Бокова: Мога да се преборя за поста начело на ООН!

Общото събрание на ООН ще я изслуша на 12 април
7 апр 2016 09:44, Елка Василева
43
Бокова: Мога да се преборя за поста начело на ООН!
Ирина Бокова. Снимка: архив, Reuters

Ирина Бокова ще бъде изслушана пред Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк като кандидат за генерален секретар на организацията във вторник, 12 април. Това съобщи самата Бокова за БНР.

"Тогава смятам, че ще мога да изложа много от идеите, от опита, който имам, да споделя това, което мисля за ролята на ООН, за мултилатерализма, многостранната дипломация, това, което смятам, че е важно в работата на един генерален секретар", обясни Бокова.

Още по темата

Тя се надява, че ще може да убеди страните-членки защо смята, че може да спечели тези избори.

По повод персоналните критики и публикации в българските медии срещу нейната кандидатура, Бокова, която сега е генерален директор на ЮНЕСКО, коментира, че не участва в национални избори.

"Мисля, че хората тук като че ли смесиха нещата. Аз знам, че в едно демократично общество има различни мнения, различни оценки. Темата не е дали някой ме харесва или не, нито кой е баща ми, кой е дядо ми, а по-скоро става дума за нещо много сериозно, става дума за това дали аз мога да свърша тази работа, дали мога да се преборя за този пост. Аз мисля, че мога да го направя", настоя Бокова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: ООНИрина Бокова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
Добре бе,злобни драскачи,кого да предложим? Кристалина- пълна ***,Меглена ,Бъчварова...коя да бъде? Завиждате,злобеете,дребнеете. Това е чест за страната ни и то в момент,в който никой никъде не ни споменава,освен в унищожителни доклади от Брюксел.Продължавайте да драскате, наздраве!
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31Не-е! Не един, а три апартамента в Манхатън, два - около Сентръл Парк, един - в бизост до ООН и един - в Лонг Айлънд. Вила на Кейп Код, освен това това - вила в Майями и къща в Хънтигтън Бийч, Калифорния. Капарирала е и една във Венис, Калифорния, а май ще купи имот и в Монтерей и шато в долината Напа. Да й се чуди човек къде ще ходи по-често! Знам това със сигурност - една жена ми го каза, кълнеше се!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много шум за нищо. Няма да я изберат, споко.
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър ден, ***! Истината е, че никой не ни пита, а и не ни е работа. А омразата по родата на този и онзи си я дръжте тук - в нашите си граници. То на нас и Господ да ни споменат - и него ще оплюем, че не ни вдигнал заплатите.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КрумПолзата ще я усетим по джоба си!За едни може,за други,не може!
20
2
 
9
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Каква полза имам аз или редовия българин от това дали Бокова ще застане начело на пропадналата ООН или не? Искам някой да ми отговори конкретно и да каже - редовия българин ще има тази и тази полза, но ми се струва, че ни занимават с лични к***друвания от които нямаме никаква полза.
19
12
 
6
 
! Отговори
VASIL KIREV преди 8 години
Като българи трябва да сме горди,че ИРИНА БОКОВА може да стане генерален секретар на ООН,а не да си шушукаме кои са били и какви са били нейните роднини.То и без друго всички комунисти станаха демократи.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на "комунизма" с пари от организации към ЮНЕСКО-тогава управлявана от капиталист- се построи и млекозавода в Толбухин- сега Добрич ,който произвеждаше и мляко на прах за цяла Африка!Колко завода се построиха в БГ по времето на демократичния капитализъм и управлението на ЮНЕСКО от комунист?Тия н.оменклатурни *** не стават нито за ядене,нито за пиене,нито за онождане,нито за работа!В мозъците им има една единствена гънка - симетрична и ангажирана само за тази,на която седят!
17
4
 
12
 
! Отговори
враг на народа преди 8 години
"Темата не е дали някой ме харесва или не, нито кой е баща ми, кой е дядо ми"- Ами моя дядо и баща си отидоха на 50г заради дядото и бащата на Бокова. Не е било демократично?!?!?! А да споменем ли как БКП се отнасяше с децата на "враговете на народа"????? Те бяха обречени без бъдеще и постоянен провал в израстване професионално и обект на репресия без да имат вина.
16
1
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Вие луди ли сте бе?!Хем тази не дава да си направя малка бетонна къща(заробен до гроб със заеми),хем не помага с НИЩО да поддържам дървената си паянтова барака!
15
2
 
6
 
! Отговори
гoшо преди 8 години
и какво от това? ООН ще стане по-ефективен и работещ?Защо ни занимавате с личните си битки и кариерни израствания?
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** комунистка, такава *** не трябва да е начело на ООН, дано не я изберат
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хейтърите сте ясно - ЗАВИЖДАТЕ! Това е истината.Възможността някой да бъде избран за президент на света е голямо постижение. Няма скоро да има друг българин който даже да бъде номониран за нещо подобно. А тези дето я плюят, защото баща и бил комунист или по някакви други причини, замислете се ващия баща кой е, и какво вие сте постигнали в живота. Така ще разберете какви жалки мижатурки сте.
12
12
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
Много прости хора пишат тука! Не съм комунист или подобно, но жената се е доказала и това би било само плюс за България да застане начело на СВЕТОВНА организация! Стига с тия плювни, типично по нашенски!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей няма отърваване
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поста самоцел ли е? Забележката че не участва в национални избори е обидна меко казано. Не подкрепям.
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам и да е ПОСЛЕДНА от всички кандидати. Това комунистическо изчадие до оня ден бореше капитализъма, сега иска да седне в креслото на ООН. А баща й, убиеца, брат й, наглия изр-од дето бая мезета пое? Айде и ти на опашката да папкаш повече мезета, уродливи болшевишки ***
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистическа узурпия цял живот на дипломатическа работа в упадъчните САЩ и Канада....
7
7
 
13
 
! Отговори
Зелен хайвер преди 8 години
Ша са пребори. Тя е от виден род на борци разбойници и крадци.
6
9
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Не ви ли е срам да я подкрепате другарката?!Два мандата шеф ЮНЕСКО - два мандата СТОТИНКА НЯМА ЗА ДЪРВЕНИТЕ КЪЩИ в градчето!Два мандата банкети със безполезни доклади и ядене и пиене на корем с народни пари!