Ким Чен Ун плаши с ядрен удар САЩ

Пхенян се хвали, че е създал компактни ядрени бойни глави
9 мар 2016 08:00,
63
Ким Чен Ун плаши с ядрен удар САЩ
Снимка: Reuters

Северна Корея успя да създаде компактни ядрени бойни глави, подходящи за оборудване на балистични ракети, заяви нейният лидер Ким Чен Ун по време на среща с експерти в областта на ядрените оръжия, предаде информационна агенция KCNA.

"В резултат на това постижение, Северна Корея има пълноценни ядрени сили за възпиране, които ще позволят не само да се противодейства на агресивните намерения на противника, но също така да се гарантира бързото икономическо развитие на страната, за да се подобри стандарта на живот на населението", каза той.

Ким Чен Ун призова за по-нататъшно укрепване на ядрената мощност на страната в количествено и качествено отношение толкова дълго, "колкото продължава да съществува ядрена заплаха от империалистите".

Той предупреди, че "КНДР без никакво колебание ще нанесе превантивни ядрени удари срещу САЩ, ако американските империалисти застрашат нейния суверенитет или правото ѝ на съществуване".

Северна Корея извърши четвърти ядрен опит през януари, обявявайки за успешно изпитание на водородна бомба, напомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
черен президент е последния президент на сащ . думи на Ванга , значи много скоро ще се случи нещо с америка , ако света оцелее ще разберем
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Их ще те ощипя по тлъстите бузки
36
3
 
3
 
! Отговори
чон преди 8 години
Северна Корея това е Китай и Америка няма да се забърка никога във война и с Китай.За всеки случай Китай отправя предупреждения,защото знаем кой е единствения който е употребил ядрено оръжие.Да това е великата безаналогова бойна машина Америка,която в нормална война няма шанс срещу Китай.
35
0
 
1
 
! Отговори
Ко Ши Ям преди 8 години
До 123 .... *** надали !
34
6
 
6
 
! Отговори
Ко Ши Ям преди 8 години
На този откачалко май скоро ще му правят мавзолей... :)
33
2
 
3
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Комкатна компактна, колкото една малка къщичка :)Аз още не съм виждал летящи къщи, така че...
32
5
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Този паталогичен главорез мине, немине плаши "гаргите" за да не го забравят медиите!
31
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
а дано!
30
7
 
6
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Куче което лае не хапе!!Плаши гаргите малкия прасчо!Тъй като никой не им обръща внимание,търсят начин да се изфукат.За създаването на компактна ядрена бойна глава и неиното насочване са нужни сериозни технологии,ребята.С лозунги не става.Нека лае прасчо-да се чувства велик!
29
7
 
5
 
! Отговори
Блядко преди 8 години
До BURZUMРазграбването на световните ресурси от САЩ?1.Защо САЩ не разграбват расусрсите на Африка щом е така?Коя Африканска страна може да спре САЩ да ѝ заграби ресурсите?2.Защо САЩ ще нападат Северна Корея щом искат ресусрси?С какви ресурси разполага Северна Корея?
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EI PRATI KAM AFROAZIATSKA EWROPA 100TINA JADRENNI BOINI GLAVI
27
5
 
5
 
! Отговори
обектив преди 8 години
всеки ден съобщения за нови страховити оръжия на кндр и иран маи на фащ няма да им се размине все пак русия и щитаи ще решат кога фащите ще бъдат изличени въпрос на време
26
6
 
18
 
! Отговори
Санджар преди 8 години
Ако всички северно-корейци 2 години само произвеждат ракети и се въоражи цялото население - една 20 милионна мотивирана армия въоражена до зъби ще може да унищожи САЩ. Най-важното е да бъде унищожена масонската сатанинска върхушка на САЩ която трови и насъсква света.
25
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как толкова години САЩ не са закачили с пръст С.Корея? Не съм чувал американски дипломат въобще да е казал нещо някога за С.Корея. Дали САЩ въобще знаят че С.Корея съществува и къде точно се намира на картата? Защо севернокорейците си мислят че светът се върти около тях и че все някой ще ги напада? Ако искаха досега американците да са ги изпарили, с допотопната си армия и оръжия севернокорейците едва ли ще създадат някаква пречка точно на САЩ. А тия ядрени оръжия са само за плашене на гаргите..
24
13
 
8
 
! Отговори
Ген. Александров преди 8 години
Някой би ли ми обяснил какви са американските претенции към С.Корея? Какво искат накратко от такава бедна комунистическа ***? САЩ няма просто какво да вземат от С.Корея, едва ли искат 25 милиона гладни зомбита, които досега не са работили нищо друго освен да копат на нивата. Едва ли искат и великите им технологии, понеже тези зомбита са доказано 50 години технологично назад от цивилизования свят. Та, аджеба какво искат САЩ? Дебелакът се е вкарал в някакъв много голям филм...
23
5
 
19
 
! Отговори
неписано правило преди 8 години
Ако сблъсъкът е неизбежен - удряй пръв!
22
7
 
24
 
! Отговори
Иоанна преди 8 години
Не зная за Северна Корея, но тези американци толкова хора убиха по света. Няма по-кървава и терористична държава от Сащ.
21
7
 
22
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Долу америка Сащ империя на злото и на гейовете
20
8
 
13
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Бе направо стреляйте, толкова хора затриха тея американци, време е да си платят...
19
8
 
15
 
! Отговори
Ко Лу Мин преди 8 години
сашт - империя на злото