Когато всекидневието среща войната: Алепо, Хомс и Дамаск

Руини, плакати за филми, деца с балони и купища взривени коли
21 мар 2016 20:03,
20

Старият пазар в Алепо Снимка: Instagram, lovedaymorris

 

Дамаск, Алепо и Хомс са от онези градове в Сирия, които са под контрола на сирийското правителство. Когато чуем имената им си мислим за бомби, за разрушени сгради и за глад. Но дори сред разрухата никне живот.

Репортер на "Вашингтон Пост" се върна в Сирия и сподели снимки от градовете в Instagram.

Алепо

Когато хората си мислят за най-големия град в Сирия, определено преобладават представите за бомби и руини.

Но откъм страната, държана от правителството, се наблюдава изненадваща... нормалност. Колкото повече се отива към фронтовата линия обаче, войната е толкова по-ярко присъстваща.

Старият пазар в града е призрачен и разрушен. В същото време в неговсе още се виждат реклами на модерни филми и дечица, разхождащи се с балони.

Хомс

Когато Ловдей Морис за последно е била в Хомс градът е бил разчистен от бунтовническите сили. Но разрухата е била повсеместна. Днес почти нищо не се е променило.

Дамаск

Животът в централните части на Дамаск изглежда по-приятен от спирането на огъня насам. Пазарът жужи, но това далеч не означава, че заплахата е по-малка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
haha преди 8 години
Ushankite izbyagaha.may sa geroi samo vav filmite ot vtorata voyna..
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До SharkЗащото техните медии не показват цялата картинка, а само удобната. Болшинството дори не знаят какво става там, но съм сигурност могат да посочат големия враг - Русия. Никой не пита какво правят американците там, защо въоръжават и обучават главорези и т.н. Но Асад е лошият. Лош е, защото отказва да се съобразява с господарите на Обама и просто да изпълнява заповеди. Виж, наш Боко е пример за последното.
9
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Тези снимки няма да ми ги показвате тук, не разбрахте ли че никого вече не трогват. Изпратете ги към американските сайтове, са видят американците какво сътвориха техните управници, какво носи на хората тяхната демокрация и с цената на какво те живеят добре. И доколкото знам за войната във Виетнам в САЩ е имало много протести против нея. Сега защо американците не протестират против тази агресия на техните правителства из целия свят. Може би има стана удобно да живеят за чужда сметка!
8
2
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Коя Блъгарее ?.
7
1
 
5
 
! Отговори
до 12 Ха- ха- ха преди 8 години
Желателно е да не се дрогирате преди да пишете тук.
6
18
 
5
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !--4; Абе казвал ли ти е някой колко си глупав. Русия е виновна за най--кървавата ВСВ. Ами нали тя създаде Алкайда когато насаждаше 10 г комунизъм в Афганистан.Тя е на дъното на всички беди в Б--я и в света. Смърт на Русия
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tiya gradove sa razrusheni ot ASAD I PUTIN ,s aviobombi,no sega rusnaka izbqga samoletite mu ne mojeli da letqt v pqsuchnite buri
4
4
 
23
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Виждате ли чии ликове са изобразени на чашите ?На Путин, на Башар Асад, на шейх Хасан Насрала ... Това са истинските герои за сирийския народ !
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Британската империя не е изчезнала а си е на мястото си и още по силна
2
3
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Но аз ви питам, господа, къде по света американците и техните верни по.длоги не са диваци и варвари ?Навсякъде, където те са се опитали да наложат своята псевдодемокрация днес цари разруха, хаос, тероризъм и бедност. Факт !
1
3
 
14
 
! Отговори
гледайте и помнете преди 8 години
Всичко това е плод на краварските отрочета обучени и финансирани от пуделите на ФАЩ.