Берлин отваря гей център за хора, търсещи убежище

Дискриминацията срещу лица с нетрадиционна ориентация расте
Обновена: 23 яну 2016 09:29 | 23 яну 2016 09:25,
55
Берлин отваря гей център за хора, търсещи убежище
Снимка: архив, Ройтерс

Център за 125 търсещи убежище лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ) ще отвори врати в Берлин през март, съобщава Ройтерс.

Смята, че в Берлин има 3500 търсещи убежище, принадлежащи към ЛГБТ-общността, които са подложени на тормоз в убежищата, където са настанени с други хора, според Швуленбератунг, базирана в Берлин организация, защитаваща правата на гейовете, която ще ръководи центъра.

"Чували сме много истории за дискриминация и престъпления срещу ЛГБТ-лицата през последните две години", казва Щефан Якел, мениджър на организацията, отговарящ за бежанските въпроси.

"Те бяха много уплашени, след като бяха бити или тормозени или дори бяха преживели опит за убийство. Чухме много ужасни истории", посочва той.

Между август и декември 2015 г. е имало 95 случая на насилие срещу хора от ЛГБТ-общността, основно в бежанските лагери, според Федерацията на гейовете и лесбийските в Германия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 8 години
Гей хората в България, що се криете бе? Стотици хиляди гей хора в БГ се криете. Криете се от приятелите си, от родителите си. Докато го правите, една част от хората ще си мислят, че сте малко. Аз като посещавам БГ, навсякъде виждам гей хора, на улицата, в заведенията, в магазините, в офисите, в ресторантите, по телевизията и т.н. Има значение да сте открити с околните и всички останали, за да видят, че няма нищо ненормално и че е доста често срещано всъщност, не само сред хората, а и в природата
24
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Меркел моли Брюксел да изпрати Станишефф за директор на този Гей Център, където ще води възпитателна работа с всеки индивидуално.
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
As sam homoseksualna. Ako mislite, che v Bulgaria niama homoseksualni hora ste mnogo zabludeni. Zaradi omrazata emigrirah.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Осиновяването на деца от обратни психично болни същества е престъпление срещу човечеството.
21
1
 
8
 
! Отговори
a преди 8 години
само да не искат и тези по квотен принцип да разпределяме ,че аман вече!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще повърна. какви още има измежду изметта, която се пресели в европа? ядячи на л0йна? мъже с по три цици? зоофили?
19
1
 
19
 
! Отговори
42 преди 8 години
Интересно кога ще бъдат отваряни в Европа центрове за патриотично възпитание, а не само за наркомани,емигранти и швестерки.
18
1
 
3
 
! Отговори
хъш преди 8 години
Какво се сърдятче им ги викаме шебеци
17
13
 
5
 
! Отговори
пешо преди 8 години
при положение, че ислямистите в обикновените центрове за бежанци убиват, бият или в най-лекия случай тормозят гейовете, защо да не се спасят тия хора в отделен център? не забравяйте, това също са хора, които работят и произвеждат нещо в обществото! мразете си ги щом така сте възпитани, но бъдете прагматични.
16
3
 
13
 
! Отговори
bros преди 8 години
Идеалната кочинка за имам с червилце ;)
15
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Берлин ще се превърне във Врящото гърне на Европа.Стотици хиляди нашественици,ислямисти,хомосексуалисти,травестити,лесбийки,терористи,фашисти,комунисти,толерасти,либерасти.
14
3
 
51
 
! Отговори
до PF 2016 преди 8 години
Хомосексуализма винаги е съществувал.В Соца ги преследваха като морално пропаднали и ги интернираха.След това ги обявиха за болни и ги вкарваха за лечение.Сега станахме толерантни към тях.Не ги закачаме.Но те са нагли.Искат признаване,добре,толерантност,добре,после паради,бракове и осиновяване на деца.Последното нещо искат да доминират над нормалните,над хетеросексуалните.И най-наглото да промиват мозъците на децата в училищата с гей културата си. Е а спрете се и се о нождайте без да ни пречите
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само в Берлин, във всеки град си отворете, пък ние солидарно ще ви пратим и нашит ЛГБТ!
12
6
 
38
 
! Отговори
тттттттттттттттт преди 8 години
А стига вече простоттттиииииии бе европейци смахнати--не разбрахте ли че заради вашите измислени ценности-вече ще ви ко-ля-т като прасета по улиците--ще ви изнасилват децата--ще ви унищожават храмовете-----и вие ще плащате за всичко това....ееее големи ТъъъБББаци сте....
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕЙ ЦЕНТЪР = СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ЦЕНТЪР
10
7
 
40
 
! Отговори
ист преди 8 години
Еврогейският съюз е тежко болен ,и вместо да се лекува,си усложнявя болеста.
9
15
 
10
 
! Отговори
PF2016 преди 8 години
До 17За съжаление сте в голямо заблуждение.Възпитанието може само да подтисне но не и да ликвидира ориентацията.Не е добре човек да е съдник и да дава оценки все едно е последна инстанция.Животът е пъстър и никой не знае какво може да му поднесе.Така че малко повече смирение и уважение и разбиране един към друг.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Охооо системата цензурира м ай му на!
7
7
 
25
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Ако в семейството има правилно сексуално възпитание и водиш децата в зоопарка,за да им показваш разликите между човека и *** няма да има гейове и смесени връзки.
6
1
 
19
 
! Отговори
КОНЧИТА ВУРСТOВА преди 8 години
Браво ! Чудесна новина !