Ден година храни: BG бусове вдигнаха цените от Брюксел

Белгийците отвориха домовете си безвъзмездно за нуждаещите се
23 мар 2016 08:44,
143
Ден година храни: BG бусове вдигнаха цените от Брюксел
Снимка: Reuters

Между 100 и 120 евро плащат българи, озовали се в сърцето на кървавите атаки в Брюксел, за да се приберат у нас.

Транспортирането се извършва чрез нелегални бусове, които от години правят редовни курсове от България до Белгия, пише "Монитор".

Броени часове след терористичните актове в сърцето на Европа, превозвачите вдигнаха с 50% цената на билета. Така досегашната цена от 80 евро скочи до 130 за най-скъпите курсове.

Спекулата започна веднага, след като гръмна новината за атентатите на летище "Завентем" и брюкселското метро, отнели живота на поне 34-ма души според последните данни вчера привечер и ранили над 170 жители и гости на столицата на Европа.

За нашенците, живеещи и работещи в сърцето на Европа, засега те са и авариен вариант за изход от Белгия предвид факта, че за неопределено време бяха отменени всички полети от и до летищата в Брюксел.

Междувременно таксиметровите шофьори в Брюксел започнаха да возят клиентите си безплатно, след като публичният транспорт в белгийската столица бе спрян, а движението - парализирано.

В социалните мрежи пък се появи хаштаг #OpenHouse и #PorteOuvert, с който хората от Брюксел приемаха безвъзмездно хилядите пътници, неуспели да излетят от брюкселското летище.

Porte ouvert се превежда на български като "отворени вради" и беше използван и по време на парижките атентати през ноември, когато загинаха 130 души.

Сега белгийците отвориха вратите, опънаха диваните и дадоха свободните си стаи безвъзмездно на нуждаещите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
До:The Ottom преди 8 години
Ако ти си чел Комунистическата Живкова История на България-ДЕЗИНФОРМАЦИЯ , няма за какво да спорим с тебе прав ти път с Дезинформационния ти начин на живот
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типично по български - вместо да предложат превоз на по-ниски цени, за да помогнат на хората в нужда, дайте да направим пари от ситуацията. Позор.
36
6
 
3
 
! Отговори
До:The Ottoman преди 8 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език.
35
2
 
0
 
! Отговори
do Qstreb преди 8 години
mnogo fenki imash
34
1
 
6
 
! Отговори
До The Ottoman преди 8 години
Драги ми отоман, вземи прочети преди да пишеш за Българския произход, едва след това говори. Ние винаги сме били тук на балканите.
33
2
 
5
 
! Отговори
Ива Тренева преди 8 години
Това е потресаващо. Морала на българина е пропаднал на дъното. НА ТАКИВА - ДА СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА МИГА!
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много долна 'медия' е онзиден.
31
2
 
2
 
! Отговори
ЗАЩО ТОЧНО БРЮКСЕЛ преди 8 години
АМИ , ТОЛКОВА Е ПРОСТО:--защо , няма терористични удари в Москва,коятонапълно разруши Сирия.?--защо няма терористични удари по ислямските републики на Руската федерация..??! ЗАЩОТО , ОБЩАТА ОМРАЗА НА НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТА ПУТИН И СОЦИАЛИСТА АСАД КЪМ ЕВРОПЕЙСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И САЩ----Е ГЛАВНАТА ДВИЖЕЩА СИЛА НА ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ!ТЯ--ЕВРОПЕЙСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И НЕЙНАТА ИКОНОМИЧЕСКА МОЩ---СА ЗАПЛАХАТА ЗА ВСЕКИ ВИД "СОЦИАЛИЗЪМ".....бил той АРАБСКИ ИЛИ РУСКИ!!!!ПРЕЧАТ ИМ ЕВРОПА И ТУРЦИЯ !!!!
30
1
 
2
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
До До 85Я кажи, сини дедо, колко стоки сега тази баба може да си позволи да си ги купи като ги има - хайвер, жарен бут, бонбони Линдт? Или почивка в Гърция, или круиз из Средиземноморието, или нови дрехи, или да си пребоядиса жилището, или да яде месо като бял човек? Или сьомга? Кажи бе, малолетнико? Както го правят всички пенсионери в Европа?
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До The OttomanИма много добри турци и много добри българи. Трябва да живеем в мир и разбирателство.
28
2
 
8
 
! Отговори
Занзиабр преди 8 години
До The OttomanОсманската империя носи мизерия, хаос и поквара. Тя е най-голямото нещастие на Балканите досега. А що се отнася до моята любима Турция, тя се самоунищожава и саморазпада, защото тя е неееднородно и неестествено образувание. И трето, в България турци няма, има българи с различна от християнството вяра. Няма турци бе, всички са чисти българи. И бъди сигурен, Турция не тр да иска да е в лоши отношение с България, защото много лошо може да види от нея!
27
0
 
5
 
! Отговори
До The Ottoman 77 преди 8 години
За какво да те оборваме, като ти сам се оборваш и се страхуваш от нас. За какво обесихте Левски, защото ви беше страх от него. Вие знаете само да крещите тук с гръмки слова, но подхождате по същия начин като тези които правят атентати.
26
0
 
11
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
До The OttomanДетенце, Османската империя трябва да целува г**а на византийския император, че заради своята вероломна политика губи доверието на останалите Балкански народи пред общия враг и той един по един ги поробва. Иначе сега Турция щеше да е три града в Диарбекир. Тук знаем как да се оправяме с пришълци. Ромеите са знаели, траките, българите с Тервел и след това още хора. Знаеш ли колко араби са получили постоянно гражданство 2 метра по-надолу, при Тервел?!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До The Ottoman. Е ми *** сте и това си е. Казах че няма турска нация, има турски племена, дошли от далечния изток, и приели писмеността и религията на арабите. И за това има исторически доказателства, ама то се иска да се поровиш и да попрочетеш малко, а не да тупаш чело в пода на всеки час. Нали знаеш че в османската империя се е пишело на арабски, защо така, питал ли си се. Или може би това сега го чуваш. Искате да преиначите историята, но не можете, престъпленията на предците ви се знаят
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До The OttomanВижте, не се заяждам! Вие обиждате. Имам приятели турци. Вие се заяждате безпричинно при това. Никой не казва, че българите са идеални. Моите уважения, че имате сантименти към България.
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХОРАТА СИ ОТВОРИХА ДОМОВЕТЕ ЗА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ! ТАКСИТАТА ВОЗЯТ БЕЗПЛАТНО! А НАШИЯТ БАЙ *** ГО НАДЪРВИЛ И ИМ ГО ПРАСКА НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ КВАДРАТНИЯТ С КОТЕШКАТА ГЛАВА. Е КАК ДА НЕ ВИ *** У ПЛЕМЕТО ЕВАНО?
22
8
 
3
 
! Отговори
SS преди 8 години
Ако някой знае по гну-сно същество от българин от който зависи нещо макар и минимално - нека сподели. Аз не знам.
21
5
 
13
 
! Отговори
fsb преди 8 години
забележете само разликата в културите - след атентатите белгииските таксита, започват да возят без пари, хората да дават подслон без пари, а българските бусове вдигат двойно цената... Ето затова никога няма да излезнем от дупката, в която се намираме....
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До The OttomanТи не беше ли в Канада?
19
1
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Бизнес, братче ! Пазарна икономика ! Нали на това ни учи капитализЪма ?!