Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят", заяви канцлерът
22 мар 2016 15:40,
343
Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че на терористичните атентати в Белгия трябва да се отговори със солидарност и решителност, предаде ДПА.

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят - солидарност с жертвите плюс решителност по отношение на терористите", написа в Туитър говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Меркел е един от най-атакуваните европейски политици заради толерантното й отношение към бежанците, сред които, според анализи на редица служби, има риск да се промъкнат и терористи.

Преди дни германският канцлер отново защити миграционната си политика. На митинг на своята партия Християндемократически съюз Меркел отново обяви, че стои зад решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

“Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита“, каза тя.

Преди дни в интервю за “Дойче веле“ българският президент Росен Плевнелиев подкрепи канцлера и обяви, че се възхищава от нейния хуманизъм и човечност.

"В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси", каза българският държавен глава.

Той отново обяви и че на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС.

Германската полиция затяга мерките за сигурност по границата с Белгия след терористичните атентати в Брюксел, заяви полицейски говорител, цитиран от ДПА. Той не разкри повече подробности, но добави, че същото се прави по летищата и гарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
33
 
! Отговори
мммдааа преди 8 години
"според анализи на редица служби, има риск да се промъкнат и терористи".......Добро утро, те са вече тук!
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел обича да има таралеж в гащите затова приема с охота бежанци
11
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гей паради срещу терора! Толерантността ще победи!!! Агнето ще изяде вълка!
10
0
 
39
 
! Отговори
ник преди 8 години
Доста пари са хвърлени по трасето на "бежанците"и сега ЕС лидерите няма как да се измъкнат от ситуацията .
9
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каква солидарност говори тази *** комунистка. Тя не знае ли че с арабите се говори само на техния език ? Те познават само езика на силата и терора.
8
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От една определена възраст, човек започва да изкуфява!Пример са нашите пенсии дето хвърлят кинти през терасите и това бабе от снимката на чиято съвест лежат вече доста християнски души!
7
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами отговерете бе Меркел, отговерете !!! Да се сплотим във Фейсбоклука и твитера и да отговорим, може да изпратим едно розово плюшено мече на ИДИЛ. Нека се знае че ние великите и цивилизовани европейци сме решитлни във този момент.
6
0
 
69
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Мисля Меркел успя да се самоотстрани от властта много успешно. Едва ли някой от опонентите и и в най-мокрите си сънища са предполагали че ще направи такава тъпотия да продължи да държи на своето след като 90% от ЕС и казаха в прав текст - "недей". Лоша работа.
5
0
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има нещо ненормално в тая
4
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Със солидарност срещу терора"ХАХАХААХАХАХАХААХАХАХАХААХ
3
1
 
83
 
! Отговори
Роската П. преди 8 години
Аз искам повече толерантност, повече бежанци и гей-паради и никакви огради.Така Европа ще успее.Ще успее да се обедини с Турция а по-натам и със Саудитска Арабия.
2
0
 
94
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Оо тази най-накрая се събуди. Наспа ли се бабче, пи ли си хапетата? Междувременно загинаха няколко дестеки души, много са ранени, това прави ли ти впечатление или живееш в друг свят. Жалка бабетина, докога ще я търпите бе германци!!
1
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли ще има ли още!