Рамон Фонсека: Повечето ни фирми са напълно легални!

Фирмата, замесена с Panama Papers, не носела отговорност
Обновена: 4 апр 2016 11:33 | 4 апр 2016 11:14,
8
Рамон Фонсека: Повечето ни фирми са напълно легални!
Снимка: Reuters

"Вярваме, че има международна кампания срещу личното. То е свещено човешко право, но има хора по света, които не разбират това", отсече Рамон Фонсека, един от собствениците на панамската компания "Мосак Фонсека", за чиито клиенти и дейностите им снощи изтекоха 11,5 млн. документа. В тях се разкриват хиляди офшорни компании на световни политици, бизнесмени и известни личности.

Още по темата

Пред Ройтерс Фонсека заяви, че фирмата е пострадала от успешно, но "ограничено" хакване.

Съоснователят на фирмата, който до март беше част и от правителството на Панама, заяви, че фирмата му е регистрирала над 240 000 компании, повечето от които с напълно легална дейност.

Той допълва че "Мосак Фонсека" не носи отговорност за останалите.

"Нашата работа е посветена на създаването на легални структури, които ние продаваме на посредници, сред които банки, адвокати, счетоводители и тръст фондове, а те имат свои крайни клиенти, които ние не знаем", каза още той.

По неговите думи изтеклите документи са цитирани извън контекста, а публикуването им е престъпление.

Рамон Фонсека е панамски адвокат и награждаван писател. Партньорът му Юрген Мосак, с германски произход, с когото откриват фирмата през далечната 1977 г., досега не е коментирал изтичането на данните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Djin преди 8 години
"Рамон Фонсека: Повечето ни фирми са напълно легални!" - А в останалата "малка" част се препират 99% от "мръсните" пари.....
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3.Тъкмо прочетох статия за корумпираните медии , като ВВС , Гардиан , американските , които имат цялата информация и няма да я представят . Е как нито един американски Билионер няма или корпорация . Същите медии са спонсорирани от Рокфелер фаундейшън , Сорос , Форд и др . Тези които спонсорират кампанията на Хилъри Клинтън - Либералистите ... виждате резултатите в Брюксел ? Бедните стават все по бедни и едва ли не трябва да благодарят на богатите , че съществуват . Смесване на раси,религии,теро
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичо на село е краен клиент като го продадат или да го преместят от това,че клиента над чичо се мести при еди кой си по нагоре клиент и най-горен ама не изгорен клиент нещо като концесионер за професионали щот в тоз спорт място за аматьори няма и без допинг резултати перфектни се не постигат и естествено се недостигат за което пък не е помислил върховния пресветия отец и някои мислят заради него и аматьорите сред които подбират желаещи спринтьори в кариерата,
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо триете коментарите , къде е демокрацията да изкажеш мнението си , лицемери
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този международен консорциум за разследваща журналистика дето е във Вашингтон, и получава всяка година мултимилионни дарения от Отворено Общество и подобни като Декомратичния Фонд, Рокфелер фондация, Карнеги фондация, защо не даде данни и за американци. Нека да се вадят кирливи ризи и всеки да си понесе последствията, но защо наши и ваши отново?!?!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, я кажете за българите бе. Какво ни занимавате с Путин, не живеем в Русия. Кажете къде отидоха 25 милиарда. Колко заводи и работни места се откриха. Цъфна ли икономиката или върза. Колко инвестирахме от тях и каква печалба ще получим? Народът не пасе трева и не е само с една прочетена книга. За 2 млд. на Путин, дето името му не фигурира, си го местя в другия крачол. Освен това го мислех за голуем, а той мишка-пари за семки.
1
2
 
17
 
! Отговори
Артист преди 8 години
Ненадминатите крадци Рокфелер и Сорос търсят други крадци!!!!