Русеф – бразилският еквивалент на Виденов

Трябва да се промени политиката на широките коалиции
19 апр 2016 20:58, Екип на Bloomberg
35
Русеф – бразилският еквивалент на Виденов
Снимка: Reuters

"В периода 2003 – 2010 Дилма Русеф е била в борда на директорите на Petrobras, като в един момент дори го е оглавявала. През 2005 е била закупена американската рафинерия Pasadena Refining Systems (PRS), чиято крайна цена се е оказала $1.2 млрд., при положение че през 2004 е била купена от белгийци за $40 млн." 

Това посочи за най-голям скандал около бразилския президент Дилма Русев журналистът от Club Z Момчил Инджов, който заедно с проф. Йордан Начев, експерт по национална и международна сигурност и специалист по въпросите по геополитиката коментираха процедурата по импийчмънт на бразилския президент в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Въпреки това Дилма Русеф е еквивалент на Жан Виденов, който излезе най-неопетнен от дискредитираното му правителство. Латинска Америка става арена на геополитическия сблъсък между САЩ и Русия", каза проф. Начев, като илюстрира "коренящите се от 1920-те интереси на Съветския съюз в региона", проруската политика на аржентинския президент Киршнер, както и факта, че за САЩ Южна Америка е "близката чужбина".

Докато в България говорим за Тройната коалиция, в Бразилия коалицията, която държи Дилма Русеф на власт е седемнадесеторна, посочи Инджов. Според него заради политическия съюз се създават цели нови министерства, което "няма как да доведе до друго освен корупция".

"Докато в 320-милионните САЩ членовете на правителството са 23 заедно с вицепрезидента, в 30% по-малката Бразилия са 38. Не се ли промени тази политика на широките коалиции, всичко ще си бъде по старому", заяви Инджов.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
20
 
12
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...И В БРАЗИЛИЯ ...НЕ СИ ПАДАТ ПО---- "СОЦИАЛИСТИ" ТЕРОРИСТИ и "КОМУНИСТИ"...ХА,ХА,ХААААЩО , ТАКА ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААНА ПЪТ Е :.........ДУМАТА "СОЦИАЛИЗЪМ"----да стане синоним на "ОНАНИЗЪМ"!!ПА И ...НЕ ДАЛЕЧЕ ПО СЪЩЕСТВО.....ХА,ХА,ХААААААААААА.....КАТО СЕ ЗАМИСЛИШ!!!!
1
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаци навсякъде изнасят простотия и убийци