ЕС, Турция и бежанците – кой ще надделее?

Ердоган залива Европа с бежанци, пишат ядливо руски медии
7 мар 2016 15:37,
28
ЕС, Турция и бежанците – кой ще надделее?
Снимка: архив Reuters

Днес в Брюксел започва извънредна среща на върха на ЕС с участието на Турция. Лидерите ще потърсят решения за миграционната криза. Германският канцлер Ангела Меркел очерта въпросите от дневния ред - по-специално какво ще се купува с трите милиарда евро за бежанците, които настоява да получи Анкара, пише руският в. "Аргументи и факти".

Според Меркел, трябва да се разгледат три важни въпроса: "какви са точно проектите за подпомагане на бежанците в Турция, за които Брюксел ще отпусне три милиарда евро, как да бъдат защитени външните граници на ЕС, как Евросъюзът може да помогне на Гърция в трудната ситуация с мигрантите", цитира изданието съобщение на РИА Новости. Меркел отбелязва също, че не предвижда промени в миграционната си политика.

В същото време чешкият президент Милош Земан призова да не се дават на Турция три милиарда евро за мигрантите, информира "Московский комсомолец", цитиран от БТА.

"Турция е неспособна и не желае да прави каквото и да било с тези мигранти", обясни чешкият държавен глава. Той предрече нова вълна от бежанци в Европа; според него е наивно да се предполага, че мигрантите ще се завърнат в балканските страни.

Земан изтъкна, че ако мигрантите се насочат към Германия през Чехия, той ще затвори границите с армейски и полицейски сили. И обясни, че в противен случай Германия ще върне тези бежанци на Чехия като икономически мигранти и те ще се установят на чешка територия, добавя всекидневникът.

"Алчният Ердоган "затрупва" Европа с бежанци", пише в заглавие електронният "Вести".

Основна тема на днешния форум е готовността на Турция да спаси Европа от бежанците от Близкия изток и Северна Африка. Евросъюзът моли Турция да си задържи бежанците срещу пари. Ердоган безсрамно се пазари с Меркел, а междувременно в Европа се стичат нови и нови бежанци. Общо взето, има за какво да се говори. Франция например вече се дави от мигранти. Положението им в Кале е тъй безнадеждно, че бежанците си зашиха устите, за да демонстрират срещу това. Други страни от ЕС издигат средновековни стени, за да се бранят една от друга, забелязва изданието.

"Количеството военна техника по границата с Гърция - бронирани коли, хеликоптери - расте успоредно с потока от пришълци. Скоро там ще се струпат към 40 хиляди, а до края на март със сигурност и 70 хиляди души. Същевременно в импровизираните лагери се появяват вече духовни наставници - без акредитации, без разрешения, които обаче действат. И няма кой да следи какво готвят те", предупреждава "Вести".

Участниците в срещата на върха ще обсъдят и ситуацията около турския опозиционен в. "Заман", взет под контрол от властите, напомня "Росийская газета" съобщение на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

Според европейския политик, той ще обсъди силовото превземане на вестника с премиера на Турция Ахмет Давутоглу, добавя изданието, като се позовава на германския "Тагесшпигел".

Евросъюзът трябва да изрази ясна позиция по повод настъплението на турските власти срещу свободата на печата, също и спрямо крайно тревожните им действия срещу кюрдското население в Югоизточна Турция, заяви Мартин Шулц. По думите на политика, Турция е на път да изгуби историческия си шанс за сближаване с ЕС, допълва "Росийская газета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички кюрди в европа.всички сирийци в русия
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OsmanОсмане, ако Турция влезе в ЕС накъдето вървят нещата пак ще ти се прииска да се казваш Асен или Аспарух.
17
1
 
3
 
! Отговори
Osman преди 8 години
arkadashi, predi da plüyete Erdogan pomislete ,,,koi zapali oginja ????
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ердоган залива Европа с бежанци, пишат ядливо руски медии".Не,не е ядливо,а самата истина.А защо пишете,че Турция иска 3млрд.,като тя иска 20млрд.,а 3-те млрд.ги иска веднага и всяка година по 2млрд,а от юни ЕС да започне да разглежда решението турците да пътуват навсякъде в ЕС без визи.
15
0
 
19
 
! Отговори
решението е преди 8 години
Меркел да излезе с изявление по всички световни медии че "бежанците " се депортират обратно по родните им места.
14
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин залива Турция със сирийски бежанци, а неговия аркадаш Ердоган ги препраща за Европа !
13
0
 
19
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
Има и друго просто решение. Всеки заловен, нелегално преминал границата на съд по бързата процедура. Всичко това да се излъчва по Ал Джазира. След това да се покаже , как тези млади мъже работят по инфраструктората на България и си изработват присъдите. Ще видите как няма да дойде никой.
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10Интересно пак Путин ли организира арабските пролети? Да не би потока мигранти да е тръгнал сега и то само от Сирия? Ейй, промити мозъци бе
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Oрел, рак и щука. Орела дето се вее в небето е ясен. Другите двама май няма значение кой кое е.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Лелее, колко си наивен и задръстен, та дрънкаш! И къде моля е усата в цялата далавера, а? Кой печели от всичко това, Европа да е скарана с Русия?
9
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоане, отваряй свободен коридор за бежанците до българската и гръцката граница. Ти кой си да ограничеиш свободата на движението на тези хора? Щом искат да ходят в Европа, да си ходят там. Турция не може до безкрайност да се грижи за тях я! Малко и еврогейците да си покажат прословутото си гостропремство. Ти храниш над 3 милиона гърла, еврогейците реват за 300 хиляди!
8
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Putin tlaska imigranti,kato bombandira Siriq.Ima li nqkoi naiven,koito mu vqrva,4e sled sankciite ot EU se e hvanal da bori terorizma.A I Asad 6te pazi da ne mine nqkoq truba s gaz slu4aino ot Evropa kum EU.Agentite ot KGB sa dosta podli.
7
4
 
38
 
! Отговори
това е преди 8 години
Защо да е ядливо,те пишат истината Турския диктатор рекетира и изнудва Европа която е беззащитна.
6
2
 
33
 
! Отговори
**** преди 8 години
Нека на мигрантите им бъде заевено,който иска в европа,приема християнството и християнско име,и живее по християнските закони,който не иска, да ходи в арабските държави,и притока на мигранти ще секне веднага.
5
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do atakist=======ti taka li inache ne si evropeec ushanka sas ushanka stiga si se prestavql za balgarin i pishi na kirilica ili na latinica a ne mish mash
4
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко това е подготвено от Путиин, Асаад, Иран и Турция и действа против ЕС и Германия с цел да съсипят икономически и политически съюза. Засега дава резултат и джуджето потрива доволно ръце в замъка си. А Меркел съвсем е изкукала и още повече се е сбръчкала.
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия вскичките дето ги подлъгаха тези хора да тръгнат насам натам са за съд. Не обвинявам бежанците - и те са жертви , като нас дето плащаме данъци да подържаме напълно неадекватна върхушка в Брюксел. Миналата година по това време, беше моментът да се обсъжда какво ще се прави. Сега е смешно да се правят пазарлъци. Първо затворете вратата, после мислете кой и колко да приема...Като знаят, че ги връщат, никой няма да тръгва.
2
4
 
39
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
КАК КОЙ---ТУРЦИЯ СЛЕД КАТО НАКАРА ЦЯЛА ЕВРОПА ДА И ПЛАЩА НОВИЯ ДАНЬК--ЕМИГРАНТ СРАМ МЕ Е ДА СЕ НАРИ4АМ ЕВРОПЕЕЦ ---ЦЯЛА ЕВРОПА Е В КРАКАТА НА ТУРЦИЯ СЬД ЗА МЕРКЕЛ
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тази среща не знам на Турция какво трябва да и стане ясно, но май е по-важно на Меркел да и стане ясно, че не командва вече парада и трябва да се съобрази с новите реалности. Както каза Орбан, по добре сам да правя нещо, откокото дружно да не правим нищо. Турция е терорист, а с терористи не се преговаря. За 3 милярда толкова войска и оръжие може да се струпа на границите, че пиле няма да прехвръкне, не да влизат по 5000 на ден...