Медведев: Руско-американските отношения са разрушени

Лавров и Клинтън натиснали бутона Reset, но отношенията деградирали
14 фев 2016 21:47,
186
Медведев: Руско-американските отношения са разрушени
Снимка: архив Reuters

Руско-американските отношения са почти разрушени, но Москва е готова да обсъжда всички въпроси на равноправна основа. Това заяви министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев в ексклузивно интервю за Euronews TV, предава информационната агенция Интерфакс, цитирана от "Фокус".

"Въпросът е в това как и в името на какво. Ние вече започвахме наново отношенията си с американците. Аз лично участвах в това, Сергей Лавров натисна с Хилари Клинтън бутона, на който беше написано "Reset", ако правилно си спомням, макар нещата да не са много по-различни. И какво? За съжаление, отношенията отново деградираха, те са разрушени, и са по-лоши, отколкото бяха", обясни руският премиер.

"Затова, ако нещо трябва да бъде отново рестартирано, то то трябва да бъде на принципно нова основа. "На каква? Равноправна, справедлива, спокойна основа на отношения, изхождайки от това, че тя е нужна не само на Руската федерация, но и на Европейския съюз и на Съединените американски щати", заяви Медведев.

Същевременно руският политик подчерта, че Русия има готовност да възстанови отношенията си с Вашингтон и Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
21
 
! Отговори
до 38 Перафраза преди 8 години
"За 300 милиона човечета Америка държи прекалено много имперски амбиции към останалия свят.Натиска Русия в опит да докопа на безценица природните и ресурси,както беше през дивите 90.САЩ се опитват да се държат като "демократичните робовладелци" на 21 век.В 21 век никой не се държи така с гражданите си(Патриотичния Акт,концлагера Гуантанамо) и другите народи(военните агресии в Ирак,Афганистан,създаване на терористични организации ИДИЛ-семинара на сеантор Маккейн и Багдади в Европа 2013)."
21
1
 
3
 
! Отговори
струва ми се преди 8 години
До читателмного прилича на украинската идеология, нали
20
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напред с братска Русия. Не на краварската държава.
19
3
 
7
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 8 години
....а иначе ......РУСИЯ И САЩ СИ ГОВОРЯТ .....и договарят Примирия в Сирия...ха,ха,хааааааааааа
18
11
 
27
 
! Отговори
консултант преди 8 години
Преди 36 години, 220 милионна Кравария имаше дълг на всяко *** 3400 долара. Сега, 320 милионна Кравария има дълг 56 000 долара на всяко ***.Аз на кого разправям, че са ***???
17
12
 
21
 
! Отговори
историк преди 8 години
След години в Историята ще пише:"По времето на цар Владимир, Русия се увеличи и като население и като територия, успявайки да противостои на англосаксонските племена, които както и в Америка са търсили нови богатства".Това е положението.Пък вие си лайте - брояча на постовете е безкраенВпрочем, подобно нещо е правил и нашия Симеон Велики с ромеи и византийци, та сега улици кръщаваме на него.
16
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достоен мъж!Вярно, че е загубил всичко. Вярно, че страната му е разрушена икономически. Идват глад, болести и революции. Може страната му да бъде разпокъсана скоро. Може да губи всичко и да се превръща бързо в четвъртокласна държавица.Но той продължава да говори силни думи! Безстрашно!Достоен мъж! Истински Руснак!
15
18
 
27
 
! Отговори
читател преди 8 години
Руснаците са единствената надежда на нормалните хора. Не е случайно, че най- старите цивилизации - Египет, Италия, Гърция и Китай - СА С РУСИЯ.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важно е да останат такива докато ЕС не издъхне,и маврите ги претопят,след това краварите са лесна плячка сами ще се унищожат отвътре като ги яхне Тръмп.
13
9
 
25
 
! Отговори
само минавам преди 8 години
Абе интересна работа, от над хиляда години на Русия западняците й търсят цаката, пък Русия все се разширява :)))
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mr. Bear вади много як поглед, като на Трите Хикса от WWE!Сигурно го е тренирал пред огледалото.
11
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам американците пак са ги врътнали
10
15
 
35
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Путин е този, който вдигна Русия на крака. Предните управници като Елцин бяха западни поставени лица, целящи да заробят Русия. Знам, че тези факти не ти пасват с опорните точки, но ги приеми, защото това е истината.
9
18
 
37
 
! Отговори
Българин преди 8 години
САЩ с агресивната си политика се опитват да заробят икономически Русия, така както направиха с много европейски държави, включително България. Само че този път не уцелиха и Русия скоро ще им бие канчето.
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те Крим, Абхазия и Калининград са ги върнали вече, няма мърдане. Но според мене, може сериозно да се помисли за това да върнат още Карелия, Сахалин и Забайкалието, а Сибир да си стане независима държава.
7
22
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Трябва да си уникално ***, да наложиш " санкции" за земеделска продукция, при положение, че си нетен вносител на такава ! Това значи, че обричаш собственото си население на мизерия. Повечето европейски износители ще инкасират някакви минимални загуби и ще се пренасочат към други пазари, както и стана. Уникална "държава" просто. Да му мисли мужикът...
6
22
 
17
 
! Отговори
Грешка! преди 8 години
Грешка!Путино-американските отношения са разрушени.Руско-американските пак ще ги има скоро.
5
28
 
15
 
! Отговори
Боздуган преди 8 години
Голяма молба пада.Ама първо се измиийте,че пак абасралис.А равноправни ще бъдете след два века ако тичате през глава,а ние стоим на едно место и ви чакаме.
4
19
 
12
 
! Отговори
читател преди 8 години
Направиха преврат Февруари 2013 в БГ. Предложиха Бокова за ООН чрез ОбещарскиИзнудиха ББ да потвърди кандидатурата.Винаги действата така: Първо предлагат някой не особено подходящ но общоприет и след това "най накрая намират подходящ" и подменят вота.Направиха го нарочно за да лепнат лошо име на лицето на България.Лошото име се носи дълго.
3
51
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1)Връщате Крим;2)Изплащате репарации;3)Връщате Донбас;4)Изплащате репарации;5)Изтегляте се от Сирия и си прибирате мекерето Асад.След това МОЖЕ да се говори за подобряване на отношенията!