Свободата на словото в Турция – в историята

Гл. редактор на "Заман-България": Турция върви към авторитаризма
8 мар 2016 10:37,
20
Свободата на словото в Турция – в историята
Снимка: bgonair.bg

Турция отдавна върви по пътя на авторитаризма, коментира главният редактор на "Заман-България" Мехмед Юмер в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите на Юмер "свободата на словото в Турция е вече в историята", след като съдебно решение в петък разпореди държавен администратор да управлява най-многотиражирания всекидневник "Заман". Вестникът беше обвинен в съпричастие към планиран държавен преврат.

"След като смачкаха политическата опозиция, следващият етап на правителството беше да се смачкат и опозиционните медии. Ердоган не иска свобода на словото. Прогнозирам, че оттук нататък следващи са опозиционните политически партии", предрече Юмер.

Той увери, че "Заман-България" ще продължи да работи, тъй като не е секция на истанбулското издание и действа съгласно европейските закони.

По думите на Юмер Европейският съюз ще остане страничен наблюдател на процесите в Турция, тъй като е притиснат от бежанската вълна и условията на Ердоган.

По темата се включи и бившият посланик в Албания и в Косово Боби Бобев с прогнозата, че миграционният поток през Балканите ще достигне своя пик през 2035 година.

"Вълната ще продължи, ако ЕС продължи да върви след събитията. Ако не се действа превантивно, ще има повече рискове. Европа лекува симптомите, вместо да действа превантивно", коментира Бобев.

Според него "ЕС не чува гласовете на експертите, което е груба грешка".

Бобев отбеляза, че и Балканите, наред със страните от Близкия Изток, се оказаха източник на мигрантска вълна. По думите му само през иминалата година в Германия са постъпили 75 хил. искания за убежище на албански граждани.

Целият разговор - във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция върви към авторитаризма" - Да бе!Тя вече го е подминала и вече е в диктатурата!
8
2
 
5
 
! Отговори
само прочети фактите преди 8 години
За какво им е свобода на словото в Турция ? Избиват от години цял един народ КЮРДИ, отричайки правото им на свобода, наричат България част от тяхната ВЕЛИКА Турция, окупираха Кипър, нарушаваха стотици пъти границите си с Гърция и ето че намериха начин, чрез изнудване бомбардирайки Европа с емигранти, стреляйки в ГЪРБА на Русия, да си осигурят 6 милиарда помощ, безвизово влизане в Европа ... Е ясно ли е сега КОЙ е в основата на бежанската криза и какво спечели???
7
0
 
7
 
! Отговори
Eni4er преди 8 години
До преди 3-4години същият този Заман беше най-върлият поддръжник на Ердоган.Заедно неутрализирана светската част на армията,водеха черен Пр срщу демонстрантите от ГЕЗИ. ,от своите страници нападаха другите медии и прогресивни сили вТурция.И сга когато вятърът се обърна срещу тях започнаха да реват.
6
5
 
1
 
! Отговори
FETOLAH GULEN преди 8 години
FETOLAH GULEN ))))))))))))))))))))
5
6
 
1
 
! Отговори
Вова преди 8 години
Нали Ердоган затова ходи в Съюза, да се научи на шмекерии.
4
1
 
2
 
! Отговори
Осъзнай се преди 8 години
До номер 5Самият факт,че си писал до номер 5,а ти си номер 5 говори,че или някой е билизтрит,или говориш сам на себе си(смяташ,че сте двама).И в двата случая-лошо.
3
2
 
11
 
! Отговори
Колос от кал преди 8 години
Турция е прекалено малка,за да бъде независима.Значителната си икономикадължи на инвестициите на мощни външни корпорации,изнесли производствотоси в страна където разходите им за труд,енергия,суровини и материали,данъции пр.са значително по-малки.Без чуждите корпорации,без чуждото ноу-хау,Турция много лесно ще се срути,ако реши да се прави на независима.
2
0
 
11
 
! Отговори
Внимателно с бъдещет преди 8 години
Много са забавни такива разбирачи като Боби Бобев,виждащи далечев бъдещето(може човекът да е хвърлял боб и така да гадае).Такива катонего писаха преди около12-15 години,че нефтът ще се свърши през 2014 г.,а цената му ще скочи с пъти.Писаха как доларът ще се срути,ще бъдеизхвърлен от употреба и ще има нова световна монетарна система и т.н.прогнози,предвиждания.Ако стане-видяхте ли,предупредихме ви;ако нестане-намеси се световната конспирация,ционисти,масони,тамплиери иликой какво намери...
1
9
 
3
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
Абе в Русия няма свобода на словото защото бият либерастите а Турция са добри защото искат да вкарат 1 милион пришелец в България!