Вашингтон ще преодолява последиците от снежната буря още няколко дни

Нанесените щети са за милиарди долара, загинаха 36 души
26 яну 2016 09:00, Елка Василева
5
Вашингтон ще преодолява последиците от снежната буря още няколко дни
Снимка: Reuters

На Вашингтон ще са необходими няколко дни за възстановяване на нормалния живот след снежната буря през уикенда, която натрупа над 60 см сняг по източното крайбрежие на Съединените щати, отне живота на най-малко 36 души и предизвика щети за милиарди долари, предаде Ройтерс.

И днес федералните правителствени служби в столицата на САЩ са затворени, а училищата в града и предградията ще бъдат отворени най-рано в сряда. Камарата на представителите - долната камара на Конгреса - отложи всички гласувания за идната седмица. Но Върховният съд ще заседава, посочва Ройтерс.

Кметицата на Вашингтон Мюриъл Баузър каза, че общинските училища днес ще останат затворени, но общинските административни служби ще работят. Тя призова жителите на столицата да използват градския транспорт, да не карат колите си и да не се опитват да ги паркират по задръстените от сняг улици. "Предстоят ни няколко дни почистване на снега. Ще си имаме работа със снега цялата седмица", каза тя.

Днес се възобновява движението на вашингтонското метро с изключение на една линия, както и на повечето автобусни линии.

Служители съобщиха, че снежната буря е предизвикала смъртта на най-малко 36 души в 11 щата. Те са станали жертви на пътни катастрофи или са получили инфаркт, докато чистели снега.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: вашингтонснежна буря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
boby преди 8 години
И к'во сега, великите хамериканци им падна 60 санта сняг и бам - щети за милиарди. А тука като падна толкова - на другия ден си джиткахме без проблеми. Пак говорете колко сме зле...
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интерсно ми е като изригне Йелоустон, това със снега е тривиално.:) малко снежец и олеле! ние тука го играем всеки път!
2
0
 
4
 
! Отговори
ох, леле преди 8 години
....,,получили инфаркт, докато чистели снега''Леле леле ..много лабави тия хамериканци..Ама така е като ги тъпчат с всякаква химия и ГМО..И тяхната не е лесна..с този сатанист начело
1
1
 
11
 
! Отговори
Върху преди 8 години
тази империя на злото ГОСПОД трябва да стовари всички възможни злини на света!