Стрелбата в Брюксел изненадала полицаите

Те отивали да проверяват сграда, а не да издирват заподозрян
15 мар 2016 19:43,
13
Стрелбата в Брюксел изненадала полицаите
Снимка: Reuters

Белгийски и френски полицаи - екип от общо четирима души - са били изненадани днес от съпротивата, оказана при рутинна проверка на адрес в Брюксел. Това е коментарът на водещи експерти по противодействие на тероризма и представители на контраразузнаването.

Още по темата

Трима или четирима полицаи са пострадали, като според прокуратурата те са получили леки наранявания, но някои медии твърдят, че единият е с опасност за живота.

Полицаите са отишли да проверяват сграда в квартал "Форе", а не да издирват заподозрян. Те са очаквали в сградата да няма хора. Уточнява се, че проверката е била свързана със задържаните предполагаеми съучастници на терористите, извършили ноемврийските атентати в Париж.

Още при пристигането им на адреса полицаите са били обстреляни през затворената врата на сградата. Според експертите от контраразузнаването изненадата се потвърждава от това, че специалните части са били изпратени на място едва по-късно.

Противоречиви са данните къде са терористите, пребивавали на адреса. Според някои съобщения те са опитали да избягат през покривите на съседни сгради и са обградени, според други единият от тях вече е застрелян. По данни на прокуратурата единият от терористите все още е във вътрешността на сградата.

Полицията помоли телевизиите, които излъчват на живо, да прекъснат подаването на картина в реално време. Целта е предаванията да не улеснят престъпниците.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Мамма ви долна преди 8 години
Св.ирка нецензурна дума ли е?Значи съдиите изплзват уред за възпроизвеждане на звукови сигнали. Вече няма да се казва свирн.ах на съседа, а излзвах звуков сигнал с уста. Малииий , колко сте зле в това подопие на нвинарски сайт. Като толкова не искате коментари, амо забранете ги!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, бе, да. И затова са били с бронежилетки и с автомати. Ходили са да си купуват бонбони за Великден
7
0
 
2
 
! Отговори
Журналисти замълчете преди 8 години
Крайно време е да се забрани на журналистите да излъчват на живо и предават данни, които помагат единствено на терористите.По-добре е пълно информационно затъмнение както беше едно време в БГ преди ,,демокрацията,, защото всяко журналистическо съобщение за извършено престъпление е с обратен ефект и напълно безсмислено.То стимулира други престъпници да вършат нови престъпления.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изненадали са ги с стрелбата Но не и с това къде отиват Защото по принцип на такива места се приютяват бездомни хора, емигранти та дори и наркоманиПри това са имали сигнал че сградата се обитава от подозрителни субектиЕ това те няма да ви го кажатНа Учение отивали на място което не е проверено Ами да бяха си останали в Полицийските полигони да тренират а не в близост до УчилищаПак като няма невини жертви е добре
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак будисти явно...
4
0
 
3
 
! Отговори
7 до 6 преди 8 години
Говорит Москва - а случая в театъра какво показа? Или ти от гледане на филми си мислиш, че добричките винаги печелят?!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случаите в Лясковец и Коиловци показаха, че няма невъзможни неща. Така и в Европа разни политици си мислят, че всичко става само с пари и всеки ще играе по тяхната ***. Ще има още много такива случаи. Още не се е почнало.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И нашите така ги изненадват.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i belgiizi i franzusi si pokaniha i otgledaha teroristi, taka 4e da ne se oplakvat sega. napalniha si stranite s 4erni paraziti, a nas ot izto4na evropa ne iskat da ni vidjat kato beli Hora christiani, ami sega pak az milost njamam kam vas