Русия не е извършила военно престъпление в Сирия!

Кремъл решително отхвърли обвиненията за това
16 фев 2016 14:44, Елка Василева
142
Русия не е извършила военно престъпление в Сирия!
Снимка: архив, Reuters

Кремъл решително отхвърли обвиненията на Турция, че Русия е извършила военно престъпление в Сирия, след като медицински центрове и училища бяха ударени от ракети и бяха убити десетки хора, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Категорично не приемаме подобни изявления, още повече, че всеки път, когато онези, които правят подобни изявления, са неспособни да докажат техните необосновани обвинения по никакъв начин", заяви пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Още по темата

Според Песков информацията, предоставяна от сирийските власти, е най-добрият източник по подобни въпроси. Той отбеляза, че по думите на сирийския посланик в Русия Рияд Хадад болницата в провинция Идлиб е била бомбардирана от американски военни самолети.

Песков каза, че отношенията на Русия с Турция са "в дълбока криза", която според него не е причинена от Москва.

По-рано днес Турция обвини Русия, че е извършила "очевидно военно престъпление" в понеделник, след като две училища, болница и медицински център на "Лекари без граници" близо до турско-сирийската граница бяха ударени от ракети, при което загинаха десетки хора, предаде Ройтерс.

Анкара предупреди, че по-големи и по-сериозни последици ще станат неизбежни, ако Русия не прекрати незабавно подобни нападения, заяви турското външно министерство късно снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: РусияТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НФБДо лСАЩ удариха болници..сватбари_______Те и русия удариха болници и сватбари вчера. Обаче нещо доказателства нямало...
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама как ще е виновна Русия. Те за нищо не са виновни никога, щото според съветските *** нямало доказателства. А иначе е добре когато им свалят самолетчета, малко удря по самочуствието.
68
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До л 112Дори не можеш да напишеш Опорните си точки правилноКатин са 22000 като Войници 17000 и офицери и интелектуалци 5000Краля на ИРАН подписва за Пършинг ракети СССР влиза в Афганистан като противовес на това, след това Иран става ислямски, но СССР не си тръгва - има удобен полигон за пробване на оръжия.Защо САЩ и сие дават право на Естония и прибалтийските страни да обявят независимост, а на Осетия, Абхазия, Молдавия или Крим да не може? Това се нарича ЛИЦЕМЕРИЕ
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 111Спомни си взрива на един пазар в Косово по време на войната, която Америка води в Сърбия.Там в последствие се оказа, че взрива не е от сърбите, а от албанците, за да злепоставят сърбите.Спомнете си и как мюсулманите от ислямистките организации се крият зад жени и деца.Ще се радвам, ако Русия успее да ги понамачка и да ги завре в съответните им места.
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политкоректно към нашите съюзници от НАТО - Турската република и защото зависим от тях за наплива на мигранти е да НЕ ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ ЗВЕРСТВАТА С УПОТРЕБА НА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ОТ ПРОТИВНИЦИ НА АСАД, БЯХЯ ИЗВЪРШЕНИ С ТУРСКО ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА УМЕРЕНА ОПОЗИЦИЯ.Турция е навлязла в сирийска територия и избива кюрдите, които се борят срещу ИД.Турция изнудва ЕС за пари заради бежанците. Турция печелеше от контрабанда с нефт от ИД.Защо да вярваме на Турция?
65
7
 
2
 
! Отговори
л преди 8 години
Че кога СССере и новото такова са извършвали престъпления? Те не бяха избили 17 000 полски офицери в Катин, не бяха свалили корейския самолет, 10 години разрушаваха Авганистан защото ги бяха "повикали", не са отнели Осетия от Грузия, нямат нищо общо с анексията на Крим и войната в Украйна и т.н. и т.н. Изобщо вЕрвайте им! Хитлер, който не е бил *** е казал: "Руснаците са най лесни за разгадаване. Каквото кажат официално - истината е точно обратна" До момента няма промяна...
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турските терористи се крият в болници и училища и държат там болни и деца като жив щит.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 106Серт не серт почвайте да си измисляте руски имена,това е.
62
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 105 продВсяка цел се снима преди това от спътник а при атаките има и дрон който снима от страни за доказателство. Този сценарий не се спазва само когато ясно се вижда противника как стреля по теб или сирийските наземни части.Така че твоето "произволно бомбардиране" не е вярно.
61
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 105Ето това което каза Ано Умни е ЛЪЖА1. В Сирия РФ ползва целия спектър на високоточни оръжия основно за тестове като почнеш ТВ, Лазерно, ГПС насочване и чрез ползване на система свп-24.Последната ползва дузина сензори и външни източници на информация да изчисли истинската траектория на бомбите. Това позволява проста неуправляема бомба да се пуска с точност съпоставима с тези на управляемите боеприпаси. Пилота въвежда координати на цел и автопилота поема управлението и стреля
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 103; Много си серт бе момче. Ще се задавиш в собственната си омрази и завист...
59
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На съвестта на руснаците лежат милиони жертви по всички континенти на света, но никой никога не трябва да забрави това което е сторено в средна Азия, Крим, Балканите, Европа. Там където е стъпил руски ботуш не е прокопсало с векове. Примерите са много.И сега в Сирия, там не използва модерни лазерни бомби за поразяване на определена цел, бомбардировачите просто "ръсят" бомбите от небето пък където падне и когото убие. Русия на сирийска земя унищожаза запасите от свое оръжие...ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
58
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ukra 98ЛЕЛЕ много сме начетени1. Русия се извини за КАТИН а не трябваше защото Сталин не е Руснак и реално тогава 100% от властта е в ръцете му2. Русия и Рускоезичните Сепаратисти или бунтовници както искаш ги наречи не са свалили Боинга над Украйна - доказано с ползване на НАУКАТА ФИЗИКА. Датчаните дадоха същите данни както руснаците при разследването но НЕ ПОСОЧИХА ВИНОВЕН3. 1945 кораба е бил в състава на Конвой - тоест легитимна цел независимо че е се е загубил в бурята.
57
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин да не се офлянква ами да пуска към тая пробита държава Турция Тополи,Искендери,Булави и всичко каквото там има и да се приключва.
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До За Анкара ли?;Малко ли са доказателствата,че 6 милиона народ е напуснал родно огнище и се пропилял из целия свят?Човек се различава от животното по товаче говори, разсъждаваи.Явно тук има хора които или се правят на трите маймуни или ЧОВЕШКАТА усет у тях изцало се е самоизключил.Не остава нищо друго освен да им пожелая същата "прекрасна" съдба която сбоделя сирийският народ.Русия просто сее по въздуха всички свои бомби които са негодни,не използува модерно оръжие за по-вече жертви.ПРЕСТЪПНИЦИ
55
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирийците бягат от ислямските терористи и руските бомбардировки !
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 96На всички е ясно че на теб нищо не ти е ясно.Нали САЩ и Русия още от самото начало имат уговорка да се информират друг кой къде ще лети за да не стават грешки.Нали се сещаш че ако това го бяха направили руснаците то САЩ първи щяха да почнат да лаят и нямаше да чакат това да направи м и жавата Турция?
53
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представете си колко хубав би бил света ако я нямаше русия..........
52
16
 
8
 
! Отговори
ukra преди 8 години
Руснаците никога нищо не признават-лъжат докрай.,Не признаваха за разстреляните 22 хиляди полски офицери в Катин,не признаха за сваления самолет над Донбас,не признаха за потопения 1945 година кораб "Густлов " с 11 хиляди жени и деца и много други.Руснака си признава само пред дулото.
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНа всички е 100% ясно че алианса са бомбардирали болницата.иначе щеше да има снимки репортажи филми...