Новогодишни пожелания от Путин и драма в туризма

Руският президент вдигна тост за просперитета на Русия
Обновена: 1 яну 2016 08:48 | 1 яну 2016 08:01,
226
Новогодишни пожелания от Путин и драма в туризма
Снимка: Архив Reuters

Новогодишното поздравление на президента на Русия Владимир Путин в продължение на много години е неразделна част от празника, пише руският вестник "Комсомольская правда“, цитиран от "Фокус". Обикновено държавният глава пожелава на гражданите на страната това, което желае и за себе си и семейството си. Но тази година той отдели особено внимание в обръщението си на тези, които заради служебни задължения нямат възможност да посрещнат 2016 година с любимите си хора.

"Ние сме благодарни на всички, които ден и нощ, през делничните дни и празниците, винаги са на работа“, каза Путин. "Днес, бих искал да поздравя специално войниците, които се борят срещу международния тероризъм“, добави държавният глава.

Специални пожелания в празничната наздравица на президента бяха отделени за родителите и децата, които празнуват Нова година разделени.

"Нека си пожелаем успех, радост и щастие. Да благодарим един на друг за разбирането и подкрепата, за участието и чувствителността. И не забравяйте да вдигнем тост за просперитета и благосъстоянието на Русия“, завърши Путин.

Първите минути на новата 2016 година министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков пък прекара на работното място - в националния кризисен център, пише вестник "Российская газета“.

"Центровете за управление на кризисни ситуации във всички региони на Русия не са регистрирали никаква извънредна ситуация и значими произшествия в първите часове на 2016“, съобщи Пучков на конференция в Националния център за управление при кризи. Той традиционно прекарва Нова година и рождения си ден на работното място. След като изслуша докладите, Пучков припомни, че правителството и единиците за действие при извънредните ситуации към Министерство от 20 декември до 11 януари са преминали към режим на повишена готовност.

"Моля ви да не се отпускате. Новогодишната нощ е трудна и напрегната“, заяви министърът.

За паника на руския туристически пазар съобщи говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ) Ирина Тюрина, предаде вестник РБК.

"Получаваме обаждания от туристи от различни градове, които се интересуват от съдбата на платените ваучери; или туристически агенции, които не знаят какво да кажат на туристите“, каза тя.

По думите на Тюрина, PCT вярва, че Ростуризм е избрал неподходящо време да обяви изключването на 19 фирми от федералния регистър на туроператорите. "Не е ясно защо беше необходимо да се вземе такова решение точно на 30 декември, по време на пика на зимния сезон, когато десетки хиляди туристи летят или трябва да летят за почивка. Да не говорим за факта, че изключването от операторите от регистъра е абсолютно безпочвено“, каза говорителят на организацията.

На 30 декември Ростуризм обяви, че от 1 януари изключва от федералния регистър на туроператорите 19 юридически лица, свързани с турски бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ги изрита турците ,че още му седи червена бузата .Изрита ги па не смее да им врътне кранчето за газта.На това ако му викаш ритане....истината е ,че го направиха за смях и сега място не може да си намери.Просто всички разбраха какъв въздух под налягане е цялата Русия
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
205.По добре да имаш рубли , отколкото да нямаш левове !Браво на Путин изрита турците ..А курорти има безброй по света , ще се изтрепват да се конкурират за летовници !
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да му е честита на Путин старата 1916 година !
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да му е честита на Путин рекордно ниската стойност на рублата и търговските споразумения на ЕС с Украйна и с Китай :)
120
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От името може да разберете много неща за човека . Няма случайни неща на този свят е казал Маркс !
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КкккЗащото му писна от тези българи и се целуваше и прегръщаше с турците, но турците не са глупави и великия взе че си остана с иранците и сирийския диктатор само
118
7
 
5
 
! Отговори
Кккк преди 8 години
Путин е велик
117
6
 
6
 
! Отговори
пусна му от тези бъл преди 8 години
Ей тежко ни 2016 рубладжиите още от нова година почнаха с пропагандата за джуджето ли ли путин Ал ботокс джамийостроителят
116
0
 
17
 
! Отговори
тя преди 8 години
ЧНГ на всички българи по всички земни кълбета ! Много смях, радост, успехи и любов към Родината !
115
3
 
3
 
! Отговори
тя преди 8 години
щом това се налага , значи така трябва да бъде , ако тези мерки бяха взети навреме нямаше да загинат 224 човека!
114
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Иван193Путин е президент, който уважава историята на страната си и работи за нейната независимост и сила. Затова руснаците го обичат, а враговете на Русия се страхуват................Достойно за съжаление.Сила не означава да заграбваш територии на по-малките съседи.Нито пък да обявяваш контрасанкции, които вредят преди всичко на собствения си народ.Силна и независима е страна, която не разчита на износ на суровини.Путин сигурно не може да спи от унижението, което му нанесе Турция.
113
11
 
16
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Путин е президент, който уважава историята на страната си и работи за нейната независимост и сила. Затова руснаците го обичат, а враговете на Русия се страхуват.
112
4
 
3
 
! Отговори
до 182 преди 8 години
Защото Костов каза че може пък и да са виновни.
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До anonimenI kade sa tiya 8 miliona balgari v rusia i ako ima kakvi prava imat tam,daje obratnoto balgarite tam sa potopeni ot rusnacite
110
4
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Някой се късат от яд че има силни управници като Путин, на силна страна. Винаги сме били братски държави. В Русия има сигурно около 6 мил. българи. Де да можеше нашия президент да е поне 5% от това което е Путин.
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До обективенZashto kato stava vapros za rusnacite PUTIN e gotov da aneksira ukrayna zaradi tqh ,a obratnoto kogato chechenci iskat sobstveno upravlenie bivat srinati sas zemqta ,za men Putin e edin agresor i diktator vreden za celiya svqt
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До заекаrusko mlekopitaeshto i piyanica ti puk kvo se obajdash
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До обективенVanshnata politika na PUTIN osnovatelna ha ha takava glupost ne bqh chuval ,znachi vsichki sasedi na djudjeto sa krivi a toy prav,vij go samo nikoy sased ne iska i da chue za rusia vposledstvie ot agresivnata i zavoevatelna politika na putin,12 miliona kvadratni kilometra zemq a napada li napada sasedite si za oshte zemq
106
3
 
4
 
! Отговори
заека преди 8 години
Най-добре пиши на иврит, а не на маймуница.., укропитек .., хазарска свлеч, зомбясал генномутирал фарисейски плъх...
105
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин - некадърен, малък човек, случайно озовал се на върха на Русия. Това е трагедия за руския народ. 2016г. руснаците ще изтрезнеят. Лошото предстои.