Взрив в градския транспорт в Ереван уби двама души

Експлозията е станала в автобуса, докато е бил в движение
26 апр 2016 08:15, Петя Славова
3
Взрив в градския транспорт в Ереван уби двама души
Снимка: архив, Reuters

Двама души са загинали, а седем са ранени при взрив в автобус на градския транспорт в арменската столица Ереван, съобщиха Ройтерс и ТАСС. Двама от пострадалите са в тежко състояние.

Причината за снощния инцидент с автобус на градския транспорт в арменската столица Ереван, е взривил се "в ръцете на един от пътниците предмет", съобщи първоначално началникът на арменската полиция Владимир Гаспарян, предаде БТА.  

Експлозията е станала в автобуса, докато е бил в движение. В него е имало десет души - шофьор и деветима пътници. Шофьорът се разпитва. Свидетел - пазач на намиращ се наблизо паркинг, каза, че е чул два взрива.

Експлозията избухнала в кола, обслужваща линия 63, на улица "Алабян".  Всички ранени са арменски граждани. 

Обстановката в Ереван е спокойна, улица "Алабян", където е станал взривът, е отцепена. На мястото на произшествието работят полицаи и криминалисти, пристигнал е кметът на града Тарон Маргарян, ръководители на правоохранителните органи и на министерството на извънредните ситуации.
 
Журналист на Франс прес предаде, че от избухналия автобус е останала само основната конструкция, експлозията е изпочупила прозорци на околните сгради.
 
"Това не е бил осколочен взрив, а взрив, предизвикал взривна вълна", каза той, но отказа да нарече случилото се терористичен акт. "Всички версии са предварителни, всичко се променя всяка минута, след два часа ще има някаква яснота, заяви началникът на полицията.
 
Взривът е заснет от камерите за наблюдение на пътното движение, едната е повредена от взривната вълна. Записите от камерите се изучават.
 
Първоначално бе съобщено за една жертва, Григорян уточни, че след огледа на автобуса и на местопроизшествието са били намерени части от тяло на втори загинал. Самоличността на двете жертви не е установена.
 
Сигналът за взрива е получен снощи, в 21,51 часа местно време. Автобусът "Богдан", обслужващ линия 63, е избухнал на улица "Алабян", близо до номер 11. Всички ранени са арменски граждани. Шофьорът се разпитва. 
 
Няма още официално изявление на арменските власти дали става дума за тероризъм при снощния взрив, избухнал в автобус на градския транспорт в Ереван.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: жертваексплозияЕреван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пострадали хора има ли?