САЩ отзовава петима почетни консули на Русия

Москва тормозела американския персонал в Русия
Обновена: 23 яну 2016 06:56 | 22 яну 2016 22:50,
143
САЩ отзовава петима почетни консули на Русия
Руското посолство във Вашингтон. Снимка: архив Reuters

Руското външно министерство изрази днес възмущение от решението на Вашингтон да отнеме акредитациите на почетните консули на Русия в САЩ, предаде ТАСС.

Става въпрос за петима от шестте почетни консули на Москва в САЩ - в Калифорния, Юта, Минесота, Флорида и Пуерто Рико, пише БТА.

Петимата дори са "заплашени от наказателно преследване", се казва в съобщението на говорителката на руското МВнР Мария Захарова. Тя окачестви американското решение като "разпространение на антируска пропаганда" и обвини американското разузнаване в "провокации" срещу руските дипломати в САЩ.

САЩ са отнели акредитацията на руските почетни консули в отговор на тормоза, на който е бил подложен техният собствен персонал в Русия, заяви днес говорителят на Държавния департамент, цитиран от Асошиейтед прес.

Готови сме да предприемем и по-нататъшни подходящи мерки, ако има нови усилия да бъдат възпрепятствани нашите дипломатически и консулски дейности на в Русия, предупреди Марк Тонър

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШибиРибиKakви товарищи, бе морон? Това, че някой не е съгласен със това, че САЩ са се помислили за господари на света автоматично ставаме товарищи, така ли?
19
1
 
13
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
Амчи тия кравари освен да се бъркат в чуждия политически (и не само) живот друго нещо правят ли??????? А, и акъл да дават, кой как защо и по какъв начин да живее! Шизофреници!
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен37 къде ще има ядрена зима в русия ли ? Те са си свикнали на зимата, но радиацията ще ги умори един път за винаги тези ракообразни човекоподбия живеещи на гърба на останалия свят от продажбите на газ и нефт и калашници
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да изгонят на олигарсите децата и бащите им ще се върнат в русия лично до набият ниския джудист
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШибиРибиФром дъ уикипедия:The term arises from the Latin word imbecillus, meaning weak, or weak-minded. It included people with an IQ of 2650, between "moron" (IQ of 5170) and "***" (IQ of 025).[3]
15
10
 
12
 
! Отговори
Започва се преди 8 години
САЩ отзовава петима почетни консули на РусияЗаебавката с руските диппeдали е заради ядрените терористи Путин и Наришкин. Тези двама тeрпедала повече няма да си подадат носа от Русия, защото ще им щракнат белезниците и ще ги изпратят да чистят тоалетните на затвора за високопоставени пeдалпрезиденти в Хага.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШибиРибиE, поне научи една нова дума:) Всички гледат, но малко от хората наистина виждат.. Ако съдя по писанията ти, то си кьорав като прилеп. Не е грях да си глупаv. Загубата на памет не е слабоумие. Това се изразява по-скоро в неспособност да се организират отделните спомени логически, така, че да придобият смисъл. Също така да се проумее причинно-следствената връзка между отделни събития.. Блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно.
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците ако тръгнат да гонят блияадовете руски от САЩ самолетите и корабите няма да им стигнат да ги натоварят обратно към русия, то ще има и бой де, на дали доброволно ще искат блияадовете :-D вижте ги къде са на олигарсите и милиардерите руските деца и как обръщат паспортите си с американски blitz.bg/news/article/301779
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шибириби, оная а червената коса се казваше Моник Люсвински, а после дойде една друга с неопределен цвят коса. Тя се казваше Сара Пейлин и беше толкова *** че в сравнение с нея черната Златка изглеждаше като носител на Нобелова награда за научно откритие. И за всеобщо щастие не се снима гола.
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ да изгонят и дъщерята на Сергей Лавров от Ню Йорк, какво прави в гнилия запад ?
10
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западните държави кога ще разберат че с руснака с добро не става, пълна нова желязна завеса, пълно ембарго, ново надпреварване във въоръжените сили и нещата ще си дойдат на мястото този път е още по лесно защото варшавския договор или съвета за икономическа взаимопомощ го няма а има някакви несигурни съюзи между руснаци и мюсюлмани от иран и сирия, не точно СИВ или Варшавски договор
9
11
 
4
 
! Отговори
номер 9 :-) преди 8 години
До АнонименДо 9Латиница много си в грешка, русия е под пълен контрол, кара се с целия свят, с всичките си съседи и накараха довчерашните им кръвни братя украинците да ги мразят завинаги, а Китай ако не си разбрал е производствения щат на Щатите и Германия където хората си изнесоха фабриките да дадат работа на милиардите велосипедисти и да не си замърсяват природата, в Китай ходят с маски и фенерчета през деня заради тъмницата от смога, виждал съм го
8
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой не е рзбрал, на Путин вратите за САЩ, Великобритания, Канада, Астралия, Нова Зеландия са затворени. Очаква се заповед за международно издирване.
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен9ти ако не довиждаш заради годините има по голям диоптър очила, не ти трябва caps lock също така има и кирилица, американците са си направили компютрите да могат да пишат на всички езици, а това защо ме се струва че го чета от миналия век как държави се отказвали от долара и прочие ? Даже и ссср не се беше насссрал още, намалявате като столетницата ви дядка в скоро няма да сте в парламента дядка
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бой по краварските манерки!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AMERIKA E IZNERVENA - PRIMKATA SE ZATYAGA. VSE POVECHE DARJAVI OTHVARLYAT DOLARA KATO PLATEJNO SREDSTVO I PREMINAVAT V RAZPLASHTANE V SOBSTVENI VALUTI ILI ZLATO A TOVA E LOSHO ZA TYAH. TAKA BYAHA NAKAZANI LIBIA, TUNIS, EGIPAT, IRAK,SIRIA I IRAN. SAMO SRESHTU RUSIA I KITAY NESHTO SE ZATRUDNYAVAT - GOLEMI ZALCI I MNOGO PRISYADA. VOYNATA VECHE TROPA NA VRATATA - OT DVA DO CHETIRI MESECA I E PLAMNALA (ZALOZITE SA NAPRAVENI - OSTAVA DA VIDIM AKO SME JIVI KOY KOGO).
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво чудно, в този милитаризиран полицейски плацдарм, наречен САЩ, всички са ***, ченгета, тайни служби и шпиони. Нямат дипломат който да не е копой, така че къде и каква е тук новината?
3
1
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
За да отзовеш някого, то трябва да си го изпратил.. В случая САЩ просто се заяждат като отнемат правата на една категория дипломати, които имат по-скоро представителни функции.. Имайки в предвид на какъв тормоз са подложили що-годе половината държави на тоя свят, като оставим настрана бомбардировките и други военни действия, то това си е чиста наглост.
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"С всяка своя стъпка и решения последните години режимът в САЩ показва колко са изнервени американските политици,затова прибягват до много първични действия на международната арена и дипломация.Дано не започнат нов геноцид над етносите,както когато избиха десетки милионни индианци(Хитлер е като първолак в сравнение с тях) или над населението в други страни."
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Cold War 2Преди Студената война започна и тогава дойдоха прокси войните, сега имаме прокси войни и нова Студена Война...да ни е честито.. Дано този път се изравнят точките!