки и за Камерън - минус 48 на сто, Меркел - минус 47 на сто, Оланд - минус 30 процента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
8
 
! Отговори
Спас преди 8 години
До 85Путин работи по въпроса за премахване на гнидите, появили се тъдява в последните 25 години!:)))
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 77 "да не сме руска губерния?"Прав си ти. Ние не е руска губерния.България е задния двор на Европа. Харесва ли ти?
54
5
 
13
 
! Отговори
Спас преди 8 години
След филмчето на Ал Джазира, Путин събира 99% подкрепа в България!!!!!! Отразете факта!
53
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Извинете, какъв е тоя Путин... - какво работи...
52
2
 
8
 
! Отговори
Спас преди 8 години
Интересно??? Тук Путин има подкрепа 96% а негативните оценки са под 5%. Как стават тия фокуси????????:) Няма да се учудя, ако ни кажат, че Ердоган има 80% подкрепа в България, а Путин само 20%????? Хааааааааааааааааааааааааа, Весело е тук!:)
51
3
 
20
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ЧОВЕКА КАЗВА КАКВО ЩЕ ПРАВИ,ИЗЛИЗА ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ,ПОЛИТИЦИ,КАЗВА СИ МНЕНИЕТО И ГО ВЪРШИ, МИЛЕЕ ЗА НАРОДА СИ И ЗА ГРАЖДАНИТЕ СИ,,НЕ СЕ КРИЕ КАТО НАШИТЕ ПЛАХОЦИ.
50
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре стига с тоя Путин бе! Да не сме руска губерния?
49
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Нарочно се преувеличава и натяква за Путин, за да може такива не ориентирани да го намразят.
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като продължиха санкцийте за компенсация на мужика в коледната "кошница" лицемерните сороси поставиха "иконата Путин" към евтината водка и калашника. Победата е тяхна !
47
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Халал да им е! Руснаците са мазохисти
46
1
 
3
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
ALOO NEMA MNENIETO --OCENKA KAK BALGAPITE OCENIAVAT PUTIN
45
14
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Този миник на снимката, заедно с Асад за три години и половина избиха 240 000 сирийци, половината цивилни !!!!! Съдът в ХАГА ги очаква тези сатрапи. До една година ще отговарят за тези безчинства !!!!
44
10
 
4
 
! Отговори
анев преди 8 години
КАК КИМ ЧЕН ИР Е ДОПУСНАЛ ТОВА СМЕШНО ДЖУДЖЕ ДА ГО ИЗПРЕВАРИ ???? СРАМ ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ, А ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА РУСИЯ ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е И СМЕШНО ! ТОВА Е КАГЕБЕЙСКИ КОМУНИЗЪМ !!!
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ,заработвате ли центове ?!
42
1
 
4
 
! Отговори
Шишман преди 8 години
Лелеее, само некакви си 72 процента ... Къде гледат отговорните другари? Какви са тия волунтаристки настроения? 28 процента фашисти в матушката ...От друга страна, Кадафи тъкмо стигна 99 процента и го намериха в ямата с държале в ануса. Дали това не е премислен ход на ФСБ, целящ да запази целостта на височайшия ***? Другари, what is your take on that?
41
1
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
До Анонимен58 нищо не се е променило в руските медии и българските им преписвачи, всичко си е постарому като този виц от соца
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора абе лъжат ви бе, пътувам редовно в чужбина, думата руснак е обидна дума равносилна на агресор, виждам го по мене си защото ме познават по акцента, вие нали не сте от Русия ? Слава Богу не съм, чета и световните нови, новините са и доста по различни...Глобално допитване: Обама е най-популярен в света, Путин е едва пети, това са резултатите, защо в България постоянно го извъртате ? Лъжете себе си
39
2
 
4
 
! Отговори
RUSSIA преди 8 години
До Анонимен 53Може би можете да ни кажете нещо за вашия президент?
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 50ти коментатор, приятелю заблудени, днес.пу са изкривили заглавието на статията от рода на вица от соца помните вица как Хрушчов и Кенеди се състезавали на 100 м. бягане. Кенеди победил, а ТАСС съобщил следното: "Вчера във Вашингтон се проведе сътезание на 100 м бягане между президента Кенеди и Никита Сергеевич. Въпрек умората от дългото пътуване нашият Никита Сергеевич се класира втори. Президентът Кенеди е предпоследен, тука е истинското заглавие е в 24 часа
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 55Путин е най полярния и уважаван лидер не само в Русия но и в целия свят!