Правителствен МиГ-23 беше свален в Либия

"Ислямска държава" поела отговорността за атаката
Обновена: 13 фев 2016 08:50 | 13 фев 2016 08:23,
45
Правителствен МиГ-23 беше свален в Либия
Снимка: архив Reuters

Боен самолет МиГ-23 на международно признатото либийско правителство бе свален над Бенгази в Източна Либия докато атакувал позиции на воюваща с властите групировка, съобщиха военни източници, цитирани от Франс прес.

"Самолетът МиГ-23 се е разбил в района на Кар Юнис, в северозападната част на Бенгази, докато е бомбардирал позиции на Съвета на Шурата", каза говорителят на правителствените сили Насер ел Хаси.

Съветът на Шурата на муджахидините е коалиция от близки до Ал Каида ислямистки милиции, които се бият срещу международно признатото правителство на Либия, припомня БТА.

"Ислямска държава" пое отговорността за свалянето на самолета според американския център за следене на ислямистки сайтове SITE.

Военен източник заяви, че пилотът на самолета е оцелял, след като успял да се катапултира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
27
 
! Отговори
Галин преди 8 години
тоя самолет е изтеглен отдавна от въоражение.............свалили са една пенсионирана бабичка....пък и повярвайте без значение какъв самолет е хамерикански или руски....всичко се сваля в днешно време..
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Боен самолет МиГ-23 на международно признатото либийско правителство"Защо като стане дума за правителствата на Германия, Франция, САЩ и т.н. не говорим за международно признатото правителство на Англия например, да не би да има някакви съмнениея в легитимността и демократичността на либийското правителство? Нали го назначиха от най-демократичната държава - нашите по-старши партньори от Вашингтон го сложиха на власт там, значи е легитимно и демократично?
9
4
 
26
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Фашист
8
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mig sa bokluci
7
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо мълчите за срещата на хилядолетието между Патриарха на православните и Папа-та в Куба?
6
6
 
34
 
! Отговори
Anonymous преди 8 години
*** и Ран-Ът ни накараха да се откажем от МиГ23!
5
2
 
35
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
На снимката това е Миг-29 , не е Миг-32
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така "Ислямска държава" пое отговорността за свалянето на самолета? Съветът на Шурата на муджахидините е коалиция от близки до Ал Каида ислямистки милиции, които се бият срещу международно признатото правителство на Либия и са близки също така до умерената опозиция, която се бие с легитимното правителство на Сирия.Ще е справедливо, ако и тях наречете умерената опозиция на международно признатото правителство на Либия. Самолетът на снимката е вероятно МиГ, но не 23.
3
1
 
26
 
! Отговори
Атеист преди 8 години
До Венелин: Ти кой мислиш е виновен за създаването на алкайда, ИД, БХ в африка ... замисли се ... от около 50 години всичко върви по план ... Още със създаването на ООП нещата започнаха да се развиват ...
2
1
 
29
 
! Отговори
Asan преди 8 години
https://google.bg/search?q=mig+23&biw=1600&bih=761&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwi0gIrdkvTKAhVySZoKHTseB-IQ_AUIBigB#imgrc=xj_Nc8pyRkqGdM%3AТова е Миг 23 ... не, че е важно много. По-важното е, че се харчат оръжия ... Алах е велик .. ако го има и е велк .. едва ли би позволил да се избиват *** един друг същото важи и за Господ.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне да бяхте намерили снимка на МиГ-23. Това което сте сложили е МиГ-29.