Десетки ранени и убити след експлозии в сирийски град

Камикадзета се взривиха в известни ресторанти в Камишли
31 дек 2015 08:18,
10
Десетки ранени и убити след експлозии в сирийски град
Снимка: Един от взривените ресторанти; снимка: Reuters

Три експлозии избухнаха снощи почти едновременно в известни ресторанти в центъра на асирийския християнски квартал на град Камишли в Североизточна Сирия, близо до турската граница.

Директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман заяви за АФП в Бейрут, че при взривовете са убити най-малко девет души и 25-има са ранени.

Контролът над града е поделен между режима в Дамаск и кюрдските сили, които обявиха зони на автономна администрация в северните и североизточните територии, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Ресторантите се намирали в сектор на града под контрола на сирийските правителствени сили.

РИА Новости, която цитира източник от асирийската милиция "Сутору", са загинали 13 души, а ранените са десетки.

Според сирийски медии жертвите са над 15, а ливанската телевизия "Ал Маядин" съобщи, че недалеч е била намерена и четвърта бомба, която сега се обезврежда от сапьори.

В ресторантите "Габриел" и "Маями" били детонирани взривни устройства атентатори-камикадзе, а третата бомба била взривена със стрелба от огнестрелно оръжие.

Говорител на кюрдските Сили за защита на народа заяви за Ройтерс, че най-вероятно атентатите, при които са убити или ранени около 30 души, са извършени от Ислямска държава, с която кюрдските сили воюват в Североизточна Сирия.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
справедлив преди 8 години
До Анонимен 8Има ли ирония в думитети ?
5
0
 
6
 
! Отговори
678 преди 8 години
Мир на душите им. Дано мир да има по скоро в тези райони.
4
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не забравяйте че какъвто и да е Асад той е мюсюлманин. На него не му пукаше за своите а вие чакате да пази християните. Наивници.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Времената са такива че няма какво да правят християни в мюсюлманските земи и няма какво да правят мюсюлмани по християнски земи. Мюсюлманите са терористи както на свои така и на чужди земи.Европа да беше приела своите хора а не азиатски и африкански терористи. Какво ли чудо ще бъде тази нощ ......
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** да квикнат че Путин е виновен. Айде квичете да заработите центовете.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sega shte izleze John Kerry i shte kaje che Russia destabilizira rayona, i che predi takiva atentati ne sa stavali. A puk Erdogan shte obvini kurdite...