САЩ с визи за чужденци, посещавали рискови страни

Мярката ще засегне гражданите на 30 европейски държави
22 яну 2016 19:01,
23
САЩ с визи за чужденци, посещавали рискови страни
Снимка: bgonair.bg

Съединените щати въведоха визов режим за гражданите на 38 държави, които са посещавали рискови страни. Сред най-потърпевшите от мярката са европейците.

Поправката в американското законодателство беше предложена след кървавите атентати в Париж и Калифорния.

САЩ налагат визов режим за чужденци, които от 2011 година насам са посещавали Сирия, Ирак, Иран или Судан. Тези държави се смятат за рискови заради високото равнище на терористична заплаха.

За виза ще кандидатстват и хора с двойно гражданство, едното от които е на някоя от четирите страни.

Поправката в американското законодателство беше приета през декември след кървавите атентати в Париж на 13 ноември и в Калифорния на 2 декември.

Мярката няма да се прилага за войниците от съюзнически страни, служили в Ирак. Хуманитарните работници и журналистите също няма да се нуждаят от виза, но всеки случай ще бъде разглеждан отделно.

Новите правила ще засегнат гражданите на 30 европейски държави. В отговор Европейският съюз заплаши Съединените щати с ответни мерки.

Вижте още по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи специално кого за последно си виждал 100 долара?
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До американецоАми а дано да стане така и после американците да се фанат за палците на краката. Защото ти гарантирам, че те имат в пъти по-голяма нужда от ЕС, отколкото ние от тях.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БерлинЕдин паспорт има срок 5 години и се подновява. Какви паспорти си давал с куп визи?!? Само в фантазиите ти можеш да патуваш с един и същ паспорт цял живот. *** поне мечите са безплатни. Явно не си мърдал от *** щеше да знаеш тия неща шизофреник
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Щатите! Само така!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е с визов режим с 1000 долара за виза, докато сириец или иракчанин без виза като бежанец.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС има визи за Ирак, Сирия и Африка, но никой не кандидадства за виза вече, а си минава свободно през границата.
6
1
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
България се слави с мутрокомунизъм , безаконие, подкупи, далавери, липса на съд и присъда за каквото и да е било, подкупни полиция и митници,безаконие и за жалост това е истината в щатите за предлагане подкуп на полицай се отива в затвора веднага.
5
9
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Аз, преди да взема немски паспорт, също пътувах с виза за Америка. На интервюто човекът беше изключително любезен и само като видя, че паспортът ми е бъкан с визи и печати от екзотични тропически държави, веднага ми издаде десетгодишна виза, без да гледа никакви други документи. :)))
4
0
 
16
 
! Отговори
Да попитам преди 8 години
До До 1А ние на колко американци сме отказали виза? Защото много българи, без особена причина са получили черен печат от Ам. посолство.
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров президент!
2
11
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Колко пъти си бил на такова интервю, колко хора в Щатите познаваш, че го твърдиш за всички и колко като цяло си запознат наистина, че го играеш толкова просветен? Интересно ми е просто. Защото аз най-ясно мога да ти заявя, че въобще не е така.
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краварите си влизат в България свободно като кото че ли са си у дома, а *** българи се шарат 100$ за американска виза и ги подлагат на унизителни интервюта да им разрешат да посетят братска Америка та ако могат да се уредят там миячи и чистачи въпреки че и това им е забранено ама се натискат сами.