Потъваме в нова Студена война, видя Медведев

"Понякога си мисля: в 2016 г. ли сме или в 1962 г.?“,
13 фев 2016 13:04,
110
Потъваме в нова Студена война, видя Медведев
Снимка: Reuters

Русия и Западът се хлъзгат към период на нова Студена война. Това обяви руският премиер Дмитрий Медведев по време на Международната конференция по сигурността в Мюнхен.

”Политическата линия на НАТО по отношение на Русия остава недружелюбна и затворена. Може да се каже и по-рязко: потънахме в нова Студена война“, обяви той.

Медведев акцентира, че Русия ежедневно бива обявяване за най-голямата заплаха - ту за НАТО, ту отделно за Европа, за Америка или други страни. ”Снимат се плашещи филми, в които руснаците започват ядрена война. Понякога си мисля: в 2016 г. ли сме или в 1962 г.?“, попита руският премиер, отбелязвайки, че в този „малък свят“ реалните заплахи идват от съвсем друга насока, пише ”Фокус”.

”Русия е страна, с която НАТО не иска студена война”, отвърна отново от трибуната на Мюнхенската конференция по сигурността генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС и БТА.

По думите му отношенията с Русия трябва да се градят "на отбрана и диалог". "Повече отбрана и повече диалог", подчерта Столтенберг.

Ядреното възпиране остава част от стратегията на НАТО, доколкото никой не бива да си мисли, че може да използва ядрени заплахи в обикновен конфликт, каза още шефът на Северноатлантическия съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цената на водата скача, за София с 20%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2016/02/14/cenata-na-vodata-skacha-za-sofiia-s-20.292949
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мазепаНе се притеснявайте български просяк............
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мазепаЕвропа старателно измива ръцете си след всеки контакт с Украйна!
61
0
 
1
 
! Отговори
лъжа преди 8 години
До *** 1ти си украйнец ами *** там
60
3
 
4
 
! Отговори
Булгар 1 преди 8 години
Не , знам колко са велики руснаците ! Но явно на Путин доларите са му на привършване , кацнахме преди няколко дена в Шереметиево 400 души , по същото време са пристигнали и други далечни полети , вкараха ни в един коридор и близо 1000 души , чакахме да ни обслужи 1 човек в паспортната служба познайте колко време отне всичко ! Жалко , че форумните плъхове не виждат света извън компютъра си !
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До брокерЕ прав е медведев, с нова студена война окончателно ще потънат както насесесерето потъна
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MISLIA CE MOGE DA ZAPOCNE YADRENA VOINA--NASTAPVA APOKALIPSISA.NIAMAM BOGATSTVA,NIAMAM I RABOTA MOGE DA ZAPOCNE I SEGA-TOVA NE E GIVOT-TOVA E VSEKIDNEVNA MAKA.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bolni mozaci
56
9
 
9
 
! Отговори
Борнео преди 8 години
Медведев е прав - СССР преди, сега Русия потъва в мизерията заради Студената война.Войната, която никога не може да спечели и не си извади поука от това, примирявайки се с фалшивите избори на групичката около Путин.
55
10
 
10
 
! Отговори
пешо преди 8 години
и ние това се чудим, медведев. в коя година се присвояват свободно чужди територии с референдум под дулото на автомат и се лети с военни самолети над чужди държави без предварително разрешение. а за филмите и пропагандата в култулата, гледайте си вашия гьол. в сащ филми, които критикуват властта, не се забраняват и низвергват само заради това, а темите са доста по-богати от живота на войника и втората световна война. пуснете си первый канал и вижте колко от предаванията са с военна тема...
54
15
 
13
 
! Отговори
брокер преди 8 години
не знам за студената война но потъвате яко с петрола, рублата ... икономиката... със състоянието на населението и пр. г-н Медведев
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интерпол търси да арестува руският гражданин Волдемор Полоний !
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според руския министър-председател, практиката на санкции подкопава системата на международните икономически отношения. "Жалко е нарастващата практика на едностранна икономически натиск - различни санкции"
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Днес икономически, социални, военни предизвикателства са взаимно подкрепящи се, и ние понякога действа много фрагментиран, муден, като се фокусира в много случаи само на нашите национални интереси, или веднага възложи вината друг" - каза ръководителят на руското правителство.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мазепаСъздаване на "зона приятели" на външния контур на ЕС е довело до образуването на "изключване зона", каза Медведев.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В рамките на Световната халифат дебат неуместно ", - каза ръководителят на руското правителство. Той изрази увереност, че Западът и Русия имат шанс да "идват заедно, за да се отговори"
48
13
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
Tаварищ Медведев, просто е. Ние сме в 2016, а вие в 1962.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Налагането на икономически санкции няма да донесе резултат, но причинява само вреда, и всички страни, каза Медведев. "Това е път за никъде" - каза той. "Всеки ще бъде по-лошо, не се колебайте!" - Каза премиерът.
46
9
 
4
 
! Отговори
незрящи преди 8 години
Русия е страна, с която НАТО не иска студена война, отвърна отново от трибуната на Мюнхенската конференция по сигурността генералният секретар на алианса Йенс СтолтенбергДА, така е, НАТО иска ГОРЕЩА война с Русия - дано като стане да бъдем изпелени още с 1-я удар, щото ако някой оцелее ще е за 1-2 седмици най-много, но ще е в ужасни мъки. Госпоги, ако си решил да се отървеш от алчните си творения човеците - имай милост - нека да стане много бързо!!!!!!!!
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен: "Русия ми прилича на Афганистан умрели от глад ама с пушка ."Ми то, нашият народ си има приказка за това: На гол тумбак - чифте пищови! и по-късно, в по-модерен вариант (от соца): На голи цици - лисици!