Виена не иска Гърция в Шенген, не пазили границите добре

Било мит, че браздата между Турция и Гърция не може да се пази
Обновена: 23 яну 2016 14:07 | 23 яну 2016 13:50,
43
Виена не иска Гърция в Шенген, не пазили границите добре
Снимка: архив, Ройтерс

Гърция трябва да бъде изключена от зоната на действие на Шенгенското споразумение, ако не изпълнява задълженията си за охрана на външните граници на Европейския съюз от потока нелегални бежанци, заяви министърът на вътрешните работи на Австрия Йохана Микъл-Лайтнер в интервю за германския вестник "Велт ам зонтаг" , предаде ТАСС.

Ако правителството в Атина не започне най-накрая да приема мерки за охрана на външните граници, то трябва открито да говорим за временно изключване на Гърция от шенгенското пространство. Това, че турско-гръцката граница е невъзможно да се контролира, е мит, каза министърът.

Същевременно ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова да бъде проведена извънредна среща на върха с Турция по въпроса с мигрантите до началото на февруари, съобщи днес вестник "Райнише пост".

Според данни на Фронтекс общият брой на нелегалните мигранти, пристигнали в ЕС през 2015 г. надвишава 1,2 милиона души. Според Международната организация по миграция от началото на годината в Европа през Средиземно море са пристигнали над 704 хиляди мигранти. По-голямата част от тях е приела Гърция - 560 хиляди.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън крадливите г я у р и от ЕС !
30
1
 
10
 
! Отговори
АМИ --ПРОСТО Е: преди 8 години
ДА НИ НАЕМАТ НАС--БЪЛГАРИТЕ ЗА "граничари"----НА ЦЕЛИЯ ЕС!!!ПИЛЕ , НЕМА ДА ПРЕФРЪКНЕ....ХА,ХАААААААААААААХЕМ ШЕ ГО ПРАВИМЕ С МЕРАК...!!!!!!!!!!!!!/....па и ше си докарваме и по 2-3-заплати от мигрантите../
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toja tehnia prodagnik Faymann ne 4e i toi ne se nasra kato Merkel, sega tragnal Garzia da opravja....opravi si Avstria ti, 4e i tam e palno deto za 20 godini po 20 dumi nemski govorjat
28
2
 
9
 
! Отговори
Коки преди 8 години
тази година ще са 2 милиона гостите в Германия,както казваха старите едно време ,каквото си надрубил това ще сърбаш,щом Меркел играе по свирката на Сорос и големите олигарси на запад,нормално е това което става,жал ми е само за обикновения немец,който е изгубил инстикта си за самосъхранение,надявам се да се осъзнаят навреме,че ги готвят за жервен агнец
27
0
 
13
 
! Отговори
учуден ! преди 8 години
Интересно,Гърция не граничи с шенгенски държави по суша,единствено по море...За какво ли им притрябвал тоя Шенген.
26
1
 
6
 
! Отговори
Ердоган бесен преди 8 години
До TRAKIEC_ORIGINAL 11Нова руска военновъздушна база в Камишли Сирия.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми и те евротолерантни като вас. Хайде да ви видим пък вас ако ви дойдат няколко хиляди на ден, но всеки ден, а не на порции. Алчността ви ос'ра всичко. Голям мерак да приемате *** и пульо безконтролно. Да ви е честито колониалното блато. Франция вече му ядоха попарата. Раздавайте им листовки и им показвайте клипове!
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако дадът 3 милиарда на България аз ще се запиша доброволно да пазя 6 месеца границата без пари.Само искам три топли яденета на ден без кафе и цигари.Да видят господа управляващите че на мен ми пука за тая държава
23
0
 
12
 
! Отговори
Евротолерантин преди 8 години
Ами нека искат, па после да не искат па после да се почудят още мааалко, те мюсулманите проникват в ЕС с темп от около 3500 на ден! Това означава, че всеки ден в ЕС влизат средно по три хиляди и петстотин нашeственика, дошли да източват социалната система, да изнасилват момичетата и жените и в един момент потенциално да направят фойерверки в някой мол! Нека се чудят и да се офлянкват дойчовци и византийци! Внуците им ще се казват Хасан и Мехмед!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даватоглу подписа в Берлин с Меркел,че ще настани нелегалните бежанци в пустеещите хотели в Анталия поради липса на туризъм.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е обещал, че Русия поема от 01.02.2016 охраната на гръцко-турската сухопътна, морска и въздушна граница.
20
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Естествено това води до масова миграция на младите хора с обрзувание и ум към запада,а в Гърция остават към три милиона азиатци,два милиона албанци,един милион от източно европейци-от необразованите,и четери милиона гърци,половината баби и дядовци.До няколко години много от тези хора могат да станат войници в новата европейска армия която ще пази и контролира средиземноморието.
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старчета от ЕС ми доказаха че са *** и че са кукли на конци.Защо не дадоха 3 милиарда на България и Гърция за засилят охраната по границите си и да не ги пускат в Европа а ги дават на Турците да ги рекетират и пак да ги пускат контолирано.
18
0
 
16
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Още миналата година Каменос им каза на запада,че ако това ''орчзване'' на икономиката продължи Гърция ще промени своята политика за мигрантите.И сега какво излиза,водим война в близкия изток,това води до миграция на милиони.Те идват в Европа,и запада предлага да отдели Гърция и да я остави само да се оправя.За десет милонна Гърция в която има поне един милион пакистанци и други такива да приеме още един два милиона като за начало.И в същото време да се оправя с беднотията.Ех този запад.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да се мисли за основния проблем-взаимни заяждания и обиди... Така решение няма да има! Проблемът е, че ислямското/мохамеданско духовенство НЕ осъжда това което се слючва-в Европа, Сирия. Защо ? Съгласни ли са?
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е лесно да грачиш отстрани когато си дълеко от диваците,а Виена подкрепя ли Гърция адекватно да си защити границите като открие стрелба срещу нарошителите ?
15
1
 
11
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Ех този запад.Значи не иска да отпуска пари на Гърция,всяка година ги принуждава да връщат заеми и да правят реформи които водят до бедност,разруха и никакви изгледи за подобряване,но в същото време са сърдити че пускали имигранти към запада,видиш ли Гърция сама да се оправя с няколко милиона мигранти.А в Гърция мигранти пристигат от три четери години,и в Италия.Това за което реве Европа,го има в Гърция и Италия от много време.Ех този запад.
14
6
 
7
 
! Отговори
TRAKIEC_ORIGINAL преди 8 години
ЖЕНА МИ ИЗБЯГА С ГРЪК
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре закриите ЕС, и върнете охраната на границите.АЗ лично от това свободно преминаване на хора и товари тоез имигранти и наркотици нямам изгода.Преди 1989г пак ядох сланина и банани и пих домашна ракия.СЕГА ИМА ВСИЧКО.От марихуана до *** по 600лв на час ,интернет и 20 0програми ТВ ама пари няма ,откраднаха ги ,така както ще ми откраднат здравните вноски,осигоровките и Личният пенсионен фонд
12
1
 
18
 
! Отговори
Просто решение преди 8 години
Крайно време е по гръцките острови да се разположи военен флот който да връща лодките.