ОАЕ са готови да пратят сухопътни войски в Сирия

Условието е операцията да е под американско командване
7 фев 2016 20:30, Анисия Иванова
158
ОАЕ са готови да пратят сухопътни войски в Сирия
Снимка: Reuters

Обединените арабски емирства заявиха днес, че са готови да изпратят сухопътни войски в Сирия като част от международната коалиция за борба с "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Държавният министър на външните работи на ОАЕ Ануар Гаргаш съобщи на пресконференция в столицата Абу Даби, че "това беше нашата позиция през цялото време". "Бяхме недоволни от бавният ход на конфронтацията с Даеш", добави той, като използва арабското съкращение за "Ислямска държава".

"Не говорим за хиляди войници, но става дума за сухопътни сили, които ще водят и ще оказват подкрепа. Смятам, че нашата позиция остава същата и ще видим как ще се развият нещата", добави той, цитиран от БТА.

ОАЕ обаче смята за задължително условие операцията да бъде под американско командване, подчерта Гаргаш.
Миналата седмица Саудитска Арабия заяви, че е готова да участва в сухопътни операции в Сирия, ако международната коалиция срещу "Ислямска държава" вземе решение за това.

Вчера сирийският външен министър Уалид ал Муалем предупреди, че Сирия ще се съпротивлява на всякакво сухопътно навлизане на нейна територия и ще изпрати агресорите обратно в родината им "в ковчези".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
28
 
! Отговори
м..да преди 8 години
САЩ и САУД .Арабия ще се намесят за да бранят Ислямска държава,защото напоследък много бой почна да яде от Асад
98
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
между дургото преди наколко месеза се пропука опорката, че путин с цената на всичко искал да запази асад на власт. Бившият президент на финландия марти ахтисаари в интервю пред Гардиън експлицитно заяви, че още през 2012 г. Путин е предложил на западните партньори Асад да бъде заменен и да бъде организирано преходно правителство. Отговорът е бил, че той така и така щял да падне до две седмици, така че няма какво да се оттегля. Е, лезултатъ го виждаме всички. Но, не - Путин е виновен!
97
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ситга вече с тая мантра за убивания от асад народ. асад е типичен светски авторитарен управленец - суров и неприятен, но стълб срещу ислямисти, чиято цел е унищожаване на устоите на цивилизацията. В армията на асад повечето офицери са сунити, има християни и йезиди. Жената на асад е сунитка, министър-председателят му е сунит. Колкото и да епнеприятен асад, все пак има цивилизационни основания - при него сирия беше относително стабилна и спокойна държава със сериозна градска средна класа.
96
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопче, искаш да кажеш, че властта на Порошенко не е легитимна :) Тука поне си напълно прав. Гледам, че в съседна Турция и Ердоган вече не е легитимен, щом вкарва танкове в градовете и стреля с артилерия по тях. Това обаче май не ти е изгодно, сега ще се измъкнеш с някоя простотия в твой стил :)
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
една власт е ЗАДЪЛЖЕНА да вкара танкове, за да смаже групировки, които с лозунга "Аллах акбар" тръгват да променят светския ред. Една власт, която се предаде пред зжихадизма е престъпна власт.
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво блато бе, руснаците пратиха 30 самолета и два кораба. Това ако е блато. Точно за два дена ще ги махнат от там, ако се наложи.
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
искрено ме разсмя мнението на одисей, който твърди че беж. вълна от либия винаги имало:)). Дрън-дрън, по времето на кадафи не е имало огромни претъпкани с бежанци кораби, които потъват, завличайки със себе си стотици хора. Ами потърсете материали за ситуацията в италия сега и тази преди 5 години например.
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не стане като с американските бомбардировки - уж до дни, после чсове и накрая свиха платната :) Дори и да заочне сухопътнаофанзива на коалиция ръководена от САЩ, тя ще навлезе от Ирак и ще спре срещу позициите на Асад. Просто Сирия ще бъде разделена, като украйна. После идва ред на някой на Балканите и май се сещам за кого.
91
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а бе, путин успя да им разбие османистката кочинка и с всеки следващ ден опорката за лошия путин, който целял да провокира беж. вълна се пука тотално и дори най-големите наивници не вярват в нея.
90
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак повтарям - когато приключи конфликта в сирия ще намалее и бежанската вълна. Опорната точка , че русия започнала бомбардировката единствено за да ескалира конфликта и да увеличи беж. вълна вече се пукат по шевовете, след като и сир. войски под прикритието на руската авиация вече затягат примката на алепо. Това означава, че руснаците искат да приключат войната. Ако искаха само да ескалират щяха да си бомбят където им падне, както правят и досега американците:)
89
11
 
2
 
! Отговори
Ненормалник преди 8 години
Шушу мушу между Обама и *** и тъмничкиат президент натика Русия със Путин в мюсюлманското блато. В най -скоро до дни в Сирия влизат над 150 000 сухопътна армия и те като Русия и други държави уж заради ИД .
88
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стига с тия простотии за нелегитимността на асад. Той управлява в Дамаск, той е единствения реален фактор, с който може да се разговаря и докато не го разберат тик.вениците от Вашингтон и ЕС, войната няма да свърши. Ако смятат, че някакви фантомни светски опозиции са способни да поемат управлението, значи са останали в някое друго измерение:)
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците няма нужда да пускат пехота в Сирия. Там си е сирииската армия, ще се справят. Американците да му мислят, че се оказа, няма на кого друг да разчитат, ще трябва да пускат собствените си хора, ако искат да останат в играта.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 И кво ще ги правим тези десетина поне милиона бежанци с Асад начело ,а ще станат повече , като започне да разчиства в Сирия
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо пък русия да вкарва сухопътни войски след като сирийската армия си върши добре работат под прикритието на руската авиация:). Май някои хора не могат да спят вече от яд, че бляновете им за нов Афганистан умряха и русия печели убедително войната докато любимите им саудитци и турци са се покрили като мишлета:)
84
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
97 Отдавна Асад не е легитимен , няма как да е легитимен при тези милиони бежанци и стотици хиляди жертви . Асад се държи единствено и само на инжекциите на Русия и Иран и на армията , която в Сирия в по-голямата си част е ръководена и съставена от алеуити.
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както и да го сучете, сирийската армия вече отряза пътя на ислямистките доставки от турция към алепо и затяга примката около този град. Единственият начин да се спре бежанската вълна е да се приключи конфликта. Другото са теории на глуп.остта, търсейки вината в путин.
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
96 Не могат разбира се , единствената страна която може да прехвърля значителни армии на такива разстояния е САЩ . В Пустинна буря прехвърлиха 500 000 армия
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стигна се оради много причини. Руснаците поддържат едната страна - легитимното сирииско правителство. Ако асад не се ползваше с подкрепата на населението, щеше да падне още преди пет години. Сега с помощта на руснаците, ще отвоюва всички големи градове обратно. За коалицията на САЩ ще оставят само Рака, ако въобще ония се наемат и това да свършат.
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Сирия се стигна до такъв кръвополитен конфликт поради един единствен факт РАЗБЕРЕТЕ ГО ТОВА ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ И ГО ПОМНЕТЕ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ В Сирия руснаците имаха единствената си морска военна база в Средиземно море ис цената на всичко те ще искат да задържат. За това е цялата патаклама. Разбира се днес понеже Обама изпусна инициативата , Путин я пое и чрез другата база в Латакия той на практика държи цялото крайбрежие на Сирия . Просто погледнете картата Къде е Тартус и къде Латак