Руски полицаи загинаха при два бомбени атентата в Дагестан

ИД пое отговорност за едното нападение
30 мар 2016 15:20, Елка Василева
23
Руски полицаи загинаха при два бомбени атентата в Дагестан
Снимка: архив, Reuters

Един полицай загина и един бе ранен днес при експлозия на автомобил на контролен пункт в руската република Дагестан, предаде Франс прес.

Днес сутринта полицаи са опитали да спрат кола в района на град Дербент, в южната част на Дагестан. Водачът отказал да спре и продължил пътя си, след което отекнала експлозия, отнела живота на един полицай и ранила друг, съобщи за АФП говорителка на местната полиция.

Вчера при друго бомбено нападение в Дагестан, за което пое отговорност организацията "Ислямска държава", загина един полицай и двама бяха ранени. Две полицейски коли се движели в посока летище "Уйташ", близо до град Каспийск, когато били поразени от двойна експлозия, се посочва в комюнике на министерството на вътрешните работи. Източник от силовите структури на републиката съобщи пред ТАСС, че три поставени на пътя взривни устройства са избухнали при преминаването на автоколоната.

Свързаната с джихадистката групировка агенция "Амак" съобщи, че "десет руски войници са загинали и трима са били ранени, когато двата им военни автомобила са били унищожени от два експлозива, заложени от "Ислямска държава".

Източник от руските сили за сигурност съобщи, че извършителите на вчерашното нападение са от т.нар. "хушетска банда", кръстена на предградие на град Махачкала, и не разполага с информация дали тя е полагала клетва за вярност на "Ислямска държава", предаде ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nay setne hubava novina kakto be pisal edin za turskia podoben sluchay samo che sus poveche jertvi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
йкйк преди 8 години
Добре де, има нещо ненаред. И в Белгия и тук са все 'бандити' . Това е дезинформация. Кой бандит-*** , презрян крадец ще тръгне да се самовзривява. Имаше една статия за Белгия на тази тема -че били бандити там. Единственият начин някой да се самовзриви и да го направ за пари е да се изплащат пари от някого на близките му. Иначе нормален няма как да го направи, а ненормален - той нищо не може да направи, защото е куку. Значи тук играе паратаа и то по много гаден начин за хората. Кой плаща?
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе да си руски милиционер в Дагестан си е ....
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗападноевропеецТи си украйнец ами *** там!
12
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Тия бацили мюслите тотално изперкаха. Не остана сила на която да се осланят. Като гледам не само западния свят но и изток-а вече не може да ги трае. Кр.етените не разбират ли че до тук дължат съществуването си на баланса на интереси в техния регион? А са рекли а са ги стрили на прах великите сили. Пълни ненормалници.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗападноевропеецНе беше ли ти, дето написа: БРАТЯ УМЕРАНИ ТЕРОРИСТИ...? Вече си в списъка! Съжалявам те, ама не много! Тор-р! Гюб-ре, по вашему!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западния....ти ,,бате,,,.....не тори тази земя....Ти си в повече..поВервай ми...
9
0
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
Това става вчера на 29 март 2016 година - и двата случая. Има ги и в други новинарски сайтове.Вероятно бъркаш с предишни подобни случаи.
8
0
 
0
 
! Отговори
кофти преди 8 години
Местане,Местане
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази "новина" е по-стара от водката ми??? Това не беше ли "новинарски" сайт?Събитието, за което става дума, е от 15.02. Е, годината е вярна!Явно днес не са имали нищо лошо за Русия, та затова са претоплили манджата и са дали повод на "западноевопееца" да *** от радост!
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак добре, че се е разминало без жертви.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой знае ли как изглежда дагестанския байряк за да си го хакна у фейса или направо да тургам руското?
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пострадали хора има ли?
3
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Йасно е, че жужи сам си го е спретнал. Предизборната агитация е в ход.
2
4
 
24
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
Те и за това Русия се намеси в Сирия. За да намали риска за самата себе си от терористи придобили опит в Сирия и завърнали се в Русия. Май Русия рано се изтегли от Сирия.
1
37
 
7
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
YEAAA!!! Как се кефя като чета, че рашки и муджахидини се трепят помежду си. Кремълското джудже е безсилно срещу НАТО. Рублата пада надолу, а раша е засипвана със санкции като някаква бананова държава с диктатор - Болен Свиленов.