На 92 г. Мугабе иска да играе пак за президент

Бодър съм, увери държавният глава на Зимбабве
Обновена: 30 мар 2016 13:10 | 30 мар 2016 12:52, Елка Василева
8
На 92 г. Мугабе иска да играе пак за президент
Робърт Мугабе. Снимка: Reuters

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе заяви, че е готов да се кандидатира в следващите избори за държавен глава през 2018 г. Той говори пред японския в. "Санкей шимбун", който публикува днес интервю с него. Това предаде ТАСС, като припомни, че в момента Мугабе е на официално посещение в Токио.

"Привърженици издигат кандидатурата ми - каза 92-годишният президент на Зимбабве. - Аз съм бодър. Ако народът пожелае, ще изпълнявам задълженията си и занапред". Президентът отхвърли отправяните на Запад обвинения, че потиска опозицията и управлява еднолично, и ги нарече "оскърбления към народа на Зимбабве".

Робърт Мугабе е най-възрастният държавен лидер в света; той ръководи страната си от 1980 г., откакто е независима.

По време на сегашното му посещение в Токио японският премиер Шиндзо Абе обеща на Зимбабве икономическа помощ от 600 милиона йени (близо 5,4 милиона долара) за пътно строителство. По-рано Токио предостави на тази страна заеми за 1,8 милиарда йени (над 16 милиона долара), напомня ТАСС.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Робърт Мугабезимбабве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** опасна още циркови номера иска да прави
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До къде го докарахме? Пред нашия и тоя е за предпочитане
5
0
 
10
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
еха 5 милиона за пътно строителство ! Ако Баце им прави пътищата и толкова ще струват няколко метра от отклонение на пътя без мантинелата и канавката!
4
6
 
5
 
! Отговори
GRN преди 8 години
На снимката виждате Путин на 92 години, свеж и бодър.
3
2
 
6
 
! Отговори
Az преди 8 години
До мултикулти туйонуйПич - историята ти е супер сбъркана. Родезия е изкуствена държава, събрала в себе си множество племена, но най-вече Зулусите. За разлика от повечето местни племена, които са миролюбиви, зулусите са изключително войнствено настроени и съжителството в една територия с тях е било изначало невъзможно. В последствие не някой друг, а именно Мугабе унищожи Зим, след като прогони белите земеделци и даде фермите на местните. Те пък от своя страна за нищо не стават и на ти!
2
2
 
28
 
! Отговори
мултикулти туйонуй преди 8 години
преди да се унищожи от американците държавата Родезия, същата беше житницата на Африка, огромно производство добив на изкопаеми, армия без нито една загуба, забележете и без НИТО ЕДНА жертва в сблъсъците с бандите идващи от съседна Ангола и Мозамбик. Държавата се управляваше от холандци, системата беше апартейд, паричният стандарт - златен. Този на снимката изгони бялото население от държавата и сега проси помощи от целия сват за да се пребори с глада и болестите. държавата е пустиня. мдааааа
1
4
 
10
 
! Отговори
шо3, преди 8 години
жош3жо3Само така - власт не се изпуска!