Германия: Не бива да се забранява свинското у нас

Всеки има право да яде онова, което е свикнал, убеден е министър Шмит
Обновена: 26 мар 2016 12:00 | 26 мар 2016 11:57, Анисия Иванова
212
Германия: Не бива да се забранява свинското у нас
Снимка: Reuters

Не бива да се ограничава употребата на свинско за приготвяне на храна в обществените и училищните столове в Германия. Това заяви германският министър на прехраната и земеделието Кристиан Шмит в интервю за издания от медийната група "Функе", извадки от което са публикувани днес, предаде ТАСС.

"Тревожи ме, че махат свинското от менютата на училищните и обществените столове", каза Шмит. "Не бива да тръгваме по пътя, на който културните разлики в храненето се свеждат до търсене на най-малкия общ знаменател", смята той.

Министърът очаква "растящото културно разнообразие да разшири избора, а не да го свие". "Храненето в детските градини и училищата не бива да се ограничава чрез критерии като "халал" и "кошерно" или пък ей тъй да се маха свинското от менюто", подчерта Шмит.

"Да, разнообразието в хранителните продукти предполага по-големи разходи, но искаме ли обществото ни все тъй да зачита културните усещания и традициите, трябва да приемем тези трудности", добави той.

"Всеки има право да яде онова, което е свикнал", каза германският министър на прехраната и земеделието. В случая става дума не само за свинското, а за опазване на различните традиции в храненето, допълни Шмит.
През 2015 г. в Германия пристигнаха близо 1,1 милиона кандидати за бежански статут, повечето от Сирия, Ирак и Афганистан.

В началото на март т. г. в страната пламнаха оживени дискусии във връзка с тенденцията свинското месо да изчезва от менютата на все повече заведения за обществено хранене.

Според местния печат, кафетата, столовете и закусвалните гледат да не засягат чувствата на клиентите мюсюлмани, тъй като свинското е под забрана в ислямския свят, обяснява агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
64
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Хитлер вече е станал като Карлсон... На гърба му е поникнала перка и се върти в гроба си като хеликоптер.Срам и позор за германците !Ами, що не вземат и да забулят с бурки немските жени ? Така няма да дразнят и да превъзбуждат мюсюлманите ! .. :)
8
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В името на демокрацията по атлантически стандарт, толерантността е нужна. Постепенно Коледата ще отпада. Така искат нашите американски и израелски приятели.
7
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, леле, щом се е стигнало даже до дискусия по тази тема, нещата са доста зле. И без това по магазините в Англия има около 10 сандвича с лепенки "Halal" на всеки 1 сандвич със шунка...
6
2
 
37
 
! Отговори
Р. Р преди 8 години
2021г двама полицаи в центъра на Берлин виждат един пиян на улицата проверяват му документите и единия полицай казва на другия Мустафа виж какво странно име Мюлер.
5
4
 
66
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Евротолерасти, вие сте срам за арийския германски народ !
4
1
 
69
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Откачена работа. Ще ми се натресе някой в къщи и ще ми определя какво да слагам на масата. Ей ся на.
3
3
 
57
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Какво общо има в статията с Пеевски, че сте турили негова снимка?
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Na koito ne mu haresva svinskoto da se vryshta otkydeto e doshyl . Dokoga shte gi tyrpime tia huni
1
1
 
52
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ СЪЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СВИНСКАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ВСЕКИ ДЮНЕР!!ТОВА Е ТО ---"ЕВРОИНТЕГРАЦИЯТА"!!!