Германците не виждат плюсове от приема на бежанци

Само 16% смятат притока за икономическа възможност
26 дек 2015 16:00,
78
Германците не виждат плюсове от приема на бежанци
Снимка: Архив Reuters

Само 16 процента от германците са на мнение, че страната им има полза от тазгодишното решение да приеме масовия приток на кандидати за убежище. Това сочи ново проучване по въпроса, цитирано от ДПА и БТА.

Социологът Хорст Опашовски заяви, че само 16 процента от запитаните са одобрили твърдението: "Бежанският приток ще ни създаде повече икономически възможности, отколкото проблеми".

Само 20 процента отговарят положително на друг въпрос - дали приемът на толкова много бежанци ще подобри образа на Германия в световен мащаб. Този дял е още по-нисък в източните райони, които най-трудно се примиряват с прииждането на бежанците - 12 процента.

В Западна Германия така са отговорили 22 процента от анкетираните. Процентите обаче се повишават във възрастовата група 14-17 години, където делът достига 32 процента.

От запитаните 56 процента отговарят, че германските политици не са на висотата на кризата. Това мнение е още по-разпространено сред анкетираните от градовете с население под 5000 жители, където споделящите го са общо 66 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
5
 
! Отговори
EP преди 8 години
В Германия искат да махнат минималното заплащане на час заради бежанците. Който работи на минималната ставка, ще го ду***. Който работи за повече, също ще го ду***, защото увеличават всички такси, здравни вноски, от 1-ви април се говори за увеличаване на ДДС. За престъпността, изнасилванията, убийствата по улиците няма да говорим, защото ще се депресираме на прага на Новата Година.
55
1
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 60Не мога да разбера, защо намесваш наципартиите? Най-големите ксонофоби и расисти говорят само ксенофобия и омраза, защото такава е програмата в главата им - те само за това мислят - ксенофобия, расизъм...глупости.Ако ти обвиняваш някого за нещо, проблемът си е твой. Моят проблем е, че плащам прекалено много данъци, и в бъдеще ще плащаме още повече, за да можем да финансираме социалната политика на Меркел. Ако ти нямаш проблем с това, значи не живееш в Германия.
54
1
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименТи явно идея нямаш, какво е роботизация и автоматизация. Не те знам, с какво се занимаваш, но точно от това нищо не разбираш.
53
1
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименДържавата плаща наема на бежанците!!!! А не твоя.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата изобщо не ми плаща наема на хазяина,целият си го плащам аз.Пълни глупости говориш що се отнася до пазара на жилища.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В мантри и идеологеми вярват нискообразованите,полуграмотни и мързеливи индивиди за които е много по-удобно да търсят вината за собственото си незавидно положение в другите и различните.Същите са и чудесен субстрат върху който виреят всякакви националистични идеи и непресъхващ извор на електорат за подобни наципартии.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами скоро ще се чуе и за Индия,както вече се чу за Китай.Роботиите без хора ги има само в научната фантастика.А примерни германчета от негермански произход интегрирани от минали години има доста повече от тези в гетата...просто на никого не правят впечатление и не се използват за пропагандни цели.
49
1
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименВ Германия пазарът нищо не регулира. За бежанците се дават субсидии, държавата плаща наеми, по-високи от пазарната стойност на наемодателите. Ама какво да Ви обяснявам на Вас, Вие си имате мантри, които са много далеч от действителността.
48
1
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 55Който вярва в добрите политици, живее или в паралелна вселена, или в паралелно време. На хора, които вярват в това, не може да им се помогне. Политика на износ на оръжие (немците са на 3-то място в света), и тя ли идва от добрите политици. Немците досега бяха 81 млн., за какво изчезване ми говорите Вие? Защо другите държави не приемат бежанци, техните политици *** ли са? Или са лоши?
47
1
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименКолкото бежанците от минали години са се интегрирали, толкова и тези ще се интегрират. Примерни германчета? Я идете в немските гета да видите, какви примерни германчета има. Ще Ви настръхне косата. Това със застаряващото население е мантра на хората, които нищо не разбират от икономика, и не са чували за автоматизация и дигитализация. Бъдещето принадлежи на технологично напредналите държави, а не на тези с младо население. Иначе Индия щеше да е супер напреднала, или Африка!
46
2
 
8
 
! Отговори
EP преди 8 години
Никой не пише за това, че Германия е след Великобритания най-гъстонаселената държава в Европа (Монако и Лихтенщайн ги изключвам). Няма място, няма жилища. Наемите са непоносимо високи, и ще стават все по-високи. Какви ползи може да има едно общество, в което средната заплата е 1500 евро нетно, а наемът в големите градове е минимум 1000 евро за малко жилище. Никой вече не може да си позволи да си купи къща, или да си помисли за такава покупка. Голям келепир от бежанците, няма що!
45
2
 
8
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 50И Вие си мислите, че бежанците ще работят за немската икономика ли? Това не са източно-европейци, нито са работливи турци! Това сега е друго. Тези, които сега идват, няма да се оставят да ги експлоатират за ниски заплати. На всичкото отгоре, те и работа не могат да си намерят, защото в Германия фабрики няма. Всичко е автоматизирано, или изнесено в Азия! Какво точно ще работят въпросните господа. В Германия има 8 млн. безработни! Сега дойдоха още 1,5 млн. на държавна хранилка.
44
2
 
3
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименВие откъде знаете, че немската икономика се крепи на чужденци? Някаква статия ли прочетохте за това? Статистиката с бежанците от последните 20 години показва, че те масово не работят (ако искате точни статистически данни, мога да предоставя). Знаете ли, сигурно сте умен човек, ама представа от Германия много нямате. Айде да коментираме под статии, където темата е по-ясна.
43
3
 
5
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименАуууууу, немците спасяват човешкия род! Ако сега не приемат бежанци, човешкият род ще отиде на кино! Гениално прозрение!
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Геноцидът над Европа е замислен много отдавна и беше прикрит зад думи като либерална демокрация, ЕС, мултикулти, глобализация, а сега и "бежанци" от войната.
41
1
 
10
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Има интересни книжки за тази система и най-важното е че, поне за сега, тя няма алтернатива. Тази система ще се разруши от само себе си. Отвътре. Напоследък четах статия за златното покритие на долара. В тази статия се казваше, че реалната цена на 1 ОЦ в момента е към 10 000 долара. Количеството долари в света никъде не се обявява. Валутите са просто хартия, нищо друго. Докато хората взимат тези хартийки- всичко ще върви, както до сега. Но сривът е неизбежен.
40
1
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Само да си завърша мисълта....Глобализацията не означава само, че стоките се произвеждат в китай и се продават по света, тя означава, че капиталите идват глобално от целия свят. Германските предприятия не принадлежат отдавна на германци, а на инвестиционни фирми като Блак Рок, на Дойче Банк и финансови сдружения. Думата патриотизъм вече няма никъкво значение и дори левите народни представители искат официално ФОЛКС-ТОД, смърт на немския народ, което е и американска доктрина.
39
1
 
14
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Проблема е, че няма личности. Няма никой. Няма хора с талант, с разум и дарование за водачи. Меркел и меркелизма унищожават още в зародиш всякъкво убеждение или свободна мисъл. Повечето от народните представители са се отделили отдавна от своите професии, получават чудесни диети и допълнителни подкупи или в пликче или се водят някъде като съветници или както бившия министър Щейнбрук получават по 10000 евро на час за измислени сказки.Най-лошото е, че няма патриотизъм и морал.
38
2
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Германио, събуждай се защото Чичо Сам те затрива!
37
1
 
6
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Айн, цу цвай, цу драй, цу дрън!!!